Yhdeksän lääketieteen syitä ylipainoinen

Useimmat ihmiset lihoa koska he syövät ja juovat enemmän kaloreita kuin ne palavat läpi jokapäiväistä liikkumista ja kehon toimintoja.

Mutta joissakin tapauksissa, sinun painonnousu voi johtua taustalla terveydentila. Tässä on yhdeksän lääketieteellisiä syitä, jotka voivat aiheuttaa painonnousua.

Kilpirauhasen vajaatoiminta (hypotyreoosi) tarkoittaa, että kilpirauhanen ei tuota tarpeeksi kilpirauhashormonit, joka on keskeinen rooli säätelyssä aineenvaihduntaa. Vaikka kilpirauhasen vajaatoiminta voi esiintyä missä iässä tahansa ja joko sukupuoli, se on yleisin vanhemmilla naisilla. “Ilman tarpeeksi kilpirauhashormonin kehon aineenvaihdunta hidastuu, mikä voi johtaa painonnousuun”, sanoo ravitsemusterapeutin Catherine Collins. Ehto on yleensä hoidettu päivittäin hormonikorvaushoidossa tabletteja, nimeltään levotyroksiini.

Painonnousu on yleinen sivuvaikutus, jotka ottavat insuliinia hallita diabetesta. Insuliini auttaa hallitsemaan verensokeria. Se ei ole harvinaista, että ihmiset pitkäaikaista diabetesta syödä ruokavalio, joka “tulitikut” niiden insuliiniannosta, joka voi tarkoittaa he syövät enemmän kuin he tarvitsevat, jotta estetään matala verensokeri – joka tunnetaan myös nimellä hypoglykemia tai “hypo” – alkaen kehittämisessä.

kilpirauhasen

“Liiallinen eväs estää hypoglykemia edistää liiallista kalorien saanti ja yleistä painonnousua”, kertoo Collins, joka suosittelee tulossa “asiantuntija potilas” osallistumalla diabetestiedotusohjelmien kurssin kuten DESMOND ihmisiä, joilla on tyypin 2 diabetes tai DAFNE tyypin 1 diabetes, auttaa tekemään diabetes sopivaksi elämäntapa – ei toisinpäin.

Ihmiset alkaa menettää vaatimattomia määriä lihas vanhetessaan, pitkälti siksi ne ovat vähemmän aktiivisia. Lihakset ovat tehokas kalori poltin, joten lihasmassan voi tarkoittaa et polttaa vähemmän kaloreita. Jos et syö ja juo saman verran kuin sinulla on aina ja ovat fyysisesti vähemmän aktiivisia, tämä voi johtaa painonnousuun. “Voit vähentää lihaksen menetys, sinun pitäisi pysyä aktiivisena ja yrittää tehdä säännöllistä lihas-vahvistaminen harjoituksia”, sanoo Collins.

Steroidit, joka tunnetaan myös kortikosteroideja, joita käytetään hoitamaan erilaisia ​​ehtoja, kuten astman ja niveltulehduksen. Pitkäaikainen käyttö kortikosteroiditabletteja näyttää lisätä ruokahalua jotkut ihmiset, jotka johtavat painonnousua. “Mitä suurempi annos ja mitä kauemmin olet steroideja, sitä enemmän painoa olet todennäköisesti laittaa”, kertoo Collins. “Tämä johtuu steroideja tehdä nälkä, jotka vaikuttavat aivojen alueilta, jotka ohjaavat nälän ja kylläisyyden.”

Hän sanoo, että on erityisen varovainen, mitä syöt aikana steroidi kurssi auttaa sinua ei syödä enemmän kuin normaalisti tehdä. Se ei ole hyvä idea vähentää tai lopettaa steroidihoidosta. Jos olet huolissasi painonnousua, chat lääkärisi auttaa hallitsemaan painoa.

Cushingin oireyhtymä on hyvin harvinainen, joka vaikuttaa noin joka 50000 ihmistä, ja johtuu korkea hormoni kortisolin. Se voi kehittyä sivuvaikutuksena pitkän aikavälin steroidihoitoa (iatogenic Cushingin oireyhtymä) tai seurauksena kasvaimen (endogeeninen Cushingin oireyhtymä). Painonnousu on yleinen oire, erityisesti rinnassa, kasvot ja vatsa. Se johtuu siitä, kortisoli aiheuttaa rasvan jaetaan uudelleen näille alueille. Riippuen syy, hoito tyypillisesti joko vähentämällä tai poistamalla steroidien käytön, tai leikkaus poistaa kasvain.

Ihmiset reagoivat eri tavalla stressiä, ahdistusta ja masentuneisuutta. Jotkut saattavat laihtua, kun taas toiset voivat lihoa. “Ihmiset voivat kääntyä ruokaa kuin selviytymisen mekanismi”, sanoo Collins. “Se voi johtaa noidankehään. Painonnousu masennuksesta voi lisätä masentunut, mikä voi johtaa edelleen painonnousua. Jos tiedät emotionaalinen syöjä, sinun täytyy löytää muita häiriötekijöitä, kuten liikunta tai harrastus, jossa ystävä, menee kävelylle tai ottaa rauhoittava kylpy. ”

diabetes

Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, jotka nukkuvat alle seitsemän tuntia päivässä voi olla todennäköisemmin ylipainoisia kuin ne, jotka saavat yhdeksän tuntia unta tai enemmän. Se ei ole selvää, miksi, mutta teorian mukaan unta vailla ihmiset ovat alhaisempia leptiini, kemian, joka tekee sinusta tuntuu täysin, ja korkeampi greliinin, nälkä stimuloiva hormoni. “Jos aina väsynyt, olet todennäköisesti saavuttamaan korkean kalori välipalat pitää energian huipussaan koko päivän ja tehdä vähemmän liikuntaa, mikä tarkoittaa polttaa vähemmän kaloreita”, sanoo Collins.

Saat vinkkejä parantaa unen.

Nesteen kertyminen (turvotus) aiheuttaa ruumiinosat turpoamista, mikä tarkoittaa painonnousua. Tämä voitto johtuu nesteen kertyminen elimistöön. Jotkin nesteretentiota eivät ole harvinaisia ​​- esimerkiksi jos olet seisomaan pitkiä aikoja tai ovat kuukautisia edeltävä. Turvotus voi esiintyä tietyn kehon osaa, kuten nilkat, tai se voi olla yleinen.

“Enemmän huomattavasti nestettä voi myös aiheuttaa hengenahdistusta”, sanoo Collins. “Jos huomaat, että olet turvonneet nilkat päivän aikana, täytyy nousta pissalle yössä, ja täytyy nukkua muutaman tyynyjä välttää hengenahdistus, sinun pitäisi nähdä lääkärin, koska nämä esimerkit nesteretentio voi osoittaa sydämen tai munuaisten ongelmia, jotka vaativat arviointia. ”

PCOS on yleinen sairaus, joka vaikuttaa siihen, miten naisen munasarjat työtä. Oireita voivat olla epäsäännölliset kuukautiset, vaikeuksia tulla raskaaksi, leikatut hiukset ja painonnousu. Tarkka syy PCOS ei tunneta, mutta se on ajateltu olevan hormoni liittyviä, kuten liikaa insuliinia ja testosteroni. “Naiset PCOS yleensä lihoa noin niiden vyötärön”, sanoo Collins. “Mitä enemmän painoa laittaa, sitä enemmän insuliinia tuotat, mikä aiheuttaa lisää painonnousua.” Laihtuminen kautta ruokavalion muutokset ja liikunta, ja joissakin tapauksissa lääkitystä kuten orlistaatti, auttaa katkaista.

Ikääntyminen

06/01 /

06/01 /

Otamme tietovisa nähdä miten pisteet

steroidihoidosta

Cushingin oireyhtymä

Stressi ja matala mieliala

Väsymys

Nesteretentio

Munasarjojen monirakkulatauti (PCOS)

Haluatko selvittää, miten terve olet?