vaihdevuodet

Vaihtoehtoiset nimet

Vaihdevuodet on siirtymäaika naisen elämässä, kun hänen munasarjat lakkaavat tuottamasta; munat, hänen keho tuottaa vähemmän estrogeenia ja progesteronia, ja kuukautiset tulee; harvemmin, lopulta pysähtymättä kokonaan.

perimenopause; postmenopause

Vaihdevuodet on luonnollinen tapahtuma, joka tapahtuu normaalisti vuotiaita 45 ja; 55.

syyt

Kun vaihdevuodet on valmis (kutsutaan postmenopause), et voi enää tulla raskaaksi.

Oireita vaihdevuodet johtuvat muutokset estrogeenin ja progesteronin; tasoilla. Koska munasarjat tullut vähemmän toiminnallinen, ne tuottavat vähemmän näitä hormoneja; ja elimistö reagoi sen mukaisesti. Erityisiä oireita koet ja miten; merkittävä (lievä, kohtalainen tai vakava) vaihtelee eri naisilla.

Joillakin naisilla, vuotoon tulee äkillinen pysähtyminen. mmonly, se kapenee; pois. Tänä aikana sinun kuukautiset yleensä tulevat joko paremmin; tai kauempana toisistaan. Tämä epäsäännöllisyys voi kestää 1-3 vuotta ennen kuukautisia, päättyy lopulta kokonaan.

Asteittainen väheneminen estrogeenin yleensä mahdollistaa kehon hitaasti sopeutua; hormonaalisia muutoksia. Kun estrogeenin laskee äkillisesti, kun nähdään, kun munasarjat; poistetaan kirurgisesti (kutsutaan kirurginen menopaussi), oireet voivat olla vakavampia.

oireet

Koska hormonitasot laskee, tapahtuu muutoksia koko naisten lisääntymisterveyttä; järjestelmään. Emättimen seinämät tulee vähemmän joustava ja ohuempi. Emättimen lyhenee .; Voitelu eritteiden vagina vetistyä. Ulkopuolella sukuelinten kudos; vähenee. Tätä kutsutaan surkastuminen häpyhuulten.

Mahdollinen oireita ovat

Lisäksi pitkän aikavälin vaikutuksia vaihdevuosien sisältävät

Veren ja virtsan testejä voidaan käyttää mittaamaan hormonitasot, jotka voivat osoittaa, kun nainen on lähellä vaihdevuodet tai on jo käynyt läpi vaihdevuodet. esimerkit; näistä testeistä ovat

Lantion tentti voi osoittaa muutoksia emättimen limakalvon muutosten aiheuttamat; estrogeenitaso. Luun tiheyden testi voidaan suorittaa seuloa pieni luuntiheys; tasoille Osteoporoosia.

Vaihdevuodet on luonnollinen prosessi. Se ei vaadi hoitoa, ellei oireita; kuten kuumia aaltoja tai emättimen kuivuus, ovat erityisen kiusallinen.

Yksi iso päätös voi kohdata vai ei ottaa hormoneja lievittää; oireita. Keskustele tästä perusteellisesti lääkärin kanssa, punnitus riskejä vastaan; mahdolliset hyödyt. Kiinnitä erityistä huomiota monia vaihtoehtoja tällä hetkellä käytettävissä; teille, joihin ei liity ottaen hormoneja.

Jos sinulla on kohtu ja päättää ottaa estrogeenin, sinun on myös otettava progesteroni; estämään kohdun limakalvon syöpä (syöpä kohdun limakalvo). Jos et; on kohtu, progesteroni ei ole tarpeen.

Vuosia, hormonikorvaushoito; (HRT) oli tärkein hoito vaihdevuosien oireita. Monet lääkärit; Uskotaan, että hormonikorvaushoito ei ollut vain hyvä vähentää vaihdevuosioireita, mutta myös vähentää; riskiä sydänsairauksiin ja luun murtumista; osteoporoosi. Kuitenkin tulokset suuri; tutkimus – kutsutaan naisten Health Initiative – on johtanut lääkärit tarkistamaan; suosituksia.

Itse asiassa tämä tärkeä tutkimus lopetettiin aikaisin, koska terveysriskit suuremmat; terveyshyödyt. Naiset ottaen hormonit teki nähdä joitakin etuja. Mutta he suuresti; lisänneet rintasyöpäriski, sydänkohtauksia, aivohalvauksia ja veritulppia.

Jos oireet ovat vakavia, voit silti kannattaa harkita hormonikorvaushoitoa lyhyellä aikavälillä; käyttää (2-4 vuotta) vähentää emättimen kuivuutta, kuumia aaltoja ja muita oireita.

Riskien vähentämiseksi estrogeenin korvaushoitoa ja silti saada etuja; Hoidon, lääkäri voi suositella

Hyvä uutinen on, että voit ottaa monta askelta vähentää oireita ilman; ottaen hormonit

On myös joitakin lääkkeitä saatavilla auttaa mielialan vaihtelut, kuumia aaltoja; ja muita oireita. Näitä ovat pieniä annoksia masennuslääkkeet, kuten paroksetiini; (Paxil), venlafaksiini (Effexor); bupropioni (Wellbutrin), ja fluoksetiini (Prozac); tai klonidiini, jota käytetään yleensä ohjaamaan korkea; verenpaine.

Estrogeeni on vastuussa kertyminen limakalvon kohdun ontelon .; Aikana lisääntymisikäisiin nämä kertymät tapahtuu ja sitten vuodatetaan (kuukautiset) .; Tämä tapahtuu yleensä noin kerran kuukaudessa.

Vaihdevuosien lasku estrogeeni estää tämän kertyminen syntyminen. Kuitenkin; hormonit tuotettu lisämunuaisten ovat; muunnetaan estrogeeni, ja joskus tämä aiheuttaa postmenopausaalista verenvuotoa.

Tämä on usein mitään syytä huoleen, mutta koska vaihdevuodet ohittaneilla verenvuoto voi; myös olla varhaisia ​​merkkejä muita ongelmia, kuten syöpää, lääkäri pitäisi; aina tarkistaa minkä tahansa postmenopausaalista verenvuotoa.

Vähentynyt estrogeenitaso liittyy myös lisääntynyt riski sairastua; osteoporoosi ja mahdollisesti lisääntynyt riski; sydän.

Soita terveydenhuollon tarjoaja jos

Tentit ja Testit

Vaihdevuodet on luonnollinen ja odotettavissa osa naisen kehitys ja ei; olisi estettävä. On kuitenkin olemassa keinoja vähentää tai poistaa joitakin; oireita, jotka mukana vaihdevuodet. Voit myös vähentää riskiä pitkän aikavälin ongelmia; kuten osteoporoosin ja sydänsairauksia.

hoito

(HRT) hormonikorvaushoito

Vaihtoehtoja HRT

Käytettävät lääkkeet postmenopausaalisen Oireet

Mahdolliset komplikaatiot

Kun yhteystietoihin lääkäri

ennaltaehkäisy