Vaihdevuodet: miten lääkäri voi auttaa

Noin 80% naisista on oireita aikoihin vaihdevuodet, monille ne voivat olla onneton. Näin lääkäri voi auttaa.

Kysy lääkäriltä apua, jos on vaihdevuosioireita ja löytävät ne vaikea käsitellä.

Lääkäri pitäisi pystyä diagnosoimaan vaihdevuodet keskustelemalla oireet ja ottaen huomioon ikäsi ja onko sinulla on edelleen aikoja. Jos olet alle 45, voit myös tarjotaan verikoe mitata hormonitasot.

Älä arastele “, sanoo tohtori Rupal Shah, lääkäri Etelä-Lontoossa.” Lääkärit nähdä monet naiset valittavat vaihdevuosien liittyviä oireita. Et saa tuntuu et hassuttelet.

Pidä “kuumat aallot” päiväkirjaa

Tohtori Shah korostaa, että jos vaihdevuosien oireita, joiden negatiivinen vaikutus työsi tai suhde, on aika kysyä lääkäriltä apua. “Jos istuu työpöydän ääressä toimistossa hämmentynyt, koska olet hikisiä tai olet murehtia menossa ulos illalla, koska et voi olla kuumat aallot, mene ja ota yhteyttä lääkäriin.”

Jotkut naiset vaikea lähestyä heidän lääkärille vaihdevuodet. Tohtori Shah ehdottaa näkemästä naislääkärin jos se tekee olosi mukavammaksi.

Hän suosittelee myös pitää luetteloa tai päiväkirjaa. “Lista voi olla hyvä kuin muistin tuki, ja hieman päiväkirjaa kuinka usein saat kuumat aallot voivat auttaa lääkäriä arvioimaan, ovatko he keskimääräinen tai useammin kuin keskimäärin.

Lue lisää kuumat aallot.

“Kuumat aallot ovat ylivoimaisesti yleisin fyysinen oire vaihdevuodet”, sanoo tohtori Shah. On kuitenkin tärkeää kertoa lääkärille kaikista oireista olet kokemassa, mukaan lukien seksuaalinen vaikeuksia.

“Jotkut naiset ovat häpesivät seksuaalista puolta eikä puhua siitä”, hän sanoo. Mutta jos emättimen kuivuus on tärkein asia, niin määrätty estrogeeni voiteet voi olla yksinkertainen, turvallinen vaihtoehto. Tohtori Shah sanoo seksuaalinen aiheuttamat vaikeudet emättimen kuivuus voi olla helppo hoitaa.

Seksuaalinen ongelmia vaihdevuodet

Lääkehoitoa vaihdevuodet voi sisältyä hormonikorvaushoidon (HRT) tai masennuslääkkeet.

HRT on tehokkain hoito helpottaa yleisiä oireita kuten kuumia aaltoja, yöhikoilu ja emättimen kuivuus tai kutinaa.

“HRT on tärkein muoto vaihdevuodet hoito”, sanoo tohtori Shah. Potilaat voivat odottaa lääkäriin muistuttamaan heitä lievästä liittyviä riskejä hormonikorvaushoitoa.

Jos nainen on kahden vuoden kuluessa vaihdevuodet, suosittelen syklinen HRT, mikä tarkoittaa, saat vielä kuukautiset. Jos et ole ollut jaksoja yhden vuoden, voit mennä jatkuvaan HRT, mikä tarkoittaa, ettei verenvuotoa.

Määräämisen HRT riippuu myös iästä. “Alle 45-vuotiaita, se ei ole huono idea olla hormonikorvaushoidon suojata luut”, sanoo tohtori Shah. “Se on myös tehokkain hoito kuumia aaltoja.

vaihdevuodet hoidot

Tohtori Shah suosittelee mahdollistaa kolme kuukautta tottua HRT ja suosittele luopumaan jälkeen ensimmäinen yritys, koska on olemassa erilaisia ​​HRT voit kokeilla.

Lue lisää hormonikorvaushoitoa ja vaihdevuodet.

Kun nainen ei voi ottaa HRT – esimerkiksi jos hän on ollut rintasyöpä, aivohalvaus tai veritulppa – masennuslääkkeet voivat olla suositeltavaa hoitaa joitakin oireita.

Kuitenkin, etteivät kaikki naiset, jotka käyvät lääkärinsä noin vaihdevuosien oireita halua tai tarvitse lääkehoitoa. Dr Shah sanoo: “Haluatko tietää et ole ainoa, ja se voi olla, että aseistettu riittävästi tietoa, päätät et halua mitään lääkitystä, ja että et halua nähdä, miten asiat menevät. Tämä on täysin pätevä vaihtoehto. ”

Lue lisää omatoimisuus vinkkejä vaihdevuodet.

03/11 /

03/11 /

Masennuslääkkeet vaihdevuosien oireita

Sijainti

Miljoonat ihmiset ovat jo vapaa “keski-iän MOT”. Selville, miksi tämä terveystarkastus on niin tärkeä

Selvitä faktoja vaihdevuodet ja hormonikorvaushoito

Kun vaihdevuodet osuu, niin voi seksuaalinen ongelmia. Mutta on erilaisia ​​ratkaisuja

Tutustu HRT, varhainen menopaussi, tukemalla kumppanin ja miten käsitellä oireita

Palvelut lähelläsi

Vaihdevuodet

Your Health Check

HRT ja vaihdevuodet

Sex vaihdevuosien jälkeen

Vaihdevuodet