tuhkarokko

Tuhkarokko on lapsuuden infektio viruksen aiheuttama. Kun melko yleisiä, tuhkarokko voi nyt lähes aina estää rokotteella. Merkkejä ja oireita tuhkarokko olla yskä, nuha, tulehtuneet silmät, kurkkukipu, kuume ja punainen, laikukas ihottuma.

Kutsutaan myös rubeola, tuhkarokko voi olla vakavia ja jopa kuolemaan johtavia pienille lapsille. Vaikka kuolleisuus on laskenut maailmanlaajuisesti enemmän lapset saavat tuhkarokkorokotteen, tauti kuolee vielä yli 100000 ihmistä vuodessa, useimmat alle 5.

Seurauksena korkea rokotuksen hinnat, tuhkarokko ei ole levinnyt Yhdysvalloissa yli vuosikymmenen. Nykyisin Yhdysvalloissa keskimäärin noin 60 tapausta tuhkarokko vuodessa, ja useimmat niistä ovat peräisin maan ulkopuolella.

Tuhkarokko ja oireet 10-14päivä altistumisen jälkeen virus. Merkkejä ja oireita tuhkarokko ovat tyypillisesti

Tartunta tapahtuu vaiheittain ajan kahdesta kolmeen viikkoa.

Akuutti sairaus ja ihottuma. Ihottuma koostuu pieniä punaisia ​​pisteitä, joista osa on hieman koholla. Kohteet ja kuoppia ahtaissa klustereita antaa iholle laikukkailta punainen ulkonäkö. Kasvot puhkeaa ensimmäinen, etenkin korvien taakse ja pitkin hiusraja.

Muutaman seuraavan päivän ihottuma leviää alas aseiden ja runko, sitten reisien, sääret ja jalat. Samaan aikaan, kuume nousee jyrkästi, usein jopa 104-105,8 F (40-41 C). Tuhkarokko ihottuma vähitellen väistyessä häipyminen ensin kasvot ja kestävät reidet ja jalat.

Kun lääkäriin

Mitä voit tehdä

Soita lääkärillesi, jos epäilet tai lapsesi on saattanut altistua tuhkarokkoa tai jos sinulla tai lapsellasi on ihottumaa muistuttava tuhkarokko. Tarkista perheen immunisointiin kirjaa lääkärin kanssa, etenkin ennen peruskoulun, ennen college ja ennen kansainvälisen matkailun.

Syy tuhkarokko on virus, joka replikoituu nenän ja kurkun infektoituneen lapsi tai aikuinen.

Mitä odottaa lääkäriltä

Kun joku tuhkarokko yskää, aivastaa tai puhuu, tartunnan pisarat spray ilmaan, jossa muut ihmiset voivat hengittää niitä. Tartunnan saaneiden pisarat voivat myös laskeutua pinnalla, jossa ne pysyvät aktiivisina ja tarttuva useita tunteja.

Mitä voit tehdä sillä välin

Voit Tartuntaa laittamalla sormet suussa tai nenän tai hankausta silmäsi jälkeen koskettaa tartunta pintaa.

Lääkehoito

Riskitekijöitä tuhkarokko sisältyy

Estää uusien tartuntojen

Komplikaatiot tuhkarokko voi sisältyä

Jos epäilet, että sinulla tai lapsellasi on tuhkarokko, sinun täytyy nähdä lapsesi lääkäriin.

Tuhkarokon, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Lääkäri voi pyytää sinua tulla ennen tai jälkeen virka vähentää riskiä altistaa toisia tuhkarokko. Lisäksi, jos lääkäri katsoo, että sinä tai lapsesi on tuhkarokko, hänen on raportoitava havainnoistaan ​​paikalliseen terveyden osasto.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä, kuten

Odottaessasi lääkäriin, varmista, että sinä tai lapsesi pysyy hyvin sammutettua. Pediatric elektrolyytti ratkaisuja, kuten Pedialyteen tai urheilujuomat, kuten Gatorade tai Powerade, voi auttaa sinua pysymään sammutettua ja ylläpitää elektrolyyttitasapainon.

Jos kuume on tehdä sinun tai lapsi epämiellyttävä, lääkitys kuten parasetamoli (Parasetamoli, muut) tai ibuprofeeni (advil, Motrin, muut) voivat auttaa tuomaan kuume alas.

Ole varovainen antaessaan aspiriinia lapsille tai nuorille. Vaikka aspiriini on hyväksytty käytettäväksi lapsilla yli ikä 3, lapset ja nuoret toipumassa vesirokkoa tai flunssan kaltaisia ​​oireita pitäisi koskaan ottaa aspiriinia. Tämä johtuu siitä, että aspiriini on linkitetty Reyen oireyhtymä, harvinainen mutta mahdollisesti henkeä uhkaava, niin lapsilla.

Lääkäri voi yleensä diagnosoida tuhkarokko perustuu taudin ominaisuus ihottumaa sekä pieni, sinertävän valkoinen täplä kirkkaan punainen tausta – Koplik spot – sisäpuolella vuori posken. Tarvittaessa verikoe voi vahvistaa, onko ihottuma on todella tuhkarokko.

Hoitoon voi päästä eroon vakiintunut tuhkarokko infektio. Jotkin toimenpiteet voidaan suojella haavoittuvia henkilöitä, jotka ovat altistuneet virukselle.

Kuume pienennyslaitteita. Sinä tai lapsesi voivat myös ottaa over-the-counter lääkitys kuten parasetamoli (Parasetamoli, muut), ibuprofeeni (Advil, Motrin, muut) tai naprokseeni (Aleve) lievittää kuume mukana tuhkarokko.

Ole varovainen antaessaan aspiriinia lapsille tai nuorille. Vaikka aspiriini on hyväksytty käytettäväksi lapsilla yli ikä 3, lapset ja nuoret toipumassa vesirokkoa tai flunssan kaltaisia ​​oireita pitäisi koskaan ottaa aspiriinia. Tämä johtuu siitä, että aspiriini on linkitetty Reyen oireyhtymä, harvinainen mutta mahdollisesti henkeä uhkaava, niin lapsilla.

Jos sinä tai lapsesi on tuhkarokko, pitää yhteyttä lääkäriltä kun seurata taudin etenemistä ja katsella komplikaatioita. Myös kokeile näitä mukavuutta toimenpiteet

Jos joku taloudessanne on tuhkarokko, noudata seuraavia ohjeita suojella haavoittuvia perheen ja ystävien

Eristäminen. Koska tuhkarokko on erittäin tarttuva noin neljä päivää ennen neljän päivän kuluttua ihottuma puhkeaa, ihmiset tuhkarokko ei pitäisi palata toimintaan, jossa ne ovat vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa tänä aikana.

Voi myös olla tarpeen pitää immunisoimattomista ihmistä – sisarukset, esimerkiksi – pois tartunnan saanut henkilö.

Jos olet jo ollut tuhkarokko, elimistö on rakentanut immuunijärjestelmää taistelemaan infektio, ja et voi saada tuhkarokko uudelleen. Useimmat ihmiset syntyneet tai asuvat Yhdysvalloissa ennen 1957 ovat immuuneja tuhkarokko, koska he ovat jo sitä.

Kaikille muille, siellä tuhkarokkorokotetta, joka on tärkeä

Edistäminen ja säilyttäminen laumaimmuniteetin. Koska käyttöönoton tuhkarokkorokotetta, tuhkarokko on käytännössä eliminoitu Yhdysvalloissa, vaikka kaikki eivät ole rokotettu. Tätä vaikutusta kutsutaan laumaimmuniteetin.

Mutta laumaimmuniteetin voidaan nyt heikkenemässä hieman. Määrä tuhkarokko Yhdysvalloissa äskettäin kolminkertaistui.

Estäminen elpyminen tuhkarokko. Pian rokotuksen hinnat laskuun, tuhkarokko alkaa tulla takaisin. Vuonna 1998 nyt jo huonoon tutkimus julkaistiin virheellisesti yhdistää autismin tuhkarokko-, sikotauti ja vihurirokko (MMR) rokotteen.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jossa tutkimus sai alkunsa, määrä rokotuksen laski kaikkien aikojen alhainen vajaat 80 prosenttia kaikista lapsista vuonna 2002. Vuosina 2012 ja 2013, yli 1200 lasta Britanniassa supistui tuhkarokko, ylös 380 lapset vuonna 2010.

käydä lääkärin