sisällönkuvaustietojen cd

Käytä varoen henkisesti epävakaa potilailla, kuten ne, joilla on ollut huumeriippuvuuden tai alkoholismi, koska väärinkäytön mahdollisuutta. Krooninen väärinkäyttö voi aiheuttaa huomattavan toleranssin ja psyykkistä riippuvuutta vaihtelevalla epänormaalia käyttäytymistä, mukaan lukien psykoottiset episodit. On seurattava aikana vieroitusoireista, koska vaikeaa masennusta sekä Jatkuvasta yliaktiivisuus voi tulla esiin.

CNS stimulantteja, kuten metyylifenidaattihydrokloridia, on suuri väärinkäytön mahdollisuus ja riippuvuus. Arvioidaan väärinkäytön riski ennen määräämistä, ja seurata merkkejä väärinkäytön ja riippuvuuden hoidon aikana.

Ole varovainen, kun lääkettä määrätään potilaille, joilla on ollut huumeriippuvuuden tai alkoholismi. Krooninen väärinkäyttö voi aiheuttaa huomattavan toleranssin ja psyykkistä riippuvuutta kanssa epänormaalia käyttäytymistä. Psykoottiset voi esiintyä, etenkin parenteraalisen väärinkäytön. Huolellisesti valvoa Väärinkäytön lopettamista välttää puhkeamista vakavan masennuksen. Seuranta jälkeen voidaan vaatia vetäytyminen krooninen terapeuttiseen käyttöön, koska oireet taustalla häiriö voi syntyä.

Käyttää sisällönkuvaustietojen CD

Terapeuttinen luokka: keskushermostostimulantteja

Kemiallinen luokka: Amfetamiinin Related

Metyylifenidaatin myös hoitoon narkolepsia. Narkolepsia on hallitsematon halu nukkua tai äkillisen syvän unen.

Metyylifenidaatti toimii ADHD lisäämällä huomiota ja vähentämällä levottomuutta lapsilla ja aikuisilla, jotka ovat yliaktiivinen, ei voi keskittyä kovin pitkään, tai ovat helposti hajamielinen ja impulsiivinen. Tätä lääkettä käytetään osana koko hoito-ohjelma, joka sisältää myös sosiaali-, koulutus-, ja psykologista hoitoa.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Ennen sisällönkuvaustietojen CD

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä metyylifenidaatin lapsilla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu alle 6-vuotiaille lapsille.

Asianmukaiset tutkimukset suhteesta iän vaikutuksille Concerta® laajennettu vapauttavat tabletit ja Quillivant ™ XR laajennettu-release jousitus ei ole tehty vuonna geriatrisen väestöstä. Ei kuitenkaan geriatrisen tyypilliset ongelmat on dokumentoitu tähän mennessä.

Ei ole tietoa suhteesta iän vaikutuksille sisällönkuvaustietojen CD®, Methylin®, Ritalin®, Ritalin LA®, ja Ritalin SR® iäkkäillä potilailla.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät tätä lääkettä, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Tässä osassa on tietoja asianmukaisen käytön useita tuotteita, jotka sisältävät metyylifenidaattia. Se ei voi olla ominaisia ​​sisällönkuvaustietojen CD. Lue huolellisesti.

Ota lääke vain lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Jos liian paljon otetaan, se voi tulla tottumusta. Jos tämä lääke ei toimi oikein, kun olet ottanut sen useita viikkoja, tarkista lääkäriltä ja älä nosta annosta.

Tätä lääkettä mukana Lääkitys Guide. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä. Kysy apteekista Lääkitys Guide jos sinulla ei ole yksi.

Voit estää unihäiriöt, ota viimeinen annos lyhytvaikutteista tablettia ennen kahdeksantoista, ellei lääkäri antaa eri aikaan.

Jos käytät pureskeltava tabletti, juoda vähintään 8 unssia vettä tai muuta nestettä, kun pureskele tablettia. Ota se mieluummin 30- 45 minuuttia ennen ateriaa.

Oikea käyttö metyylifenidaattia

Ravista oraaliliuos varovasti juuri ennen käyttöä. Käytä merkittyjä mittalusikka, ruisku, tai lääke cup mitata oikea annos. Ota se mieluummin 30- 45 minuuttia ennen ateriaa.

Jos käytät pitkävaikutteinen muotoja lääkkeen

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Varotoimet Vaikka käyttäminen sisällönkuvaustietojen CD

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Jotta laajennettu versio jousitus: Hävitä käyttämättä jäänyt suspensio 4 kuukauden ajan se on annosteltu.

Lääkärin tulisi tarkistaa tai lapsesi edistymistä säännöllisin käyntejä varmista, että tämä lääke toimii kunnolla ja päättää, jos tulee jatkaa sitä. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Sinä tai lapsesi myös oltava verenpainetta ja sydämen syke mitataan ennen tämän lääkkeen ja kun käytät sitä. Jos havaitset muutoksia verenpainetta, soita lääkärille heti. Jos sinulla on kysyttävää, keskustele lääkärin.

Sinä tai lapsesi ei tulisi käyttää tätä lääkettä, jos olet käyttänyt lääkettä masennukseen kutsutaan MAO-estäjän (MAO), kuten Eldepryl®, Marplan®, Nardil® tai Parnate®, aiemmin 14 päivää.

Metyylifenidaatti voi aiheuttaa huimausta, uneliaisuutta tai muutoksia näkökyvyssä. Älä aja autoa, pyöräillä, käyttää koneita tai tee muita asioita, jotka saattavat olla vaarallisia, kunnes tiedät, miten tämä lääke vaikuttaa sinuun.

Metyylifenidaatti voi aiheuttaa vakavia sydämen tai verisuonten ongelmat. Tämä saattaa todennäköisemmin potilailla, joilla on suvussa sydänsairauksia. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet tai lapsesi on rintakipu, hengenahdistus, tai pyörtyminen kun lääkkeen käyttämisen.

Sisällönkuvaustietojen CD Side Effects

Sisällönkuvaustietojen CD (metyylifenidaatti)

Kerro lääkärille heti, jos olet tai perheesi havaitset outoon käytökseen, kuten kasvu aggressio, vihamielisyys, levottomuus, ärtyneisyys, tai itsemurha-ajatuksia tai käyttäytymistä. Kerro myös lääkärille, jos sinulla on aistiharhoja tai epätavalliset ajatukset, varsinkin jos ne ovat uusia tai pahenee nopeasti.

Tämä lääke voi aiheuttaa hitaan kasvun. Jos lapsi käyttää tätä lääkettä, lääkärin tulee seurata hänen korkeus ja paino varmistaa, että hän kasvaa kunnolla.

Metyylifenidaatti saattaa aiheuttaa kutsuttu Raynaud ilmiö. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet tai lapsesi on pistely tai kipu sormissa tai varpaissa altistuessaan kylmälle, kalpeus tai kylmä tunne sormenpäillä ja varpaissa, tai ihon värin muutos sormin.

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät sisällönkuvaustietojen CD®. Saatat joutua lopettamaan tämän lääkkeen ennen leikkausta.

Älä juo alkoholia ottaessaan sisällönkuvaustietojen CD® tai Ritalin LA® laajennettu-release kapselia.

Jos sinä tai lapsesi kokea pitkittynyt tai kivulias peniksen erektio yli 4 tuntia, ota heti yhteys lääkäriin.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet, kasviperäisiä tai vitamiineja, ja lääketieteen ruokahalu, astma, vilustuminen, yskä, heinänuha, tai sinus ongelmia.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu 2 korkea väärinkäytön mahdollisuus

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

WADA Class WADA antidopingtoimiston luokitus

ADHD Adderall, Vyvanse, metyylifenidaatti, Ritalin, Strattera, Concertalla Adderall XR, Focalin, amfetamiini / dekstroamfetamiinin, Focalin XR, atomoksetiinia, Quillivant XR, dexmethylphenidate, lisdeksamfetamiini, Daytrana, Ritalin LA, Methylin, Ritalin-SR, sisällönkuvaustietojen ER, Aptensio XR , QuilliChew ER, Methylin ER, klonidiini, guanfasiini