pienipäisyys tauti

Pienipäisyys (my-Kroh-SEF-uh-Lee) on harvinainen neurologinen sairaus, jossa lapsen pää on huomattavasti pienempi kuin päät muiden lasten samanikäisiä ja sukupuolta. Joskus havaitaan syntymän, pienipäisyyttä yleensä johtuu aivojen kehittää poikkeuksellisen kohdussa tai ei kasva toivotulla tavalla syntymän jälkeen.

Pienipäisyys voi aiheuttaa erilaisia ​​geneettisiä ja ympäristötekijöitä. Lasten kanssa pienipäisyys usein kehityshäiriöitä kysymyksiä. Yleensä ei ole mitään hoitoa pienipäisyys, mutta varhainen puuttuminen kanssa tukihoidot, kuten puhetta ja ammatillisia hoitoja, voi auttaa parantamaan lapsen kehitystä ja parantaa elämänlaatua.

oireet

Ensisijainen merkki pienipäisyys on

Pään koko huomattavasti pienempi kuin muut lapset samanikäisiä ja sukupuoli

Pään koko mitataan etäisyys yläosan ympärillä lapsen pää (ympärysmitta). Standardisoituja kasvua kaavioita, mittaus on verrattuna muihin lasten mittauksiin persentiilit.

Jotkut lapset vain pieni päät, joiden toiminta- laskee niinkin alhainen kuin ensimmäinen prosenttipiste. Lapsilla, joilla pienipäisyys, pään koko toimenpiteitä huomattavasti alle keskiarvon, mahdollisesti jopa alle ensimmäisen persentiilin lapsesi ikä ja sukupuoli.

Lapsen ankarampaa pienipäisyys voi olla myös taaksepäin kalteva otsa.

Craniosynostosis. Ennenaikainen kiinnityslämpötila nivelten (ompeleita) välillä luinen levyjen, jotka muodostavat pikkulapsen kallon pitää aivot kasvamasta. Hoitoon craniosynostosis (kray-nee-o-sin-os-TOE-sis) yleensä tarkoittaa lapsellesi tarvitsee leikkausta erottamiseksi sulatettu luita. Jos ei ole perusongelmat aivoissa, tämä leikkaus mahdollistaa aivojen riittävästi tilaa kasvaa ja kehittyä .; Kromosomipoikkeavuuksien. Downin oireyhtymä ja muut olosuhteet voivat johtaa pienipäisyys .; Laskua happea sikiön aivojen (aivojen anoxia). Tiettyjen komplikaatioiden raskauden tai toimitus voi heikentää hapen toimitus sikiön aivojen .; Infektiot sikiö raskauden aikana. Näitä ovat toksoplasmoosi, sytomegalovirus, vihurirokko (vihurirokko) ja vesirokko (varicella) .; Altistuminen huumeiden, alkoholin tai tiettyjä myrkyllisiä kemikaaleja kohdussa. Mikä tahansa näistä laittaa vauva vaarassa aivojen poikkeavuuksia .; Vakavasta aliravitsemuksesta. Ei saa tarpeeksi ravintoa raskauden aikana voi vaikuttaa vauvan kehityksessä .; Hallitsematon fenyyliketonuriasta (fen-ul-kee-toe-NU-ree-uh), joka tunnetaan myös nimellä PKU, että äiti. PKU on epämuodostuman, joka estää elimistön kykyä hajottaa aminohappo fenyylialaniinin.

Mahdollisuudet ovat lääkäri havaitsee pienipäisyys at vauvan syntymän tai säännöllisesti hyvin vauva lääkärintarkastus. Kuitenkin, jos luulet vauvan pää on normaalia pienempi tai eivät kasva niin kuin sen pitäisi, keskustele lääkärisi.

Kehityksen viivästymisestä, kuten puheen ja liikkeen; Vaikeudet koordinointi ja tasapaino; Lyhytkasvuisuus tai lyhytkokoisuus; Kasvojen vääristymät; ylivilkkaus; Kehitysvammaisuus; Kohtaukset

syyt

Pienipäisyys yleensä on seurausta epänormaalia aivojen kehitykseen, jota voi esiintyä kohdussa (synnynnäinen) tai varhaislapsuudessa. Pienipäisyys voi olla geneettinen. Muita syitä voivat olla

Jotkut lapset pienipäisyys ovat normaalia älykkyyttä ja kehitystä, vaikka heidän päänsä on aina pieni niiden iän ja sukupuolen. Mutta riippuen aiheuttaa ja vakavuus pienipäisyys, komplikaatioita voi sisältyä

Jos olet juuri oppinut lapsellasi on pienipäisyys tai epäilet lapsen pää on liian pieni, olet todennäköisesti aloittaa näkemästä lastenlääkäri. Kuitenkin joissakin tapauksissa, lastenlääkäri saattaa ohjata sinut lapsipotilailla neurologin.

Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla voit valmistautua varaamiseksi.

Sillä pienipäisyys, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä saattaa sisältyä

komplikaatiot

Voit selvittää, onko lapsella on pienipäisyys, lääkäri todennäköisesti kestää perusteellinen synnytystä, syntymän ja suvussa ja tehdä fyysinen tentti. Hän mittaa ympärysmitan lapsen päätä, vertaa sitä kasvukäyrän ja arvostettava ja tontin kasvua tulevia vierailuja. Vanhempien pääkokoja myös voidaan mitata, onko pieni päänsä ajaa perheen.

Kirjoita muistiin huolta lapsesi, jotka koskevat muun muassa pieni pää koon tai kehityksen hidastumista. Jos olet huolissasi lapsen päätä koon, yritä saada hatun kokoa tai mittaa pään ympärysmitta niin monta ensimmäisen asteen sukulaisia, kuten vanhemmat ja sisarukset, mahdollisimman vertailun .; Ota perheenjäsen tai ystävä pitkin, mikäli mahdollista. Joku, joka liittyy auttaa muistamaan tietoja saat lääkäriltä .; Kirjoita lista kysymyksiä kysyä lääkäriltä.

Valmistautuminen varaamiseksi

Joissakin tapauksissa, erityisesti jos lapsesi kehityksestä viivästyy, lääkäri voi vaatia testausta kuten pään CT tai MRI ja verikokeita auttaa määrittämään taustalla viivästyminen.

Mikä on todennäköisin syy minun lapsen tila ?; Onko lapseni tarvitsee lisätestejä? Jos näin on, nämä testit vaadi erityistä valmistelua ?; Mitä hoitoja ?; Mihin toimiin mielestäsi parasta lapselleni ?; Onko hoito, joka palauttaa lapseni puskemaan normaalikokoinen ?; Jos minulla on muita lapsia, mitkä ovat mahdollisuudet he ovat pienipäisyys ?; Onko esitteitä tai muissa painotuotteissa että voin olla? Mitä sivustot suosittelette?

Lukuun ottamatta leikkaus craniosynostosis, siellä yleensä mitään hoitoa, joka suurentaa lapsen päätä tai taaksepäin komplikaatioita pienipäisyys. Hoito keskittyy tapoja hallita lapsen yleistilan. Varhaiskasvatus interventio ohjelmia, jotka sisältävät puhetta, fysio- ja saattavat auttaa lasta vahvistaa kykyjä.

Etsi joukko luotettu ammattilaisia. Sinun täytyy tehdä tärkeitä päätöksiä oman lapsen kasvatukseen ja hoitoon. Luo tiimi lääkäreitä, opettajia ja terapeutteja ja muita ammattilaisia, jotka voivat auttaa arvioimaan resurssit omalla alueella ja selittää valtion ja liittovaltion ohjelmia vammaisille lapsille .; Medical erikoisuuksia lapsi saattaa vaatia kuuluvat Pediatrics ja kehitykseen Pediatrics, tartuntataudit, neurologia, silmätaudit, genetiikan ja psykologia .; Etsiä muita perheitä, jotka käsittelevät samoja asioita. Paikkakunnallasi saattaa olla tukiryhmiä lasten vanhemmille kehitysvaikeuksiin. Saatat myös löytää verkossa tukiryhmiä.

Testit ja diagnoosi

Lääkäri saattaa suositella lääkitys tiettyjen komplikaatioiden pienipäisyys, kuten kouristuksia tai yliaktiivisuus.

Kun opit lapsella on pienipäisyys, tunteisiin saattaa sisältää viha, pelko, huoli, surua ja syyllisyyden. Et voi tietää, mitä odottaa, ja ehkä huolissasi lapsen tulevaisuutta. Paras vastalääke pelossa ja huoli on tietoa ja tukea.

Valmistaudu

Etsi joukko luotettu ammattilaisia. Sinun täytyy tehdä tärkeitä päätöksiä oman lapsen kasvatukseen ja hoitoon. Luo tiimi lääkäreitä, opettajia ja terapeutteja ja muita ammattilaisia, jotka voivat auttaa arvioimaan resurssit omalla alueella ja selittää valtion ja liittovaltion ohjelmia vammaisille lapsille.

Medical erikoisuuksia lapsi saattaa vaatia kuuluvat Pediatrics ja kehitykseen Pediatrics, tartuntataudit, neurologia, silmätaudit, genetiikan ja psykologia.

Hoidot ja huumeet

Learning lapsellasi on pienipäisyys voi nostaa esiin kysymyksiä tulevasta raskauksia. Työ lääkärin kanssa selvittää syy pienipäisyys. Jos syy on geneettinen, ja sinne voi haluta puhua genetiikka ohjaaja riskistä pienipäisyys tulevissa raskauksissa.

Selviytyminen ja tuki

)

ennaltaehkäisy