pahanlaatuinen hypertermia opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Pahanlaatuisen kuumeen on vakava reaktio annoksen anestesia. Reaktio on joskus kuolemaan johtavia. Se johtuu harvinainen perinnöllinen lihasten poikkeavuus. Harvoin, äärimmäinen liikuntaa tai lämpöhalvaus voi laukaista pahanlaatuinen hypertermia jonkun kanssa lihaksen poikkeavuus .; Ihmisillä, joilla on lihaksen poikkeavuus, lihassoluja on epänormaali proteiini niiden pinnoilla. Proteiini ei vaikuta lihasten toimintaa merkittävästi. Se on, kunnes lihakset ovat alttiita lääke, joka voi aiheuttaa reaktion .; Kun henkilö tämän ehdon kohdistuu yksi näistä lääkkeistä; Kalsium tallennettu lihassolujen vapautetaan; Lihakset supistuvat ja jäykistävät samanaikaisesti; On dramaattinen ja vaarallinen kehon lämpötilan nousu (hypertermia)

oireet

Oireita ja merkkejä pahanlaatuinen hypertermia kuuluu; Dramaattinen kohonnut ruumiinlämpö, ​​joskus jopa 113 celsiusta; Jäykkä tai kivulias lihasten, erityisesti leuassa .; Punoitus iho; hikoilu; Epätavallisen nopea tai epäsäännöllinen syke; Nopea hengitys tai epämukavaksi hengitys; Ruskea tai cola-värinen virtsa; Hyvin matala verenpaine (sokki); sekavuus; Lihasheikkoutta tai turvotus tapahtuman jälkeen

Diagnoosi

Useimmat ihmiset, joilla oli pahanlaatuinen hypertermia ei diagnosoitu, kunnes ne on vakava reaktio yleisanestesiaa. Lääkärit yleensä epäilee tämän ehdon, jos potilaalle kehittyy tyypillisiä oireita, erityisesti hyvin korkea kuume ja lihasjäykkyys.

Kuinka kauan se kestää?

Kanssa pikaista hoitoa, oireet häviävät 12-24 tuntia.

Miten estää tämän terveydentila

Se ei ole käytännöllistä testata tämän ehdon kaikille ihmisille, jotka ovat suunniteltu leikkaus. Kuitenkin jotkut ihmiset tulisi testata ennen leikkausta. Tai ne olisi vältettävä anestesia, joiden tiedetään aiheuttavan tämän ehdon.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Heti pahanlaatuinen hypertermia epäillään, lääkäreiden on toimittava nopeasti hoitoon kunnossa ja estää komplikaatioita.

Kun vierailla lääkäri

Ennen jokaista leikkausta, kerro kirurgi, ensihoidon lääkäri ja nukutuslääkäri jos

Ennuste

Episodi kuumotusta voi olla hengenvaarallinen. Kuitenkin varhainen hoito oireiden puhkeamisen on yleensä onnistunut. Kun tunnustetaan ja diagnosoidaan, tulevat jaksot voidaan lähes aina estää välttämällä tunnettuja aiheuttajia.