on eturauhassyövän seulonta edelleen tarpeen?

 arkistojen sisältöä 2 vuoden kuluttua varmistaa meidän lukijat voivat helposti löytää kaikkein ajankohtainen sisältö; Löytää uusimmat tiedot, kirjoita aihe kiinnostaa osaksi hakukenttään.

Kukaan ei tykkää menossa vuosittaisten fyysinen tentti. Monille, ahdistus kasvaa, kun se sisältää syövän seulonta.

Miehillä että pelko voi mennä lovi kun heidän tentti sisältää PSA – seulonta eturauhassyövän. Vaikka kerran uskotaan mullistaa diagnoosi tämän sairauden, tänään PSA on keskellä keskustelua, usein syytetään mistä aiheutuu turhia kohtelu sekä aiheuttaa tarpeetonta ahdistusta.

Kehittynyt eturauhassyövän diagnoosia voi muuttaa monia asioita, mukaan lukien suhde kumppanin kanssa. Mutta kaksi voit vastata tavalla, joka voisi vahvistaa yhteys.

“Se on kiistanalainen areenalla – PSA on markkeri eturauhasen irtotavarana ja koko, mutta se on erittäin ilmaistaan ​​hyvänlaatuista eturauhasen sairaus sekä syöpä – niin tässä yhteydessä se ei ole markkeri”, kertoo eturauhassyövän tutkija Arul Chinnaiyan, LKT, SP Hicks Collegiate professori patologian klo klo Michiganin yliopiston Medical School.

Tämän seurauksena hän sanoo, PSA pisteet voi vain pelästyttää ihminen turhaan, vaan myös johtaa ylihoito – myös turhaa koepala ja jopa leikkausta.

“[PSA] vastaa satoja ellei tuhansia aiheetonta koepaloja vuodessa, ja lopulta ylihoito satunnaisten [syöpien]”, sanoo Chinnaiyan.

Lisäksi tuoreessa tutkimuksessa Yalen School of Medicine ja VA Connecticut Healthcare System löytäneet mitään todisteita siitä, että PSA voisi parantaa eloonjäämislukuja miesten diagnosoitu eturauhassyövän – mikä on monissa ihmetellä, jos testi on jopa välttämätöntä ollenkaan.

Samalla kuitenkin eturauhasen asiantuntijoita kuten NYU: n Herbert Lepor, MD, muistuttavat meitä siitä, joilla ei ole tätä testiä voi tarkoittaa puuttuu varhaisessa eturauhassyöpä, ja lopulta menettää elämän.

“Ihmiset unohtavat, että voit kuolee tähän sairauteen. Eturauhassyöpä voi tappaa ja nyt PSA on tärkeä tapa selvittää, mitä riski kuolla eturauhassyöpään on, ja toivottavasti voit ryhtyä toimenpiteisiin kyseisen riskin pienentämiseksi,” sanoo Lepor puheenjohtaja urologian ja professori NYU School of Medicine New Yorkissa.

Todellakin, uusia tilastoja vapautuvien Cancer Society (ACS) osoittavat, että kuolleisuus kaikista syövistä on laskenut, mikä viittaa siihen, että parempi seulonta työkaluja on yksi syy, erityisesti kun on kyse eturauhassyövän.

Ja vaikka Lepor myöntää, että joskus PSA ei johda tarpeettomaan koepala – ja jopa turhia kirurgia – vielä, hän sanoo, se ei ole seulonta miehen pitäisi rutiininomaisesti sivuuttaa.

Mitä lopulta päätyä tässä riski ylihoito vs. riskit kuolla eturauhassyöpään, “sanoo Lepor” ja mielestäni useimmat ihmiset mieluummin ei kuole.