Norvir

Ritonaviirin anto useiden lääkeluokista kuten rauhoittavien unilääkkeiden, rytmihäiriölääkkeitä tai ergotamiinijohdoksia valmisteet voivat aiheuttaa mahdollisesti vakavia tai hengenvaarallisia haittavaikutuksia johtuu mahdollisista vaikutuksista ritonaviirin metaboliaan maksassa tiettyjen lääkkeiden. Review lääkitys ottanut potilaille ennen Määrättäessä ritonaviiria tai määrättäessä muita lääkkeitä potilaille jo ritonaviiria.

Käyttää Norvir

Terapeuttinen luokka: retroviruslääkkeitä

Farmakologiset Luokka: proteaasinestäjät

Ritonaviiri ei paranna HIV-infektiota tai estää AIDS. Se auttaa pitämään HIV lisääntymistä ja näyttää hidastavan tuhoaminen immuunijärjestelmää. Tämä voi auttaa viive ongelmia, jotka liittyvät yleensä AIDS tai HIV sairauden esiintymisen. Ritonaviiri ei pidä sinua leviämästä HIV muihin ihmisiin. Ihmiset, jotka saavat tätä lääkettä voi edelleen olla muita ongelmia, jotka liittyvät AIDS tai HIV-taudista.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille Ritonaviirin lapsista yli 1 kuukauden ikäinen. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Ennen Norvir

Vaikka asianmukaisten tutkimusten suhteesta iän vaikutuksille ritonaviirin ei ole suoritettu geriatrisen väestöstä, geriatrisen-erityisongelmia ei odoteta rajoittavan hyödyllisyyttä ritonaviirin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvien maksa-, munuais- tai sydänvaivoja, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saaneilla potilailla ritonaviiria.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota tätä lääkettä juuri niin kuin lääkärin ohjeiden mukaan. Älä muuta annosta tai lopeta lääkkeen tarkistamatta ensin lääkärin kanssa. Kun tarjonta tätä lääkettä on vähissä, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin etuajassa. Älä anna itsesi loppuu tätä lääkettä.

Lue ja noudata huolellisesti pakkausselosteessa ennen ritonaviirihoito ja aina täytön. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysymyksiä.

On tärkeää, että ritonaviiri otetaan ruoan kanssa.

Kapseli tulee nielaista tai tabletti kokonaisena. Älä riko, murskaa tai pureskella.

Potilaille, jotka saavat oraaliliuos

Tämä lääke toimii parhaiten, kun on vakiomäärä veressä. Auttaa pitämään veren jatkuvasti, älä unohda yhtään annosta. On parasta ottaa annokset tasaisin aikoina päivällä ja yöllä. Esimerkiksi, jos olet ottaa kaksi annosta joka päivä annokset tulisi sijoitettu noin 12 tunnin välein. Jos tarvitset apua suunnitellaksesi parhaan ottaa lääkkeesi, tarkistaa lääkäriltä.

Ritonaviiri on muiden lääkkeiden kanssa. Kerro lääkärille kaikista lääkkeistä käytät koska Ritonaviiriannoksen tai muita lääkkeitä otat voi joutua muuttamaan.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Oikea käyttö Norvir

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Säilytä kapseleita jääkaapissa tai huoneenlämmössä suljetussa astiassa. Jos säilyttää huoneenlämmössä, lääkkeen käytöstä 30 päivän kuluessa. Lämmöltä ja suoralta auringonvalolta.

Säilytä oraaliliuos tai tabletteina suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä ja suoralta auringonvalolta. Älä säilytä kylmässä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinä tai lapsesi säännöllisin käyntejä varmista, että tämä lääke toimii kunnolla. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä ja nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet, ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Älä käytä tätä lääkettä, jos olet tai lapsesi ovat myös käyttämällä alfutsosiini (Uroxatral®), amiodaroni (Cordarone®), astemitsoli (Hismanal®), bepridiili (Vascor®), sisapridi (Propulsid®), torajyvä lääkkeet (esim dihydroergotamiini, ergotamiini, metyyliergonoviini, Cafergot® tai Ergomar®), flekainidi (Tambocor®), lovastatiini (Altocor®, MEVACOR®), midatsolaami (Versed®), pimotsidi (Orap®), propafenoni (Rythmol®), kinidiini (Quinaglute® ), sildenafiili (Revatio®), simvastatiini (Simcor®, Vytorin®, ZOCOR®), terfenadiini (Seldane®), triatsolaami (Halcion®), tai vorikonatsoli (Vfend®). Käyttämällä näitä lääkkeitä yhdessä ritonaviirin saattaa lisätä mahdollisuus ottaa vakavia sivuvaikutuksia.

Varotoimet Vaikka käyttäminen Norvir

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on kipua tai arkuus ylä vatsassa, vaalea uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

Haimatulehdus voi esiintyä, kun käytät tätä lääkettä. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on äkillinen ja vaikea vatsakipu, vilunväreet, ummetus, pahoinvointi, oksentelu, kuume, tai huimaus.

Tämä lääke voivat heikentää joidenkin ehkäisypillereitä. Välttämiseksi tulla raskaaksi, käyttää ylimääräistä ehkäisymenetelmää yhdessä teidän pillereitä. Muut muodot syntyvyyden kuuluvat kondomit, kalvot, tai ehkäisymenetelmän vaahdot tai hyytelöitä.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita, kuten anafylaksiaa. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Soita lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, hengitysvaikeuksia, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun, kun käytät tätä lääkettä.

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä tätä lääkettä. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on jokin seuraavista oireista hoidon aikana: rakkuloita, kuorinta, tai irtoaminen ihoa, kuume, vilunväristykset, yskä, ripuli, kutina, nivel- tai lihaskipu, ihottuma, punainen ihovaurioita, usein violetti keskus, kurkkukipu, haavaumat, haavat tai valkoiset täplät suussa tai huulilla, turvotus kädet, kasvojen, kielen tai kurkun tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Tämä lääke voi lisätä kolesterolia ja rasva-arvot. Jos näin käy, lääkäri voi määrätä lääkettä alentaa kolesterolia ja rasvoja. Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet tai lapsesi on huolenaiheita.

Tämä lääke ei pidä sinua antamasta HIV parisi seksin aikana. Varmista, että ymmärrät tämän ja käytännössä turvaseksiä, vaikka kumppanisi on myös HIV, käyttämällä lateksikondomista tai muuta estemenetelmää. Tämä lääke ei myöskään pitää sinua tartuttaa HIV-infektiota muille ihmisille, jos he altistuvat veressä. Älä käyttää uudelleen tai jakaa neuloja kenenkään kanssa.

Norvir Side Effects

Norvirin (ritonaviiri)

Kun aloitat HIV-lääkkeiden kanssa, immuunijärjestelmään saattaa saada vahvempi. Jos olet infektioita, jotka peitetään elimistössä, kuten keuhkokuume tai tuberkuloosi, saatat huomata uusia oireita, kun elimistö yrittää taistella niitä. Jos näin tapahtuu, muista kertoa lääkärille.

Tämä lääke voi aiheuttaa voit olla liikaa rasvaa. Kerro lääkärille, jos sinä tai lapsesi ilmoituksen muutoksia kehossasi, kuten lisääntynyt määrä rasvan yläselän ja niska, tai rinnan ympärille ja vatsan alueella. Saatat myös rasvan vähenemistä jaloista, käsivarsista ja kasvojen.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka B Ei todistettu riski ihmisten

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

HIV-infektio Truvada, Atripla, Stribild Vireadia, Complera PREZISTAa, lamivudiini, Isentress, abakaviiri, tenofoviiri, Kaletra, raltegraviiri, Epivir, ritonaviiri, Epzicom, Sustiva, efavirentsi, Viramune, Reyataz, darunaviiri, atatsanaviiri, emtrisitabiini, nevirapiini, Ziagenia Intelence