nortriptyliini (suun kautta) kuvaus ja tuotenimiä

Nortriptyline käytetään masennuksen hoitoon. Uskotaan toimia lisäämällä aktiivisuutta serotoniinin määrää aivoissa. Nortriptyline on trisyklisiä masennuslääkkeitä.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille nortriptyliinin lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta nortriptyliinin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikääntymiseen liittyvien sydän- tai maksasairaus, joka voi vaatia oikaisua annoksen saavilla nortriptyliinin.

Tabletti, kapseli, liuos

Tutkimukset naisilla mukaan tämä lääkitys aiheuttaa minimaalinen lapseen kohdistuvia riskejä, kun käyttää imetyksen aikana.

allergiat

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

pediatrinen

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

geriatrinen

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Muut vuorovaikutukset

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Muut sairaudet

Ota lääke vain lääkärin ohjeiden mukaisesti hyötyä ehdon mahdollisimman paljon. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

annostelu

Tätä lääkettä mukana lääkitystä oppaan. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysymyksiä.

Vastaamaton annos

Mittaa oraaliliuos lääke merkitty mittalusikka, ruisku, tai lääke cup. Keskimääräinen kotitalous tl ei voi olla oikea määrä nestettä.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä, jotta muutoksiin annoksen ja tarkistaa ei-toivottuja vaikutuksia.

Joillekin lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille, tämä lääke voi lisätä itsemurha-ajatuksia. Kerro lääkärille heti, jos alkaa tuntea enemmän masentunut ja on ajatuksia vahingoittaa itseäsi. Ilmoita kaikista epätavallisista ajatuksia tai käyttäytymismalleja, jotka hämmentävät teitä, varsinkin jos ne ovat uusia tai pahenevat nopeasti. Varmista, että lääkäri tietää, jos sinulla on univaikeuksia, pahastua helposti, on iso energiankulutuksen kasvusta, tai alkaa toimia holtiton. Kerro myös lääkärille, jos sinulla on äkillinen tai vahvoja tunteita, kuten hermostuneisuus, vihainen, levoton, väkivaltainen tai pelottaa. Anna lääkäri tietää, jos sinä tai joku perheessäsi on kaksisuuntainen mielialahäiriö (maanis-depressiivinen) tai on yrittänyt itsemurhaa.

Älä ota nortriptyliinin kanssa monoamiinioksidaasin (MAO) estäjä (esim isokarboksatsidi [Marplan®], linetsolidi (Zyvox®), metyleenisininen, feneltsiini [Nardil®], selegiliini [Eldepryl®], tranyylisypromiini [Parnate®]). Älä aloita ottamalla nortriptyliini aikana 2 viikon kuluttua lopettamisen MAO-estäjän ja odottaa 2 viikkoa lopettamisen jälkeen nortriptyliini, ennen kuin aloitat MAO-estäjän. Jos otat niitä yhdessä tai eivät odota 2 viikkoa, voi kehittyä sekavuus, agitaatio, levottomuus, maha- tai suolisto-oireita, äkillinen kuume, erittäin korkea verenpaine tai vakava kouristukset.

Nortriptyline voi aiheuttaa vakavan sairaus nimeltä serotoniinioireyhtymä jos yhdessä joidenkin lääkkeiden. Älä käytä nortriptyliinin kanssa buspironi (BUSPARR), fentanyyli (Abstral®, Duragesic®), litium (Eskalith®, Lithobid®), tryptofaani, mäkikuisma, tai kipua tai migreeniä lääkkeet (esim sumatriptaani, tramadoli, Frova ®, Maxalt®, Relpax®, Zomig®). Tarkista lääkäriltä ennen muita lääkkeitä kanssa nortriptyliinin.

Älä lopeta tämän lääkkeen tarkistamatta ensin lääkärin kanssa. Lääkäri saattaa haluta sinun vähitellen vähentää käytössä ennen pysäyttämistä, kokonaan. Tämä voi auttaa estämään mahdollisen pahenemista kuntoa ja vähentää mahdollisuutta vieroitusoireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia tai yleinen tunne epämukavuutta tai sairaus.

Tämä lääketieteen lisäävät vaikutukset alkoholin ja muiden keskushermoston (CNS) depressants (lääkkeitä, jotka aiheuttavat uneliaisuutta). Joitakin esimerkkejä keskushermostoa lamaavien ovat antihistamiineja, lääkkeitä heinänuhan, muita allergioita tai vilustuminen, rauhoittavien lääkkeiden, rauhoittavien tai nukkuminen lääkkeet, reseptiä kipulääkitystä tai huumausaineet, lääkettä epilepsiaan tai barbituraatit, lihasrelaksantit, tai nukutusta, kuten jotkut hampaiden anestesia. Tarkista lääkärisi kanssa ennen mitään näistä lääkkeistä kanssa nortriptyliinin.

varastointi

Ennen kuin minkäänlaista kirurgian, kerro lääkärin vastaava että käytät tätä lääkettä. Kun nortriptyliini yhdessä käytettyjen lääkkeiden leikkauksen aikana saattaa lisätä haittavaikutusten riskiä.

Tämä lääke voi aiheuttaa joillekin ihmisille uniseksi. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä lääkkeitä, tai tehdä mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos et uneliaisuutta tai ei hälytys.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.