non-Hodgkinin lymfooma

Non-Hodgkinin lymfooma, jota kutsutaan myös non-Hodgkin lymfooma, on syöpä, joka on peräisin oman imunestejärjestelmän, tauti-taistelut verkkoon levinnyt koko kehon. Non-Hodgkin-lymfooman, kasvaimet kehittyvät lymfosyyteistä – valkoisten verisolujen.

Non-Hodgkinin lymfooma on yleisempää kuin muiden yleisten lymfoomatyyppi – Hodgkinin lymfooma.

Monet eri alatyypit non-Hodgkinin lymfooma on olemassa. Yleisin non-Hodgkin-lymfooman alatyyppejä ovat diffuusi suuri B-solulymfooman ja follikulaarinen lymfooma.

Non-Hodgkin-lymfooma oireita voivat olla

Sovi tapaaminen lääkärisi kanssa, jos sinulla on jatkuvasti merkkejä ja oireita, jotka huolestuttavat sinua.

Lääkärit eivät ole varmoja, mikä aiheuttaa non-Hodgkinin lymfooma.

Non-Hodgkin-lymfooman tapahtuu, kun elimistö tuottaa liikaa poikkeavia lymfosyyttejä – valkoisten verisolujen.

Kun lääkäriin

B-solujen ja T-solujen

Tavallisesti lymfosyytit läpi ennustettavissa elinkaaren. Vanha lymfosyytit kuolevat, ja kehon luo uusia niiden tilalle. Non-Hodgkin-lymfooman, sinun lymfosyytit eivät kuole, vaan jatkaa kasvuaan ja jakaa. Tämä ylitarjonta lymfosyyttien syrjäyttää omalle imusolmukkeisiin, jolloin ne turpoavat.

Non-Hodgkinin lymfooma voi alkaa

Jos non-Hodgkin-lymfooman tapahtuu

B-solut. B-solut taistelemaan infektioita tuottamalla vasta-aineita, jotka neutraloivat vieraita hyökkääjiä. Useimmat ei-Hodgkinin lymfooma syntyy B-soluista.

Mitä voit tehdä

Alatyyppejä non-Hodgkin-lymfooman, joihin B-solut sisältävät hajanainen suuri B-solujen lymfooma, follikulaarinen lymfooma, Manttelisolulymfooman ja Burkittin lymfooma.

Mitä odottaa lääkäriltä

T-solut. T-solut ovat mukana tappavat vieraita hyökkääjiä suoraan. Non-Hodgkin-lymfooma esiintyy harvemmin T-soluissa.

Hoitoa ei ole aina tarpeen

Alatyyppejä non-Hodgkin-lymfooman, joissa T-solut ovat reuna-T-solulymfooma ja ihon T-solu lymfooma.

Hoito lymfooma, joka aiheuttaa oireita

Olipa non-Hodgkin-lymfooman syntyy oman B-solujen tai T-solujen auttaa määrittämään hoidon vaihtoehtoja.

Non-Hodgkin-lymfooman kuuluu yleensä läsnäolo syöpä lymfosyyttien imusolmukkeesi, mutta tauti voi levitä myös muihin osiin imunestejärjestelmän. Näitä ovat imusuonten, nielurisat, adenoids, perna, kateenkorva ja luuydin. Joskus non-Hodgkin-lymfooman liittyy elinten ulkopuolella oman imunestejärjestelmän.

Useimmiten ihmiset diagnosoitu non-Hodgkin-lymfoomaa ei ole ilmeinen riskitekijöitä, ja monet ihmiset, jotka ovat riskitekijöitä taudin koskaan kehittää sitä. Joitakin tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiä non-Hodgkinin lymfooma sisältävät

Tehdä ajanvarauksen kanssa perhelääkäri tai yleislääkäri, jos sinulla on oireita, jotka huolestuttavat sinua. Jos lääkäri epäilee sinulla on ei-Hodgkinin lymfooma, saatat olla tarkoitettu lääkäri, joka on erikoistunut sairaudet, jotka vaikuttavat verisolujen (hematologist).

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja koska siellä on usein paljon kentällä kattamaan se hyvä olla hyvin valmisteltu. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiiksi, ja mitä odottaa lääkäriltä.

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Listaa kysymyksiin tärkein vähiten tärkeä asia aika loppuu. Non-Hodgkin-lymfooman, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä lisää kysymyksiä he keksivät aikana varaamiseksi.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi antaa enemmän aikaa koskemaan muita pisteitä haluat käsitellä. Lääkäri voi pyytää

Testit ja menettelyt diagnosoida non-Hodgkinin lymfooma sisältävät

Hoitovaihtoehdoista määräytyvät tyyppi ja vaihe oman lymfooma, ikäsi, ja yleistä terveydentilaa.

Jos lymfooma näyttää olevan hitaasti kasvavia (veltto), odottavalle ja katsoa lähestymistapa voi olla vaihtoehto. Lymfoomiin jotka eivät aiheuta oireita ei voi vaatia hoitoa vuotta.

Viivyttää hoito ei tarkoita voit olla oma. Lääkäri todennäköisesti ajoittaa säännölliset tarkastukset muutaman kuukauden välein seurata kunnossa ja varmistaa, että syöpä ei ole etenee.

Jos non-Hodgkinin lymfooma on aggressiivinen tai aiheuttaa oireita, lääkäri voi suositella hoitoa. Vaihtoehdot voivat olla

Lääkkeitä, jotka parantavat immuunijärjestelmän kykyä torjua syöpää. Biologinen hoito huumeiden auttaa kehon immuunijärjestelmää taistelemaan syöpää.

Esimerkiksi yksi biologinen terapia rituksimabi (Rituxan) on eräänlainen monoklonaalinen vasta-aine, joka kiinnittyy B-soluja ja tekee niistä näkyvämpi immuunijärjestelmää, mikä voi sitten hyökkäys. Rituksimabi alentaa määrä B-solujen, kuten terveellistä B-solut, mutta elimistö tuottaa uusia terveitä B-solujen korvata nämä. Cancerous B-solut ovat vähemmän todennäköisesti toistuu.

Diagnoosi syöpä voi olla ylivoimainen. Ajan löydät keinoja selviytyä ahdistusta ja epävarmuutta syövän. Siihen asti, saatat löytää se auttaa

Etsi joku puhua. Etsi hyvä kuuntelija, jonka kanssa voit puhua toiveita ja pelkoja. Tämä voi olla ystävä tai perheenjäsen. Huoli ja ymmärtäminen ohjaaja, lääketieteen sosiaalityöntekijä, papiston jäsen tai syöpä tukiryhmä myös olla hyödyllinen.

Kysy lääkäriltäsi tukea ryhmien omalla alueella. Tai tarkista puhelinluettelosta, kirjastosta tai syövän organisaation, kuten National Cancer Institute tai Leukemia & lymfooma Society.

käydä lääkärin