niasiinia (B3-vitamiini, nikotiinihappo), niacinamide tausta

Luonnollinen Standard® Potilas Monograph, Copyright © 2016 (). Kaikki oikeudet pidätetään. Kaupalliseen jakeluun kielletty. Tämä monografia on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sitä pitäisi tulkita siten erityisiä lääkäriin. Sinun pitäisi kuulla pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen päätöksiä hoitojen ja / tai terveyttä.

B3-vitamiini koostuu niasiinia ja niacinamide, ja löytyy monia elintarvikkeita, kuten hiiva, liha, kala, maito, munat, vihreät vihannekset, ja viljanjyvät. B3-vitamiini on usein yhdessä muiden B-vitamiinien, kuten tiamiini, riboflaviini, pantoteenihappo, pyridoksiini, syanokobalamiinin ja foolihappoa.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) on hyväksynyt niasiinia käytettäväksi hoidettaessa B3-vitamiinin puutos (pellagra), johon kuuluu oireita ihon tulehdus, dementia, ja ripuli.

Ihmisen tutkimus on osoittanut, että niasiinia on tehokas ja suhteellisen turvallinen hoidettaessa korkeat kolesteroliarvot. Limited näyttöä siitä, että niasiinia voi auttaa tukossa verisuonia ja sydänsairauksia. Sivuvaikutukset yleisesti liittyvät suuremmat annokset niasiinia ovat kutina, punoitus, ja vatsavaivat. Niasiini voi myös aiheuttaa maksaongelmia, kohonnut verensokeri, ja hormoni muutokset.

Tämä näyttöön perustuva monografia valmistettiin Natural Standard Research Collaboration