niasiinia (B3-vitamiini, nikotiinihappo), niacinamide annostelu

Alla annokset perustuvat tieteelliseen tutkimukseen, julkaisuihin, perinteisen käytön tai asiantuntijalausuntojen. Monet yrtit ja lisäravinteet ole testattu, ja turvallisuutta ja tehokkuutta ei voida todistaa. Brands voidaan tehdä eri tavalla, vaihtelevalla ainesosia, jopa saman tuotemerkin. Alla annokset eivät välttämättä koske kaikkia tuotteita. Kannattaa lukea tuotemerkintöjen ja keskustella annoksia pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen hoidon aloittamista.

Ravinnon viittaus saannin perustettu Food and Nutrition Board niasiinia vaihtelee 14-18 milligrammaa niasiinia vuorokaudessa suun aikuisille, ylemmän saannin tason 35 milligrammaa vuorokaudessa suun. Niasiiniamidi ja niasiinia käytetään kosmetiikassa, sekä hiusten ja ihon tuotteita. Pitoisuus niacinamide vaihtelee alimmillaan 0,0001% yöllä valmistelut korkeimmillaan 3% kehon ja käsivoiteet, voiteet, jauheet ja suihkeet. Niasiini pitoisuudet vaihtelevat 0,01% kehon ja käsivoiteet, voiteet, jauheet ja suihkeet 0,1% tahnan naamiot (mutahoidoissa).

Ikään liittyvä silmänpohjan tauti (silmäsairaus), 500 milligrammaa välittömästi vapautuvien niasiinia on otettu suun kautta.

Estämiseksi tukkeutunut valtimo, 3000-4000 milligrammaa niasiinia on otettu suun kautta päivittäin yksin tai yhdessä muiden kolesterolin hoito 0,5-6,2 vuotta.

Sydänsairaus, 0,125-12 grammaa niasiinia on otettu suun kautta päivittäin jopa viisi vuotta.

Erektiohäiriön 500-1,500 milligrammaa niasiinia (Niaspan®) on otettu suun 12 viikkoa.

Korkea kolesteroli, 300-1,2000 milligrammaa niasiinia on otettu suun kautta päivittäin 6-44 viikkoa kuten vaha-matriisi, nopeavaikutteisesta (kiteinen), 2 grammaa niasiinia on ruiskutetaan laskimoon yli 11 tuntia. Suurin suositeltu vuorokausiannos on 3 grammaa.

Korkea kolesteroli (yhdessä statiinien tai sappihappoja sitovien) 500-4,000 milligrammaa laajennettu versio tai säännöllinen niasiinia on otettu suun kautta päivittäin kahdeksan viikon ajan 6,2 vuotta. Extended-tai jatkuvan vapautumisen niasiinia voidaan aloittaa annoksella 500 mg päivässä ja titrata 3 grammaa päivässä.

Sillä korkeat kolesteroliarvot HIV-tartunnan saaneilla potilailla 500-2.000 milligrammaa laajennettu versio Niasiini (NiaspanO) on suun kautta otettava päivittäin 44 viikosta kahteen vuoteen.

Korkeaa verenpainetta fosforia tasolla, yksi 375 milligramman annos laajennettu versio nikotiinihapon on otettu suun kautta.

Nivelrikon, 3 grammaa niacinamide on ottanut suun päivittäin 12 viikon ajan.

Sillä pellagra tai niasiinia puute, 50-1,000 milligrammaa niasiinia on otettu suun kautta päivittäin.

Ihosairauksiin, 2-5% on niacinamide kerma on iholle enintään 12 viikon ajan.

Tyypin 1 diabetes ennaltaehkäisy, 200-3,000 milligrammaa niacinamide on ottanut suun päivittäin enintään vuoden, 20-40 milligrammaa niacinamide on otettu päivittäin suun enintään yhden vuoden ajan ja ollut todisteita hyötyä.

Tyypin 2 diabetes, 0,5 grammaa nikotiiniamidi on ottanut suun kolme kertaa päivässä kuuden kuukauden ajan.

Ei ole todettu turvallisiksi tai tehokasta annosta niasiinia lapsilla.

Tyypin 1 diabetes ennaltaehkäisy, 200-3,000 milligrammaa niacinamide on ottanut suun päivittäin enintään vuoden, 20-40 milligrammaa on ottanut suun päivittäin jopa viisi vuotta, ja puuttui todisteet hyötyä.

Tämä näyttöön perustuva monografia valmistettiin Natural Standard Research Collaboration