neuromyelitis optica

Neuromyelitis optica (NMO), joka aiemmin tunnettiin nimellä devic tauti, on keskushermoston sairaus, joka ensisijaisesti vaikuttaa silmän hermoja (optikusneuriitti) ja selkäydin (myeliitti). Nyt tunnetaan laajemmin kuin neuromyelitis optica spektrin häiriö, NMO tapahtuu, kun kehon immuunijärjestelmä reagoi vastaan ​​omia soluja keskushermostossa, lähinnä hermoratoja ja selkäytimen, mutta joskus aivoissa.

Syy neuromyelitis optica on yleensä tuntematon, mutta se voi joskus näkyy, kun infektio, tai se voi liittyä toiseen autoimmuunisairaus. Neuromyelitis optica on usein misdiagnosed multippeliskleroosi (MS) tai mielletään tyyppi MS, mutta NMO on selvä ehto.

Neuromyelitis optica voi aiheuttaa sokeutta yhdessä tai molemmissa silmissä, heikkous tai halvaantuminen jaloissa tai käsivarsissa, tuskallinen kouristukset, menetyksen tunne, hallitsematon oksentelu ja hikka, ja virtsarakon tai suolen toimintahäiriöitä peräisin selkäytimen vaurioita. NMO iskut saattavat korjautua, mutta voi olla niin vaikea aiheuttaa pysyviä visuaalisen menetys ja ongelmia kävely.

Lapset voivat kehittyä sekavuus, kouristukset tai kooma ilmentymänä NMO.