nenäpolyyppeja

Nenän polyypit ovat pehmeitä, kivuton, noncancerous kasvaimia limakalvon nenäkäytävien tai sivuonteloiden. Ne roikkua kuten Kyyneleiden tai viinirypäleitä. Ne johtuvat krooninen tulehdus johtuu astma, toistuvia infektioita, allergioita, huumeiden herkkyys tai tiettyjä immuunijärjestelmän häiriöitä.

Pienet nenän polyypit saa aiheuttaa oireita. Suuremmat kasvaimet tai ryhmiä nenän polyypit voi tukkia nenäkäytäviin tai aiheuttaa hengitysvaikeuksia, kadonneen hajuaisti, ja toistuvia infektioita.

Nenän polyypit voi koskettaa ketä tahansa, mutta ne ovat yleisempiä aikuisilla. Lääkitys voi usein pienentää tai poistaa nenäpolyyppeja, mutta leikkaus on joskus tarpeen niiden poistamiseksi. Senkin jälkeen onnistuneen hoidon, nenän polyypit palaavat usein.

Nenän polyypit liittyy tulehdus limakalvon nenäkäytävien ja sivuonteloiden, joka kestää enintään 12 viikon ajan (sivuontelontulehduksille, joka tunnetaan myös nimellä krooninen sinuiitti). Kuitenkin se on mahdollista – ja jopa hieman todennäköisemmin – on krooninen sinuiitti ilman nenän polyypit.

Nenän polyypit itse ovat pehmeitä ja puuttuu tunne, joten jos he ovat pieniä et voi olla tietoinen olet niitä. Useita kasvaimet tai suuri polyyppi voi tukkia nenän ja sivuonteloiden.

Yhteinen oireiden krooninen sinuiitti kanssa nenäpolyyppeja sisältävät

Katso lääkärille, jos oireet kestävät yli 10 päivää. Kroonisen sinuiitin ja nenän polyypit ovat samanlaisia ​​kuin monia muita ehtoja, kuten flunssan.

Kun lääkäriin

Mitä voit tehdä

Hakeutua välittömästi lääkärin hoitoon tai käydä lääkärin tai paikalliseen hätänumeroon jos koet

Tutkijat eivät vielä täysin ymmärtää, mikä aiheuttaa nenän polyypit. Ei ole selvää, miksi jotkut ihmiset kehittää krooninen tulehdus tai miksi jatkuva tulehdus laukaisee polyyppi muodostumista jotkut ja toisissa ei. Tulehdus tapahtuu nesteen tuottavien vuori (limakalvon) nenän ja poskionteloiden. On jonkin verran näyttöä siitä, että ihmiset, jotka kehittävät polyypit on eri immuunijärjestelmän vasteen ja erilaiset kemialliset merkkiaineet niiden limakalvojen kuin lapset, jotka eivät kehity polyypit.

Kysymykset kysyä lääkäriltä

Nenän polyypit voivat muodostaa missä iässä tahansa, mutta ne ovat yleisimpiä nuorilla ja keski-ikäisillä. Nenän polyypit voivat muodostaa missä tahansa poskionteloiden tai nenäkäytävien, mutta ne näkyvät useimmiten alueella, jossa sivuonteloiden lähellä silmiä, nenää ja poskipäät kaikki valua läpi käämin kohdat nenääsi (ostiomeatal kompleksi).

Mitä odottaa lääkäriltä

Mikä tahansa tilanne, joka laukaisee krooninen tulehdus oman nenäkäytävien tai sivuonteloiden, kuten tulehduksia tai allergioita, voi lisätä riskiä sairastua nenän polyypit. Edellytykset liittyvät usein nenäpolyyppeja sisältävät

Lääkehoito

Suvussa voi myös olla merkitystä. On jonkin verran näyttöä siitä, että tietyt geneettiset vaihtelut liittyvät immuunijärjestelmän toimintaan tehdä sinulle enemmän todennäköisesti kehittää nenäpolyyppeja.

Leikkaus

Nenän polyypit voivat aiheuttaa komplikaatioita, koska ne estävät normaalin ilmavirran ja nesteen salaojitus, ja myös siksi, että kroonisen tulehduksen taustalla niiden kehitystä. Mahdollisia komplikaatioita ovat

Jos sinulla on merkkejä tai oireita nenän polyypit, olet todennäköisesti aloittaa näkemästä perusterveydenhuollon lääkäri. Kuitenkin lääkäri voi kirjoittaa lähetteen korva-, nenä- ja kurkun (ENT) asiantuntija tai allergia asiantuntija (allergist) diagnostisia testejä tai hoitoon.

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja siellä on usein paljon tehtävää, se on hyvä idea valmistautua etukäteen. Tässä muutamia ehdotuksia, joiden avulla saat valmiina nimittämistä ja ymmärtää, mitä odottaa lääkäriltä.

Koska aikaa lääkärin kanssa on rajoitetusti, kirjoittaa ylös lista kysymyksiä auttaa sinua tekemään suurimman osan varaamiseksi. List kysymyksiä lääkärille välillä tärkeintä vähiten tärkeä asia aika loppuu. Jos uskot on oireita nenän polyypit, voit kysyä joitakin seuraavista kysymyksistä

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä kysymyksiä aikana varaamiseksi.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmis vastaamaan voi vapauttaa aikaa käydä läpi kaikki kohdat haluat viettää enemmän aikaa. Lääkäri voi pyytää

Lääkäri voi yleensä tehdä diagnoosi perustuu omaan vastauksia kysymyksiin oireesi, yleinen fyysinen tentti ja tutkimus nenän. Polyypit voivat olla näkyvissä tuella yksinkertaisen valaistu väline.

Muut diagnostiset testit sisältävät

Allergia testejä. Lääkäri voi ehdottaa ihotestejä onko allergiat osallistuvat krooniseen tulehdukseen. Kanssa ihotestillä, pieniä pisaroita allergiaa aiheuttavia aineita (allergeeneja) on pricked ihoon kyynärvarren tai yläselän. Pisarat jätetään iholle 15 minuuttia ennen lääkärille tai hoitajalle huomauttaa ihon merkkejä allergisia reaktioita.

Jos iho testiä ei voida suorittaa, lääkäri voi määrätä verikokeen joka seuloo spesifisten vasta-aineiden eri allergeeneille.

Krooninen sinuiitti, tai ilman polyyppeja, on haastava edellytys selvittää kokonaan. Saat työskennellä oman terveydenhuollon tiimin kehittää parhaat pitkän aikavälin hoitosuunnitelma hallita oireita ja hoitoon tekijät, kuten allergiat, jotka saattavat edistää kroonisen tulehduksen.

Hoito tavoite nenäpolyyppeja on niiden koon pienentämiseksi tai poistamiseksi niistä. Lääkehoito on yleensä ensimmäinen lähestymistapa. Leikkaus voi joskus olla tarpeen, mutta se ei välttämättä tarjoa pysyvää ratkaisua sillä polyypit taipumus uusiutua.

Nenän polyyppi hoito alkaa yleensä lääkkeillä, jotka voivat tehdä vielä suuria polyyppeja kutistua tai kadota. Lääkehoitojen voi sisältyä

Jos lääkehoito ei kutistu tai poistamiseksi nenäpolyyppeja, ehkä endoskooppinen leikkaus poistaa polyypit ja korjaamaan ongelmia poskionteloiden, jotka tekevät niistä alttiita tulehdus ja polyyppien kehitystä.

Vuonna endoskooppiset leikkaus, kirurgi lisätään pieni putki, jossa on suurennuslasin tai pienen kameran (endoskoopin) sieraimiisi ja ohjaa sen teidän onteloista. Hän käyttää pieniä välineitä poistaa polyypit ja muita esteitä, jotka estävät virtauksen nesteiden poskionteloiden.

Kirurgi voi myös suurentaa aukkoja johtavien poskionteloiden omaan nenän. Endoskooppinen kirurgia suoritetaan tavallisesti avohoidossa menettely.

Leikkauksen jälkeen, saat todennäköisesti käyttää kortikosteroidia nenäsumutetta toistumisen estämiseksi nenän polyypit. Lääkäri voi myös suositella käyttöä suolavesi (suolaliuos) huuhdellaan edistää paranemista leikkauksen jälkeen.

Voit vähentää mahdollisuuksia kehittää nenäpolyyppeja tai ottaa nenän polyyppeja uusiutua hoidon jälkeen seuraavia strategioita

Käytä nenän huuhtelu tai nenän huuhtelu. Käytä suolaveden (suolaliuos) spray tai nenän huuhtelu huuhtele nenän. Tämä voi parantaa limaa virtausta ja poistaa allergeenit ja muut ärsyttävät.

Voit ostaa over-the-counter suolaliuos sumutetta tai nenän huuhtelu sarjat laitteilla, kuten neti potin, hallinnoida huuhtelun.

Jos teet omia huuhtelu, käytä vettä, joka on tislattu, steriili, aikaisemmin keitetty ja jäähdytetty, tai suodatettu käyttäen suodatinta absoluuttinen huokoskoko 1 mikronia tai pienempi muodostavat kastelu ratkaisu. Myös huuhdo kastelu laitteen jokaisen käyttökerran jälkeen samoin tislattu, steriili, aikaisemmin keitetty ja jäähdytetty, tai suodatettua vettä ja jätä se auki kuivua.

käydä lääkärin