nelfinaviiri (suun kautta) varotoimenpiteet

Jos tulee lääkkeen pitkään, se on hyvin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinä tai lapsesi säännöllisin käyntejä varmista, että tämä lääke toimii kunnolla. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Sinun ei pitäisi ottaa nelfinaviiria jos sinä tai lapsesi käyttävät jotakin seuraavista lääkkeistä. Käyttämällä nelfinaviirin yhdessä minkä tahansa näistä lääkkeistä voi aiheuttaa erittäin vakavia terveydellisiä ongelmia

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä ja nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet, ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Kerro lääkärille, jos käytät myös sildenafiilia (Viagra®), tadalafiili (Cialis), tai vardenafiili (Levitra®). Näiden lääkkeiden kanssa nelfinaviirin saattaa lisätä riskiä on haittavaikutuksia, kuten alhainen verenpaine, muutoksia näkökyvyssä tai pitkittynyt erektio penis.

Ehkäisypillereitä, jotka sisältävät estrogeenia ei ehkä toimi yhtä hyvin, kun käytät tätä lääkettä. Jottei tulla raskaaksi, käytä toista ehkäisymenetelmää yhdessä pillereitä. Muita muotoja ovat kondomit, kalvot, tai ehkäisymenetelmän vaahdot tai hyytelöitä.

Tämä lääke voi lisätä verensokeria. Tarkista lääkäriltä, ​​jos sinä tai lapsesi huomata muutoksen tulokset veren tai virtsan sokerin testejä.

Tämä lääke voi aiheuttaa voit olla liikaa rasvaa. Kerro lääkärille, jos sinä tai lapsesi ilmoituksen muutoksia kehossasi, kuten lisääntynyt määrä rasvan yläselän ja niska, tai rinnan ympärille ja vatsan alueella. Saatat myös rasvan vähenemistä jaloista, käsivarsista ja kasvojen.

Kun aloitat HIV-lääkkeiden kanssa, immuunijärjestelmään saattaa saada vahvempi. Jos sinä tai lapsesi on tiettyjä infektioita, kuten keuhkokuume tai tuberkuloosi, saatat huomata uusia oireita, kun elimistö yrittää taistella niitä. Jos näin tapahtuu, muista kertoa lääkärille.

Tämä lääke ei pidä sinua antamasta HIV parisi seksin aikana. Varmista, että ymmärrät tämän ja käytännössä turvaseksiä, vaikka kumppanisi on myös HIV, käyttämällä lateksikondomista tai muuta estemenetelmää. Tämä lääke ei pidä sinua antamasta HIV muita ihmisiä, jos he altistuvat veressä. Älä käyttää uudelleen tai jakaa neuloja kenenkään kanssa.