nelfinaviiri (suun kautta) asianmukainen käyttö

annostelu

Vastaamaton annos

Ota tätä lääkettä juuri niin kuin lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Älä myöskään lopeta lääkkeen ensin lääkärin kanssa. Pidä ottaen nelfinaviiri koko ajan hoidon, vaikka alkaa tuntea paremmin.

On tärkeää ottaa tätä lääkettä yhdessä muiden lääkkeiden kanssa HIV. Muista ottaa kaikki lääkkeet lääkärille määräsi, ja ottaa ne oikeaan aikaan.

Nelfinaviiri toimii parhaiten, jos se otetaan ruoan kanssa.

Jos käytät myös didanosiini (Videx®), ota se yksi tunti ennen tai vähintään kahden tunnin kuluttua kun nelfinaviiria.

Jos et pysty nielemään tabletin kokonaisena, voit liuottaa pieneen määrään vettä. Muista juoda tai niellä koko seos heti. Sitten täytä lasi vettä ja juoda niin mikään lääke jää puolin lasia.

Mittaa jauhe varovasti käyttäen mittaamalla kauha mukana lääkettä. Sekoita jauhe, jossa on pieni määrä vettä, maitoa, soijamaito, baby kaava, tai ravintolisä juomaa. Älä käytä omenamehu, greippimehu, appelsiinimehu, tai omenasoseeseen. Sekoittamisen jälkeen lääke nestemäisellä, käytä seos heti. Muista juoda tai niellä kaikki seoksen. Jos sitä ei käytetä heti, voit tallentaa tätä seosta jääkaapissa enintään 6 tuntia.

varastointi

Tämä lääke toimii parhaiten, kun on vakiomäärä veressä. Auttaa pitämään määrän vakiona, älä unohda yhtään annosta. Lisäksi se on paras ottaa annokset tasaisin kertaa päivän aikana. Esimerkiksi, jos olet ottaa kolme annosta päivässä, annokset olisi sijoitettu noin 8 tunnin välein. Jos tarvitset apua suunnitellaksesi parhaan ottaa lääkkeesi, tarkistaa lääkäriltä.

Tämä lääke tulee pakkausselosteen. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti ennen hoidon aloittamista ja joka kerta kun täyttöpakkaus reseptiä. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.