natalitsumabin laskimoon

Natalitsumabi riskiä progressiivinen multifokaalinen leukoenkefalopatia (PML), opportunistinen virusinfektio aivoja, joka tavallisesti johtaa kuolemaan tai vakavaan toimintakyvyn. Riskitekijöitä PML kuuluvat hoidon kesto, ennen immunosuppressiiviset käyttöä, ja läsnäolo anti-JC-viruksen vasta-aineita. Riskin vuoksi PML Natalitsumabi on saatavilla vain rajoitetun ohjelman alla riskin arvioiminen ja lieventäminen strategia (REMS) kutsutaan TOUCH (R) määrätä ohjelma. Tarkkaile potilasta uusilta merkki tai oire, joka voi viitata PML ja keskeyttää hoito on ensimmäinen merkki tai oire viittaavia PML. Diagnoosia gadolinium-tehostettu magneettikuvaus aivojen ja, jos osoitettu, aivo-selkäydinnesteen analyysin JC-viruksen DNA suositellaan.

Käyttää natalitsumabin

Terapeuttinen luokka: Immuunijärjestelmä vähentävää

Farmakologiset Luokka: monoklonaalinen vasta-aine

Natalitsumabihoidon myös hoitoon keskivaikea tai vaikea aktiivinen Crohnin tauti (CD) potilailla, jotka eivät ole saaneet apua muiden lääkkeiden. natalitsumabi ei paranna CD, mutta saattaa estää sen toistuminen.

Natalitsumabi on annettava ainoastaan ​​tai suorassa valvonnassa lääkärin.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä Natalitsumabin seuraavia olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio natalitsumabille tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille natalitsumabin injektion lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Ennen natalitsumabin

Asianmukaiset tutkimukset suhteesta iän vaikutuksille Natalitsumabin injektio ei ole suoritettu geriatrisen väestöstä. Ei kuitenkaan geriatrisen tyypilliset ongelmat on dokumentoitu tähän mennessä.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kerro terveydenhuollon ammattilaiselle, jos käytät jotain muuta reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääketieteessä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön Natalitsumabin. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Hoitaja tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle natalitsumabihoitoon. Natalitsumabin annetaan neulan läpi sijoitetaan laskimoon.

Sinun täytyy ilmoittautua määrättäessä ohjelmaa nimeltä TOUCH® aloittamiseksi vastaanottaa natalitsumabin. Lääkäri selittää ohjelman ja olet allekirjoittaa ilmoittautumislomake. Muista kysyä lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysyttävää TOUCH® lääkemääräyksen ohjelmaa. On erittäin tärkeää, että ymmärrät ja seuraamaan kaikkia ohjeita ohjelman.

Lääkäri voi joutua tarkistamaan aivoihin ennen kuin aloitat natalitsumabia. Voit tehdä tämän, ehkä olla testi kutsutaan Magneettikuvaus (MRI) Scan.

Natalitsumabi mukana Lääkitys Guide. On erittäin tärkeää, että luet ja ymmärrät tämän tiedon. Muista kysyä lääkäriltä mitään et ymmärrä.

Lääkäri haluaa tarkistaa edistymistä 3 kuukauden ja 6 kuukauden kuluttua ensimmäisestä annoksesta, sitten 6 kuukauden välein sen jälkeen. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Kerro lääkärille, jos parhaillaan interferonibeeta (Avonex®, Betaseron®, REBIF), atsatiopriini (Imuran®), 6-merkaptopuriini (Purinethol®), siklosporiini (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®) tai metotreksaatin ( Rheumatrex® Trexall®). Natalitsumabia ei tule antaa yhdessä näiden lääkkeiden kanssa.

Natalitsumabi saattaa lisätä riskiä sairastua infektioita, mukaan lukien harvinainen ja vakava aivotulehdus nimeltä progressiivinen multifokaalinen leukoenkefalopatia (PML). Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista: selkäkipu, näön hämärtyminen, sekavuus, kouristukset, vaikeuksia kävely tai muiden liikkeiden, huimaus, uneliaisuus, kuume, päänsärky, ongelmia näkö tai puhuminen, tai epätavallisia väsymys tai heikkous.

Natalitsumabi saattaa aiheuttaa harvinainen sairaus nimeltä immuunijärjestelmän palautuminen tulehduksellinen oireyhtymä (IRIS). Tämä voi tapahtua sen jälkeen, kun henkilö, joka saa PML lopettaa käyttämällä lääkettä. Kerro lääkärille heti, jos olet tulehdusreaktion infektio, joka sisältää lievä poltto, pistely tai pistely iholla, tai tunne lämpöä, punoitus tai ihon turvotusta.

Natalitsumabi saattaa lisätä riskiä sairastua enkefaliitti ja aivokalvontulehdus aiheuttama herpes ja varicellavirusten. Tarkista lääkäriltä, ​​jos sinulla on kuumetta, päänsärkyä ja sekavuutta.

Maksan ongelmia saattaa ilmetä, kun käytät natalitsumabia. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista: vatsa- tai vatsakipuja tai arkuus, savi-värinen uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, kuume, päänsärky, kutina, ruokahaluttomuus, pahoinvointi ja oksentelu, ihon ihottuma, jalkojen turvotus tai sääret, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon.

Natalitsumabi saattaa aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita, kuten anafylaksiaa. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Kerro lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa, nokkosihottumaa, kutinaa, kasvojen, kielen ja nielun, hengitysvaikeuksia tai rintakipua jälkeen saat pistoksen.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Oikea käyttö Natalitsumabin

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Varotoimet Vaikka käyttäminen natalitsumabin

MS-tauti Copaxone, Tecfidera, Avonex, Aubagio, Gilenya, Ampyra, Tysabrin Betaseron, Rebif beetainterferoni-1a, dimetyylifumaraatti, mitoksantronia

Crohnin tauti, Huolto Humiraa, metronidatsoli, Flagyl, budesonidi, atsatiopriini, Remicade, Asacol, mesalamine, Imuran, Pentasa, Cimzia, merkaptopuriini

natalitsumabin Side Effects

natalitsumabin