narkoottisten kipulääkkeiden ja aspiriini

Käyttää Tämä Medicine

Ennen lääkkeen käyttöä

Yhdistelmä sisältäviä lääkkeitä narkoottisten kipulääkkeiden ja aspiriinia käytetään lievittää kipua. Huume analgeetti ja aspiriinia käyttää yhdessä voivat tarjota parempia kivunlievityksen kuin kumpikaan lääke yksinään. Joissakin tapauksissa kivun voi tulla alemmilla annoksilla kutakin lääkettä.

Narkoottisten kipulääkkeiden toimivat keskushermostossa (CNS) lievittää kipua. Monet niiden sivuvaikutukset johtuvat myös toimia keskushermostossa. Kun huumausaineet käytetään pitkään, elimistö voi tottua niihin, niin että suurempia määriä tarvitaan lievittää kipua. Tätä kutsutaan toleranssi lääkettä. Myös silloin, kun huumausaineet käytetään pitkään tai suurina annoksina, ne saattavat tulla tottumusta (aiheuttavat henkistä tai fyysistä riippuvuutta). Fyysinen riippuvuus aiheuttaa vieroitusoireita, kun lopetat lääkkeen.

Aspiriini ei tule tottumusta kun otetaan pitkään tai suurina annoksina, mutta se voi aiheuttaa muita ei-toivottuja vaikutuksia, jos liikaa otetaan.

Nämä lääkkeet ovat saatavissa ainoastaan ​​lääkärin määräyksestä. Jotkut vahvuuksia aspiriini, kodeiini, ja kofeiinia yhdistelmä ovat saatavilla ilman reseptiä.

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeitä tähän ryhmään tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Älä anna lääke, aspiriinia lapsen tai teini-ikäinen, jolla on kuumetta tai muita oireita virusinfektion, erityisesti flunssa tai vesirokko, ensin keskustella sen käyttö lapsesi lääkäriin. Tämä on erittäin tärkeää, koska aspiriini voi aiheuttaa vakavan sairauden nimeltä Reyen oireyhtymä lapsilla kuume aiheuttaa virus infektio, varsinkin flunssa tai vesirokko. Lapset, joilla ei ole virustartunnan voi myös olla herkempiä vaikutuksia aspiriini, varsinkin jos heillä on kuumetta tai ovat menettäneet suuria määriä kehon nesteen takia oksentelu, ripuli, tai hikoilua. Tämä saattaa lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia hoidon aikana.

Narkoottisen kipulääke tässä yhdistelmä lääke voi aiheuttaa hengitysvaikeuksia, erityisesti alle 2-vuotiaille lapsille. Nämä lapset ovat yleensä herkempiä kuin aikuiset vaikutuksille narkoottisten kipulääkkeiden. Myös epätavallinen jännitystä tai levottomuus voivat olla todennäköisempiä lapsilla, jotka saivat näitä lääkkeitä.

Oikea käyttö Tämä Medicine

Vanhukset ovat erityisen herkkiä vaikutuksille aspiriinia ja narkoottisten kipulääkkeiden. Tämä saattaa lisätä haittavaikutusten, erityisesti hengitysvaikeuksia aiheuttamia narkoottisten kipulääkkeiden, hoidon aikana.

Sillä aspiriini -Tutkimukset ihmisillä eivät ole osoittaneet, että aspiriini aiheuttaa sikiövaurioita. Kuitenkin tutkimukset eläimillä ovat osoittaneet, että aspiriini aiheuttaa sikiövaurioita.

Jotkut raportit ovat ehdottaneet, että liian paljon käyttöä aspiriinin myöhään raskauden voi aiheuttaa vähenemistä vastasyntyneen paino ja mahdollinen kuolema sikiön tai vastasyntyneen vauvan. Kuitenkin äidit näissä raporteissa olivat saaneet paljon suurempia määriä aspiriinia kuin yleensä suositellaan. Tutkimukset äitien aspiriinia siinä annoksia, jotka ovat yleensä suositellaan eivät osoittaneet näitä vaikutuksia. Kuitenkin säännöllinen aspiriinin käyttö myöhään raskauden voi aiheuttaa ei-toivottuja vaikutuksia sydämeen tai veren virtausta sikiön tai vastasyntyneen vauvan. Myös käyttö aspiriinin aikana 2 viime viikon aikana voi aiheuttaa verenvuotoa ongelmia sikiön ennen tai synnytyksen aikana tai vastasyntyneen.

Liika aspiriinin käyttö viimeksi kuluneiden 3 kuukauden aikana saattaa pidentää raskauden, pidentää työ-, aiheuttaa muita ongelmia synnytyksessä, tai aiheuttaa vakavaa verenvuotoa äidin ennen, sen aikana tai synnytyksen jälkeen. Älä ota aspiriinia aikana viimeisten 3 kuukauden aikana, ellei sitä ole määrännyt lääkäri.

Sillä narkoottisten kipulääkkeiden -Vaikka tutkimuksia epämuodostumia narkoottisten kipulääkkeiden ei ole tehty raskaana olevilla naisilla, niitä ei ole raportoitu aiheuttavan sikiövaurioita. Kuitenkin hydrocodone aiheutti epämuodostumia eläinkokeissa annettaessa hyvin suuria annoksia. Kodeiinia ei aiheuttanut sikiövaurioita eläimille, mutta se aiheutti hitaampi kehitys luita ja muita myrkyllisiä tai haitallisia vaikutuksia sikiöön. Pentatsosiinin ja propoxyphene ei aiheuttanut sikiövaurioita eläimille. Ei ole tietoa siitä, onko dihydrokodeiini tai oksikodoni aiheuttaa sikiövaurioita eläimille.

Liika käyttö huume raskauden aikana voi aiheuttaa sikiön tulla riippuvaiseksi lääkkeestä. Tämä voi johtaa peruuttamiseen sivuvaikutuksia vastasyntyneelle. Myös jotkut näistä lääkkeistä voi aiheuttaa hengitysvaikeuksia vastasyntyneen jos otetaan juuri ennen tai synnytyksen aikana.

Kofeiinin -Tutkimukset ihmisillä eivät ole osoittaneet, että kofeiinia (sisältyy johonkin näistä yhdistelmän lääkkeistä) aiheuttaa sikiövaurioita. Kuitenkin tutkimukset eläimillä ovat osoittaneet, että kofeiini aiheuttaa sikiövaurioita kun sitä annetaan hyvin suurina annoksina (Määriä, jotka läsnä 12-24 kupillista kahvia päivässä).

Useimmat näistä yhdistelmän lääkkeistä ei ole raportoitu aiheuttavan ongelmia imeväiset.

Aspiriini, kofeiini, propoksifeeni-Nämä lääkkeet eivät kulkeutua äidinmaitoon.

Kodeiinilla ja muut narkoottiset analgeetit (esim., Dihydrokodeiini, hydrokodoni, oksikodoni, ja pentatsosiinin) -Codeine muutetaan morfiini kehossa. Jotkut ihmiset muuttavat kodeiini morfiini nopeammin kuin toiset. Nämä henkilöt kutsutaan “erittäin nopeat metaboloijat kodeiinia”. Jos imettävä äiti on erittäin nopea metaboloijien kodeiinia, se voisi johtaa morfiinin yliannostuksesta hoitotyön vauva ja aiheuttaa erittäin vakavia sivuvaikutuksia. Imettävä äiti pitäisi puhua hänen lääkärille, jos hänellä on kysyttävää ottaen kodeiinia tai siitä, miten tämä lääke saattaa vaikuttaa lapsensa.

Käyttämällä tähän lääkeryhmään kuuluvat lääkkeet, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla kohdella sinulle lääkityksen tässä luokassa tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tähän lääkeryhmään kuuluvat lääkkeet, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa lääkkeiden tämän luokan. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota lääke ruoan kanssa tai täysi lasillinen (8 unssia) vettä vähentää vatsan ärsytystä.

Älä ota tätä lääkettä, jos sillä on vahva etikka haju. Tämä haju tarkoittaa aspiriinin se hajottaa. Jos sinulla on kysyttävää tästä, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Ota lääke ainoastaan ​​ohjeiden mukaan lääkäri tai hammaslääkäri. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri tai hammaslääkäri tilata. Tämä on erityisen tärkeää lapsille ja ikääntyneille potilaille, jotka ovat yleensä herkempiä näiden lääkkeiden vaikutuksia. Jos liikaa huume kipulääke on otettu, se voi tulla tottumusta (aiheuttaa psyykkistä tai fyysistä riippuvuutta) tai aiheuttaa lääketieteellisiä ongelmia, koska yliannostukseen. Myös liian paljon aspiriinia saattaa aiheuttaa vatsavaivoja tai aiheuttaa lääketieteellisiä ongelmia, koska yliannostukseen.

Jos olet sitä mieltä, että tämä lääke ei toimi yhtä hyvin kun olet ollut ottaen sitä muutaman viikon ajan, älä nosta annosta. Sen sijaan, tarkista lääkäri tai hammaslääkäri.

Varotoimet Vaikka lääkkeen käyttämisen

Annos lääkkeet tässä luokassa on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräinen annos näistä lääkkeistä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Tuhota kaikki lääke, joka et tarvitse huuhtelemalla sitä vessasta alas.

Jos tulee lääkkeen pitkään (esimerkiksi useiden kuukausien kerrallaan), lääkärin tulisi tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä.

Tarkista etiketit kaikkien nonprescription (over-the-counter [OTC]) ja reseptilääkkeiden nyt ottaa. Jos joku sisältävät huume, asetyylisalisyylihappo tai muut salisylaatit, kysy terveydenhuollon ammattilainen. Kun ne yhdessä lääkkeen voi aiheuttaa yliannostuksen.

Potilaille ottamalla kodeiini sisältävää lääkettä tai muita narkoottisten kipulääkkeiden (esim dihydrokodeiinia, hydrocodone, oksikodoni, ja pentatsosiinin)

Hoitotyö ottamalla kodeiini sisältävää lääkettä tai muita narkoottisen analgeettisen (dihydrokodeiinia, hydrokodonin, oksikodonin tai pentatsosiinin)

Tämä lääketieteen lisäävät vaikutukset alkoholin ja muiden keskushermoston (CNS) depressants (lääkkeitä, jotka hidastavat hermostoon, aiheuttaen mahdollisesti uneliaisuutta). Joitakin esimerkkejä CNS alentavat aineet ovat antihistamiineja tai lääke heinänuha, muita allergioita, tai vilustuminen, rauhoittavien lääkkeiden, rauhoittavien tai unilääkkeitä, muut reseptiä kipulääkitystä tai huumausaineet, barbituraatit, lääketiede epilepsiaan, lihasrelaksantit, tai nukutusta, kuten jotkut hammaslääkärin anestesia . Myös vatsavaivoja voi olla todennäköisempää, jos juot alkoholijuomia kun otat aspiriinia. Älä juo alkoholijuomia, ja tarkista lääkärin tai hammaslääkärin ennen jotakin edellä lueteltujen lääkkeiden, kun käytät tätä lääkettä.

Kun parasetamoli tai tiettyjen muiden lääkkeiden kanssa aspiriinin tässä yhdistelmä lääke voi lisätä mahdollisuus ei-toivottuja vaikutuksia. Riski riippuu siitä, kuinka paljon kutakin lääkettä otat päivittäin, ja kuinka kauan otat lääkkeitä yhdessä. Jos lääkäri tai hammaslääkäri ohjaa sinut näiden lääkkeiden samanaikainen säännöllisesti, seurata hänen ohjeita huolellisesti. Älä kuitenkaan ota parasetamoli tai mikä tahansa seuraavista lääkkeistä samanaikaisesti tämän yhdistelmän lääkettä enemmän kuin muutaman päivän, ellei lääkäri tai hammaslääkäri on ohjannut tekemään niin ja seuraa edistymistäsi

Tämä lääke voi aiheuttaa joillekin ihmisille tulla uneliaisuutta, huimausta tai pyörrytystä tai tuntea väärän hyvinvointia. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos olet huimausta tai ei hälytys ja selväjärkisesti.

Huimaus, heikotus tai pyörtyminen voi esiintyä, varsinkin kun saat yhtäkkiä makuulta tai istuma-asennosta. Getting hitaasti voi auttaa vähentämään tätä ongelmaa.

Pahoinvointia tai oksentelua voi esiintyä, varsinkin kun ensimmäinen pari annosta. Tämä vaikutus saattaa mennä pois, jos makuulle hetkeksi. Kuitenkin, jos pahoinvointia tai oksentelua jatkuu, tarkista lääkäriltäsi. Makuulla jonkin aikaa voi myös auttaa joitakin muita haittavaikutuksia, kuten huimausta tai pyörrytystä.

Ennen kuin minkäänlaista leikkausta (myös hammasleikkaukset) tai kiireellistä hoitoa, kerro lääkärin tai hammaslääkäri vastaa, että käytät tätä lääkettä.

Älä ota tätä lääkettä 5 päivää ennen leikkausta, kuten hammaskirurgia, ellei toisin ohjeiden mukaan lääkäri tai hammaslääkäri. Aspiriinia tänä aikana saattaa aiheuttaa verenvuotoa ongelmia

Potilaille, jotka saavat puskuroidut aspiriini, kodeiini, ja kofeiinia yhdistelmä (C2 puskuroitu kodeiini)

Diabeetikoilla

Narkoottisten kipulääkkeiden voi aiheuttaa suun kuivumista. Saat tilapäisen helpotuksen, sokerittomia makeisia tai purukumia, sulattaa bittiä jäätä suussa, tai käytä sylki korvike. Jos kuivuminen jatkuu yli 2 viikkoa, kysy hammaslääkäri. Jatkuvat suun kuivuminen saattaa lisätä hammassairaus, kuten karies, iensairaus, ja sieni-infektiot.

Jos olet ottanut lääkettä säännöllisesti useita viikkoja tai enemmän, älä yhtäkkiä lopeta sitä ensin lääkärin kanssa. Riippuen siitä, mikä näistä lääkkeistä, ovat saaneet, ja summa, jonka olet ollut ottaen päivittäin, lääkäri ehkä sinun pienentää vähitellen määrää käytät ennen lopettamista kokonaan, vähentää mahdollisuutta peruuttamisen sivuvaikutuksia.

Jos uskot tai joku muu saattanut ottaa yliannostuksen tätä lääkettä, saada hätätilanteessa apua heti. Kun yliannostuksen tätä lääkettä tai ottamalla alkoholin tai keskushermostoa lamaavien tällä lääkkeellä voi johtaa tajuttomuuteen tai kuolemaan. Merkkejä yliannostuksen tätä lääkettä kouristukset (kohtaukset), kuulon menetys, sekavuus, korvien tai surinaa korvissa, vaikea jännitystä, hermostuneisuus tai levottomuus, vaikea huimaus, vaikea uneliaisuus, hengenahdistus tai levoton hengitys, ja vakava heikkous.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Jos olet imettävä äiti ja huomaat jonkin seuraavista oireista yliannostuksen vauva, saada hätätilanteessa apua välittömästi

Tarkista lääkäriltä mahdollisimman pian, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Vaikkei kaikkia edellä mainituista haittavaikutuksista on raportoitu kaikkien näiden lääkkeiden, ne on ilmoitettu ainakin yksi niistä. Kuitenkin, koska kaikki narkoottisten kipulääkkeiden ovat hyvin samankaltaisia, jokin edellä mainituista haittavaikutuksista voi ilmaantua jotakin näistä lääkkeistä.

Kun lopetat lääkkeen, kehosi voi tarvitsevat aikaa sopeutua. Aika, tämä vie riippuu siitä, mikä näistä lääkkeistä olit ottaen, määrä lääkettä käytit, ja kuinka kauan olet käyttänyt sitä. Tänä ajan tarkista lääkäriltä, ​​jos huomaat jonkin seuraavista haittavaikutuksista

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.