naprokseeni käyttötarkoituksiin, annostus, sivuvaikutuksia & varoitukset

Mikä on naprokseeni?

Naprokseeni käytetään kivun hoitoon tai tulehduksen aiheuttama olosuhteissa, kuten niveltulehdus, selkärankareuma, jännetulehdus, bursiitti, kihti, tai kuukautiskipuja.

Viivästetty vapauttava tai laajennettu versio tabletteja hitaampaa, toimii muotoja naprokseeni, joita käytetään vain hoidettaessa kroonisia sairauksia kuten niveltulehdus tai selkärankareuman. Nämä lomakkeet eivät toimi riittävän nopeasti akuutin kivun.

Sinun ei tule käyttää naprokseeni, jos sinulla on ollut allerginen reaktio aspiriinia tai muita NSAID (tulehduskipulääkkeet).

Tärkeää tietoa

Naprokseeni voi lisätä riskiä kohtalokas sydänkohtaus tai aivohalvaus, varsinkin jos käytät sitä pitkän aikavälin tai ottaa suuria annoksia, tai jos sinulla on sydänsairaus. Älä käytä tätä lääkettä juuri ennen tai jälkeen sydämen ohitusleikkaus (sepelvaltimoiden ohitusleikkaus tai CABG).

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos rintakipu, heikkous, hengenahdistus, epäselvä puhe, tai ongelmia näön tai tasapainossa.

Naprokseeni voi myös aiheuttaa mahalaukun tai suoliston verenvuoto, joka voi johtaa kuolemaan. Nämä olosuhteet voivat tapahtua ilman varoitusta, kun käytät tätä lääkettä, erityisesti iäkkäiden.

Naprokseeni voi lisätä riskiä kohtalokas sydänkohtaus tai aivohalvaus, varsinkin jos käytät sitä pitkän aikavälin tai ottaa suuria annoksia, tai jos sinulla on sydänsairaus. Jopa ihmiset ilman sydänsairaus tai riskitekijöitä voi olla aivohalvaus tai sydänkohtaus hoidon aikana.

Ennen lääkkeen

Älä käytä tätä lääkettä juuri ennen tai jälkeen sydämen ohitusleikkaus (sepelvaltimoiden ohitusleikkaus tai CABG).

Naprokseeni voi myös aiheuttaa mahalaukun tai suoliston verenvuoto, joka voi johtaa kuolemaan. Nämä olosuhteet voivat tapahtua ilman varoitusta, kun käytät naprokseeni, erityisesti iäkkäiden.

Sinun ei tule käyttää naprokseeni, jos olet allerginen sille, tai jos olet joskus ollut astmakohtauksen tai vakavan allergisen reaktion otettuaan aspiriinia tai NSAID.

Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos se on turvallista käyttää tätä lääkettä, jos olet

sydänsairaus, korkea verenpaine, korkea kolesteroli, diabetes, tai jos tupakoit

historia sydänkohtaus, aivohalvaus tai veritulppa

historia mahahaava tai verenvuotoa

astma

maksa- tai munuaissairaus; tai

nesteen kertymistä.

Kun naprokseeni aikana viimeisten 3 kuukauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Älä käytä tätä lääkettä ilman lääkärin neuvoa, jos olet raskaana.

Naprokseeni voi kulkeutua rintamaitoon ja voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Sinun ei pitäisi imettää lääkkeen käyttämisen.

Naprokseeni ei ole hyväksytty käytettäväksi kaikille alle 2-vuotias. Älä anna tätä lääkettä lapselle ilman lääkärin.

Käytä naprokseeni täsmälleen ohjeiden etiketissä, tai lääkärin määräämän. Älä ota tätä lääkettä suurempia määriä tai kauemmin suositellaan. Käytä pienintä annosta, joka on tehokas hoidettaessa kuntoa.

Älä murskata, pureskella tai rikkoa naprokseeni tabletti. Niele se kokonaisena.

Ravista oraalisuspensio (neste) hyvin juuri ennen mitata annoksen. Mittaa neste lääkettä Mittaruiskussa edellyttäen, tai erityisellä annoksesta mittalusikka tai lääkettä cup. Jos sinulla ei ole annoksesta mittalaite, pyydä apteekista yksi.

Jos vaihdat tuotemerkkejä, vahvuudet, tai muotoja naprokseeni, annostusta voidaan joutua muuttamaan. Kysy apteekista, jos sinulla on kysymyksiä siitä, millaista lääkettä käytät.

Jos lapsi käyttää tätä lääkettä, kerro lääkärille, jos lapsella on jokin painon muutoksista. Naprokseeni annokset perustuvat painoon lapsilla, ja muutokset voivat vaikuttaa lapsen annos.

Jos käytät naprokseeni pitkäaikainen, ehkä usein lääketieteelliset testit.

Miten minun pitäisi ottaa naprokseeni?

Tämä lääke voi aiheuttaa poikkeavia tuloksia tiettyjen lääketieteellisten kokeiden. Kerro mitään lääkäri, joka käsittelee voit, että käytät naprokseeni.

Säilytä huoneenlämmössä kosteudelta, lämmön ja valon. Pidä pullo tiiviisti suljettuna, kun se ei ole käytössä.

Lue kaikki potilastiedot, lääkitys oppaita, ja ohjekorttien annetaan sinulle. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysymyksiä.

Koska naprokseeni on joskus käytetty vain tarvittaessa, et voi olla annostukseen. Jos aikataulun, käytä unohtunut annos heti kun muistat. Jätä unohtunut annos, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos. Älä käytä ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

Älä juo alkoholia. Se voi lisätä riskiä mahan verenvuotoa.

Vältä aspiriinia kun otat naprokseeni.

Kysy lääkäriltä tai apteekista ennen minkään kylmä, allergia tai kipulääkitystä. Monet lääkkeet saatavilla over the counter sisältävät aspiriinia tai muita lääkkeitä samanlainen naprokseeni. Ottaen tiettyjä tuotteita yhdessä voi aiheuttaa voit saada liikaa tämän tyyppisiä lääkkeitä. Tarkista etiketti nähdä, jos lääke sisältää aspiriini, ibuprofeeni, ketoprofeeni, tai naprokseeni.

Kysy lääkäriltä ennen antasidi, ja käyttää vain tyypin lääkäri suosittelee. Jotkut antasidit voivat vaikeuttaa kehon imeä naprokseeni.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allerginen reaktio naprokseeni: aivastelua, nenän vuotaminen tai tukkoisuus; hengityksen vinkumista tai hengitysvaikeuksia; nokkosihottuma; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä sydänkohtaus tai aivohalvaus: rintakipu leviää leuan tai lapa, äkillinen tunnottomuus tai heikkous toisella puolella kehoa, epäselvä puhe, hengästyneisyys.

Lopeta naprokseeni ja kutsua lääkäriltä kerralla, jos olet

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

hengenahdistus (jopa lievä rasituksessa)

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

turvotus tai nopea painonnousu

ensimmäinen merkki tahansa ihottumaa, ei väliä kuinka lievä

Mitä pitäisi välttää ottaen naprokseeni?

merkkejä vatsan verenvuotoa – bloody tai tervamaisten ulosteet, veren yskimistä tai oksennusta joka näyttää kahvinporot

maksasairaus – pahoinvointi, ylävatsakipu, kutina, väsymys, flunssan kaltaiset oireet, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, savi-värinen uloste, keltaisuutta (ihon tai silmien)

munuaisvaivoja – vähän tai ei virtsaaminen, kivulias tai vaikea virtsaaminen, turvotusta jalkojen tai nilkkojen, väsymystä tai hengenahdistusta

Naprokseeni sivuvaikutuksia

alhainen punasolujen (anemia) – kalpea iho, pyörrytys tai hengenahdistusta, nopea syke, keskittymisvaikeuksia; tai

vaikea ihoreaktio – kuume, kurkkukipu, turvotusta kasvoissa tai kielessä, polttamalla silmiin, iholle kipua seuraa punainen tai violetti ihottuma että leviää (erityisesti kasvojen tai ylävartalon) ja syyt rakkuloita ja kuorinta.

Yhteinen naprokseeni haittavaikutuksia ovat

ruoansulatushäiriöt, närästys, vatsakipu, pahoinvointi

ripuli, ummetus

päänsärky, huimaus, uneliaisuus

turvotusta käsissä tai jaloissa

mustelmia, kutinaa, ihottumaa, hikoilu; tai

korvien soiminen.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Kysy lääkäriltä ennen naprokseeni jos otat masennuslääke kuten sitalopraami, essitalopraami, fluoksetiini (Prozac), fluvoksamiini, paroksetiini, sertraliini (Zoloft), tratsodoni, tai vilazodone. Minkään näistä lääkkeistä NSAID saattaa aiheuttaa mustelmia tai verenvuotoja helposti.

Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos se on turvallista käyttää tätä lääkettä, jos käytät myös jotakin seuraavista huumausaineiden

litium

metotreksaatti

probenesidi

verenohennuslääkettä (varfariinia, Coumadin, Jantoven)

sydän- tai verenpaine lääkitystä, kuten diureetti tai “veden pilleri”; tai

steroidi lääke (kuten prednisonia).

Tämä lista ei ole täydellinen. Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa naprokseeni, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kaikkia mahdollisia yhteisvaikutuksia lääkitystä oppaassa.

13.02.2015-09-23, 07:33:53.

Saatavuus Rx / OTC Rx ja / tai OTC

Mitä muita huumeita vaikuttaa naprokseenia?

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

naprokseeni

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Back Pain tramadoli, Cymbalta, aspiriini, ibuprofeeni, diklofenaakki, Norco

Selkärankareuma prednisoni, Humiraa, aspiriini, diklofenaakki, Celebrex, triamcinolone

Iskias parasetamoli, Parasetamoli, cyclobenzaprine, aspiriini, ibuprofeeni, diklofenaakki

Limapussitulehdus prednisoni, triamsinoloni, deksametasoni, Aleve, indometasiini, beetametasoni