naprokseeni ja esomepratsoli (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä, kun käytät tätä lääkettä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun tulee jatkaa sitä. Veri, virtsa, ja muut laboratoriokokeet voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Naprokseeni voi lisätä riskiä saada sydänkohtaus tai aivohalvaus. Tämä on todennäköisempää henkilöillä, jotka jo sydänsairaus. Ihmiset, jotka käyttävät tätä lääkettä pitkään voi olla suurempi riski. Kiireellisten apua heti, jos jokin oireita sydänkohtaus tai aivohalvaus. Mahdollisia oireita ovat rintakipu tai epämiellyttävä tunne, epätasainen syke, kipua, joka leviää käsivarteen tai leuan, epätavallinen hikoilu, heikotus, hengitysvaikeudet, epäselvä puhe, tai heikkoutta toisella puolella kehoa.

Naprokseeni voi aiheuttaa verenvuotoa vatsassa tai suolistossa. Tämä ongelma voi tapahtua ilman varoitusta merkkejä. Tämä on todennäköisempää, jos sinulla on ollut mahahaava aikaisemmin, jos poltat tai alkoholia säännöllisesti, jos olet yli 60-vuotiaita, ovat huonossa kunnossa, tai käyttävät tiettyjä muita lääkkeitä (kuten steroideja tai veren ohuempi).

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allerginen reaktio nimeltä anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Soita lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, käheys, hengitysvaikeudet, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun, kun käytät tätä lääkettä.

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä tätä lääkettä. Tarkista lääkäriltä heti, jos jokin seuraavista oireista, kun lääkkeen käyttämisen: rakkuloita, kuorinta, tai irtoaminen ihoa, vilunväristykset, yskä, ripuli, kuume, kutina, nivel- tai lihaskipu, punainen ihovaurioita, kurkkukipu , haavaumat, haavat tai valkoiset täplät suussa tai huulilla, tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden loppuvaiheessa voi vahingoittaa sikiötä. Jos uskot raskaaksi tämän lääkkeen, kerro heti lääkärille.

Tarkista lääkäriltä heti, jos jokin oireita maksan ongelmia, kuten tumma virtsa tai vaalea uloste, pahoinvointi, oksentelu, ruokahaluttomuus, kipu ylä vatsassa, tai kellastumista ihon tai silmien kanssa.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kuumetta, nivelkivut, ihottuma, turvotus kehon, jalkojen tai nilkkojen tai epätavallinen painonnousu tämän lääkkeen ottamisen jälkeen. Nämä voivat olla oireita akuutti interstitiaalinefriitti.

Lääkkeen ottaminen pitkään voi vaikeuttaa kehon absorboimaan vitamiini B12. Kerro lääkärille, jos olet huolissasi B12-vitamiinin puutos.

Tämä lääke voi aiheuttaa hypomagnesemiaa (alhainen magnesium veressä). Lääkäri saattaa haluta tarkistaa veren jos käytät tätä lääkettä yli vuoden, tai jos lääkkeen yhdessä digoksiinin (Lanoxin®) tai tietyt diureetit tai “vesi pillereitä”. Lopeta tämän lääkkeen käyttö ja tarkista lääkäriltä heti, jos olet kouristukset (kohtaukset), nopea, kilpa, tai epätasainen syke, lihaskouristukset (tetania), vapina, tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet vetistä ulosteesta, joka ei mene pois, vatsakipu ja kuume hoidon aikana.

Älä lopeta tämän lääkkeen ensin lääkärin kanssa, tai ellei luvan siihen lääkäri.

Ennen kuin minkäänlaista leikkausta tai lääketieteelliset tutkimukset, kerro lääkärille, että käytät tätä lääkettä. Se voi olla tarpeen voit lopettaa lääkkeen joksikin aikaa, tai vaihtaa eri lääkettä ennen menettelyn.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä (esim atatsanaviiri, nelfinaviiri, Reyataz®, Viracept®) tai vakiovahvuuksilla (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.