nafareliini nenän

Terapeuttinen luokka: Endokriiniset Metabolinen Agent

Käyttää nafareliini

Farmakologiset Luokka: luteinisoivaa hormonia vapauttava hormoni Agonist

Kun annetaan säännöllisesti ja pojille oli varhaisessa vaiheessa murrosikä, nafareliini hidastaa kehitystä sukupuolielimiin molemmilla sukupuolilla ja rintojen tytöillä. nafareliini viivästyttää murrosiän lapsi vain niin kauan kuin lapsi pysyy ottaa sen.

Kun annetaan säännöllisesti naisia, nafareliini estää kasvun luukudoksen endometrioosi aikuisilla naisilla hoidon aikana ja 6 kuukauden ajan hoidon lopettamisen jälkeen. Vähentämällä estrogeenin itse on yksi tapa endometrioosin hoitamiseksi.

Tukahduttaa estrogeeni voi aiheuttaa ohenemista luut tai kasvun hidastuminen. Tämä on ongelma aikuisille naisille, joiden luut eivät enää kasvaa kuten luut lapsia. Hidastaa kasvua luut on myönteinen vaikutus tyttöjen ja poikien, joiden luut kasvavat liian nopeasti, kun murrosikä alkaa liian aikaisin. Pojat ja tytöt voivat hyötyä lisäämällä tuumaa niiden aikuisten korkeudella nafareliini aiheuttaa niiden luut kasvaa oikea ja arvioidusta lapsille.

nafareliini on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä nafareliini, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio nafareliini tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Ennen nafareliini

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta nafareliini nenäsumute lapsilla. Nafareliini pysähtyy vaikuttavan lapsen hoidettiin Keski varhaispuberteetti pian lapsi lopettaa käyttämällä sitä, ja murrosiän etenevät normaalisti. Ei tiedetä, jos käytetään nafareliini nenäsumutetta aikoihin murrosikä aiheuttaa muutoksia poikien ja tyttöjen tulevaisuuden kykyjä saada vauvoja. Niiden mahdollisuudet ottaa lapset myöhemmin uskotaan olevan normaali. On erityisen tärkeää, että keskustella lapsen lääkäri eduksi nafareliiniä sekä käyttää sitä omalla.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille nafareliini nenäsumute hoitoon endometrioosi lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Ei ole tietoa suhteesta iän vaikutuksille nafareliini nenäsumute geriatrisen potilailla.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät nafareliini, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä nafareliini tahansa seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä nafareliini tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön nafareliini. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Käytä nafareliiniä vain lääkärin ohjeiden mukaan. Älä käytä sitä lisää ja älä käytä sitä useammin kuin lääkäri määräsi. Muuten voi lisätä määrä, joka imeytyy nenän ja mahdollisuus ei-toivottuja vaikutuksia. Älä muuta annosta tai lopeta nafareliini ilman lääkärin kanssa ensin.

nafareliini mukana potilasohje. Lue ja noudata ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

nafareliini käytetään vain nenään. Älä päästä sitä silmiisi. Jos se saa silmissä, huuhtele vedellä heti ja ota yhteyttä lääkäriin.

Käyttäminen nafareliini spray

Jos käytät myös ajankohtainen nenädekongestanttia, älä käytä sitä samanaikaisesti käytät nafareliini. Odota vähintään 2 tuntia käytön jälkeen nafareliini spray ennen nenädekongestantti.

On tärkeää välttää aivastelu ruiskutettaessa ja heti käytön jälkeen lääkettä. Jos aivastus, lääkettä ei saa imeytyä samoin.

Monet pojat ja tytöt, jotka ovat keskeinen varhaispuberteetti ei pahoinvointia tai eivät ymmärrä että on tärkeää ottaa lääkettä säännöllisesti. On erittäin tärkeää, että lääkettä käytetään tarkasti käyttöohjeiden mukaan ja että oikea määrä käytetään oikeaan aikaan. Se toimii parhaiten, kun on olemassa jatkuva määrä veressä. Auttaa pitämään määrän vakiona, nafareliini on annettava säännöllisen aikataulun.

Annoksen nafareliini on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta nafareliini. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Oikea käyttö nafareliini

Jos annos jää nafareliini, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Kun prime pullo, muodostuu ainoastaan ​​60 annosta tai suihketta. Seuraa määrän sumutetta käytät. Heitä pullo pois käytön jälkeen 60 suihketta (30 päivää), vaikka jonkin verran nestettä jää pulloon.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinä tai lapsesi säännöllisin käyntejä varmistaa, että nafareliini toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia. Muista pitää kaikki nimitykset.

Naispotilaille: Älä käytä nafareliini jos olet raskaana tai saattavat tulla raskaaksi. Käyttämällä nafareliini raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Varotoimet Vaikka käyttäminen nafareliini

Lapsille käytetään nafareliini spray Keski ennenaikainen puberteetti: Lääke voi aiheuttaa lyhyen veriarvojen nousu joidenkin hormonien. Tänä aikana saatat huomata enemmän merkkejä murrosiän lapsesi, kuten kevyt verenvuoto emättimestä ja rintojen tytöillä. Jos lapsesi oireet eivät lievene 4 viikon kuluessa tai jos ne pahenevat, ota yhteyttä lääkäriin.

Aikuisen naisen käyttämällä nafareliini spray endometrioosi

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

nafareliini Side Effects

nafareliini

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka X Ei käytettäväksi raskauden

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Endometrioosi Lupron, Depo-Provera, medroksiprogesteroni, Provera, noretindronin, Ortho Tri-Cyclen, Sprintec, Ortho Tri-Cyclen Lo, Microgestin Fe 1/20, tsoladeksi, danatsoli, TriNessa

Ennenaikainen puberteetti tamoksifeenin, Nolvadex, Vantas, histreliini, Soltamox, Synarel

 tai mennä liittyä nafareliini tukiryhmä yhteyden muiden kanssa, jotka ovat samanlaisia ​​etuja.