myöhäinen hoidon vaikutuksista lapsuusiän syövän (pdqто): hoito [] Myöhäinen vaikutukset verenkiertoelimistön

Säteily, kemoterapiaa, ja biologisia, sekä itsenäisesti että yhdistelmänä, lisäävät sydän- ja verisuonitautien eloonjääneitä lapsuuden kitystä; Itse asiassa, sydän- kuolema on raportoitu osuus 26% siitä osuudesta absoluuttinen kuolemanriskin 45 tai useamman vuoden diagnoosista aikuisilla, jotka selvisivät lasten syöpien, ja on johtava syy noncancer kuolleisuuden valitse syöpien, kuten Hodgkinin lymfooma ( HL). [1, 2] aikana 30 vuotta syövän hoidossa, perhe on kahdeksan kertaa suurempi todennäköisyys kuolla sydän- syistä ja 15 kertaa todennäköisemmin diagnosoitu sydämen vajaatoiminta (CHF) kuin väestöllä yleensä. [3, 4] terapeuttinen vastuut annetaan korkein riski ovat antrasykliinit (doksorubisiini, daunorubisiini, idarubisiinin, epirubisiinin, ja mitoksantronia) ja sädehoitoa rintakehän. Riskit sydämeen liittyvät kumulatiivista antrasykliiniannos, antotapa, säteilyn määrä toimitettiin eri syvyyksiin sydämen, volyymi ja tiettyjä alueita sydämen säteilytetty, koko ja murto säteilytasoja, ikä altistuksen latenssi ajan, ja sukupuoli.

Vaikutukset rintakehän sädehoitoa on vaikea erottaa kuin antrasykliinien koska harvat lapset käyvät rintakehän sädehoitoa ilman antrasykliinien. Kuitenkin useat raportit sallivat joitakin erillään säteilyn näistä kemoterapia. Huomattavaa on, että patogeneesiin vamman eroaa, säteilyn vaikutusta pääasiallisesti sakon verisuoniston sydämen ja antrasykliinit suoraan vahingoittavat myosyytteja. [5, 6] Late Säteilyn sydämeen ovat seuraavat: [7, 8, 9]

Nämä sydämen myrkylliset vaikutukset liittyvät yhteenlaskettu säteilyannos, yksittäiset säteilytysjaksoa koko ja tilavuus sydän, joka on alttiina. Moderni säteily tekniikat mahdollistavat määrän vähentäminen sydänkudoksen muuten alttiiksi korkeammalle säteilyannokset. Tämä voi kääntää pienempi riski haittavaikutusten sydäntapahtumien.