mykofenolaattimofetiilin (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Lääkäri verikokeita varmistaakseen, että mykofenolaattia toimii oikein ja tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä tai aiheuttaa keskenmenon 3 ensimmäisen kuukauden aikana. Jos olet nainen, joka voi kantaa lasta, lääkäri voi antaa sinulle raskaustestin ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen varmista et ole raskaana. Your ehkäisypillereitä ehkä toimi yhtä hyvin, kun käytät tätä lääkettä. Sinun täytyy käyttää kahta syntyvyyden yhdessä 1 kuukausi ennen tämän lääkkeen, koko ajan, saat hoitoa ja 6 viikon kuluttua saat viimeisen lääkeannoksen. Käytä ehkäisypillereitä yhdessä toisen ehkäisymenetelmää, kuten kondomia, pallean tai ehkäisymenetelmän vaahtoa tai hyytelö. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Tämän lääkkeen käyttäminen saattaa lisätä riskiä saada ihosyöpä tai syövän imusuoniston (lymfooma). Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet huolestunut tämän riskin.

Käytä aurinkovoidetta tai aurinkovoidetta voiteet jonka suojakerroin (SPF) on vähintään 15 säännöllisesti, kun olet ulkona. Suojavaatteita ja hatut ja pysyä poissa suorasta auringonvalosta, varsinkin välillä tuntia kello 10 ja viisitoista Vältä sunlamps ja solariumia.

Mycophenolate voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, mikä lisää mahdollisuuksia saada infektio. Jos voit, välttää ihmisiä infektiot. Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos saat infektion tai jos sinulla on kuumetta tai vilunväristyksiä, yskää tai käheys, alaselässä tai kyljessä kipu, tai kivulias tai vaikea virtsaaminen.

Mykofenolaatin voi aiheuttaa punasoluaplasia (PRCA). Tämä on hyvin harvinainen sairaus, jossa keho ei enää saa punasoluja ja potilaalla on vaikea anemia. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kuumetta ja kurkkukipua, kalpea iho, epätavallinen verenvuoto tai mustelmat tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä sairastua vakavasti ja harvinainen aivotulehdus nimeltä progressiivinen multifokaalinen leukoenkefalopatia (PML). Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista: näköhäiriöt, koordinaatiokyvyn menetys, kömpelyys, muistin heikkeneminen, vaikea puhua tai ymmärtää, mitä muut sanovat, ja heikkous jaloissa.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä sairastua harvinaisten ja vakavien virusinfektioiden, kuten vyöruusu, herpes, sytomegalovirus (CMV) -infektio, polyoomavirus liittyvä nefropatia (pvän), ja BK virus liittyvä nefropatia (BKVAN). BK-virus saattaa vaikuttaa siihen, miten munuaisten toimintaan ja aiheuttaa munuais- epäonnistua. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista: verinen virtsa, alentunut taajuus tai määrä virtsaa, lisääntynyt jano, ruokahaluttomuus, alaselässä tai kyljessä kipu, pahoinvointi, kasvojen, sormien, tai sääret, hengitysvaikeuksia, epätavallinen väsymys tai heikkous, oksentelu, tai painonnousu.

Tämä lääke voi aiheuttaa aktivoituminen hepatiitti B tai C-hepatiitti. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on seuraavia oireita, kun lääkkeen käyttämisen: tumma virtsa tai vaalea uloste, pahoinvointi, oksentelu, ruokahaluttomuus, kipu ylä vatsassa, ihon tai silmien keltaisuus.

Kun käytät mykofenolaattia, ja lopettamisen jälkeen, ei ole mitään immunisointia (rokotukset) ilman lääkärin hyväksyntää. Mycophenolate alentaa elimistön vastustuskykyä ja on mahdollista saatat saada tartunnan immunisoinnissa halutaan estää.

Älä lopeta tämän lääkkeen tarkistamatta ensin lääkärin kanssa. Tämä saattaa aiheuttaa hylkäämisen Siirrännäiseen. Lääkäri päättää, kuinka kauan sinun tulee ottaa tätä lääkettä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.