multippelimyelooma tauti

Multippeli myelooma on syöpä, joka muodostaa tietyntyyppisten valkoisten verisolujen, plasma solun. Plasma solut auttaa taistelussa infektioita tekemällä vasta-aineita, jotka tunnistavat ja hyökkäys bakteereita.

Multippeli myelooma aiheuttaa syöpäsolujen kerääntyä luuytimessä, jossa he syrjäyttää terveitä verisoluja. Sen sijaan tuottaa hyödyllisiä vasta-aineita, syöpäsolut tuottavat epänormaaleja proteiineja, jotka voivat aiheuttaa munuaisvaivoja.

oireet

Hoito multippelia myeloomaa ei ole aina tarpeen. Jos et ole kokeneet oireita, et voi vaatia hoitoa. Jos oireita kehittää, useita hoitoja voi auttaa hallitsemaan useita myelooma.

Luukipu, erityisesti selkärankaan tai rinnassa; Pahoinvointi; Ummetus; Ruokahalun menetys; Mental fogginess tai sekavuutta; Väsymys; Toistuvia infektioita; Painonpudotus; Heikkoutta tai tunnottomuutta jaloissa; liiallinen jano

Tämä luuydinkudokseen näyte osoittaa myeloomasoluja (sinertävän-värjäytyneiden solujen). Nämä solut syrjäyttää normaalin luuytimen solut. Lääkäri voi poistaa pieni näyte luuydinkudokseen askeleena diagnosoinnissa multippeli myelooma.

Merkkejä ja oireita multippelin myelooman voi vaihdella ja varhain tauti, voi olla yhtään.

Kun oireet esiintyy, ne voivat sisältää

Iän myötä. Riskiä multippelimyelooma kasvaa, kun ikää, useimmat ihmiset diagnosoitu niiden puolivälissä 60s .; Miespuoliseen. Miehet ovat todennäköisesti kehittää taudin kuin naisia ​​.; Musta rotu. Mustat ovat noin kaksi kertaa niin todennäköisesti kehittää useita myelooma, jotka ovat valkoiset .; History of monoklonaalinen merkityksen gammopatiassa (MGUS). Joka vuosi 1 prosenttia ihmisistä, joilla MGUS Yhdysvalloissa kehittävät multippeli myelooma.

Sovi tapaaminen lääkärisi kanssa, jos sinulla on jatkuvasti merkkejä ja oireita, jotka huolestuttavat sinua.

Toistuvia infektioita. Myeloomasolut estää elimistön kykyä taistella infektioita .; Bone ongelmia. Useita myelooma myös voi vaikuttaa luita, mikä johtaa luun kipua, harvennus luita ja luunmurtumia .; Munuaisten vajaatoiminta. Useita myelooma saattaa aiheuttaa ongelmia munuaisten toiminta, mukaan lukien munuaisten vajaatoiminta. Korkeammat kalsiumpitoisuus veressä liittyvät murentaa luita voivat häiritä munuaisten kykyä suodattaa veren jätettä. Tuottamat proteiinit myeloomasoluihin voi aiheuttaa samankaltaisia ​​ongelmia .; Alhainen veren punasolujen määrä (anemia). Koska myeloomasoluja syrjäyttää normaalia verisolujen, multippeli myelooma voi myös aiheuttaa anemiaa ja muita veren ongelmia.

syyt

Se ei ole selvää, mikä aiheuttaa myelooma.

Lääkärit tietävät, että myelooma alkaa yhdellä epänormaali plasma solu luuytimessä – pehmeä, veri-pehmopaperin joka täyttää keskellä useimpien luut. Epänormaali solun moninkertaistaa nopeasti.

Koska syöpäsolut eivät ole kypsiä ja sitten kuolevat normaalit solut tekevät, niitä kertyy lopulta ylivoimainen tuotanto terveitä soluja. Luuytimessä, myeloomasolut syrjäyttää terveitä valkosolujen ja punasolujen, johtaa väsymiseen ja kyvyttömyys taistella infektioita.

Myeloomasolujen yrittää edelleen tuottamaan vasta-aineita, kuten terveet plasma solut eivät, mutta myeloomasolut tuottavat epänormaaleja vasta-aineita, että keho ei voi käyttää. Sen sijaan, epänormaali vasta-aineita (monoklonaalisia proteiineja, tai M proteiinit) kerääntyä elimistöön ja aiheuttaa ongelmia, kuten munuaisvaurio.

Multippeli myelooma lähes aina alkaa out suhteellisen hyvänlaatuinen kutsuttu monoklonaalinen merkityksen gammopatiassa (MGUS).

Riskitekijät

Yhdysvalloissa, noin 3 prosenttia ihmisistä yli 50-vuotiailla on MGUS. Vuosittain noin 1 prosenttia ihmisistä, joilla MGUS kehittää multippelia myeloomaa tai siihen liittyvän syöpä.

Huomaa oireita sinulla on. Jos sinulla on ollut oireita sairauden tai vain ei tunne hyvin, kirjoita nämä yksityiskohdat ennen varaamiseksi. Lääkäri myös tietää, kun ensin huomannut näitä oireita ja ne ovat muuttuneet ajan kuluessa .; Listaa muita sairauksia. Lääkäri on erityisen kiinnostunut tietämään, jos olet ollut diagnosoitu muita plasma häiriöt, kuten monoklonaalinen merkityksen gammopatiassa (MGUS) .; Tee lista oman lääkkeitä. Sisällä mitään reseptiä tai over-the-counter lääkkeitä olet ottaen, sekä kaikki vitamiinit, lisäravinteet ja rohdosvalmisteita .; Ota perheenjäsen tai ystävä pitkin. Joskus voi olla vaikea muistaa kaikki tiedot aikana nimittäminen. Joku, joka liittyy muistat jotain, olet jäänyt tai unohtunut .; Kirjoita muistiin kysymykset kysyä lääkäriltä.

komplikaatiot

MGUS, kuten multippeli myelooma, on merkitty läsnäolo M-proteiinien – tuottama epänormaali plasma soluja – veren. Kuitenkin MGUS tasot M proteiinit ovat alhaisemmat eikä vahinkoa keholle tapahtuu.

Mikä voi olla aiheuttaa minun oireita tai tilaa ?; Onko muita mahdollisia syitä ?; Millaisia ​​testejä tarvitsen ?; Mitä suosittelet ensi vaiheet määritettäessä minun diagnosointiin ja hoitoon ?; Onko olemassa rajoituksia, jotka minun pitää noudattaa tällä välin?

Tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiä useita myelooma sisältävät

Onko minulla useita myelooma ?; Missä vaiheessa myelooman minulla on ?; Onko minun myelooma mitään riskialttiita piirteitä ?; Mitkä ovat tavoitteet hoidon minun tapauksessani ?; Mitä hoito sinä suositella ?; Olen nämä muita terveysongelmia. Miten voin parhaiten hoitaa niitä yhdessä useita myelooma ?; Mitä mahdollisia haittavaikutuksia hoidon ?; Jos ensimmäinen hoito ei onnistunut, mitä yritämme ensi ?; Olenko ehdokkaana kantasolusiirron ?; Tarvitsenko lääkettä voin vahvistaa luita ?; Mikä on näkymät tilani?

Valmistautuminen varaamiseksi

Komplikaatiot multippelin myelooman sisältävät

Jos sinulla on oireita, jotka huolestuttavat sinua, tehdä ajanvarauksen kanssa lääkärille.

Mitkä ovat oireita, jos mitään ?; Milloin alkaa ensiksi oireita ?; Miten saada oireet muuttuneet ajan kuluessa ?; Tee oireita ovat luukipu? Missä?; Tee oireita ovat pahoinvointi, kadonnut ruokahalu tai painon lasku ?; Älä oireesi ovat heikotus tai väsymys ?; Oletko ollut toistuvia infektioita, kuten keuhkokuume, poskiontelotulehdus, virtsarakon tai munuaisten infektiot, ihotulehduksia tai vyöruusu ?; Oletko huomannut mitään muutoksia suolen ?; Oletko ollut enemmän jano tai virtsasi tavallista enemmän ?; Mitä muuta huolenaiheita sinulla ?; Onko teillä suvussa plasma häiriöt kuten MGUS ?; Oletko ollut diagnosoitu tai käsitelty muita sairauksia ?; Onko teillä aiemmin ollut verihyytymiä ?; Mitä lääkkeitä viet?

Jos diagnosoitu multippeli myelooma, saat todennäköisesti olla tarkoitettu lääkäri, joka on erikoistunut hoitoon veressä ja luuytimessä häiriöt (hematologist) tai lääkäri, joka on erikoistunut syövän hoidossa (onkologi).

Verikokeet. Laboratory analyysi veressä voi paljastaa M tuottamat proteiinit myeloomasolut. Toinen epänormaali tuottama proteiini myeloomasolut – kutsutaan beeta-2-mikroglobuliinin – voidaan havaita veressä ja antaa lääkärille vihjeitä aggressiivisuus oman myelooman .; Lisäksi verikokeet tutkia munuaisten toimintaa, verisolujen määrän, kalsiumpitoisuutesi virtsahappoarvot voi antaa lääkärille vihjeitä diagnoosin .; Virtsan testit. Analyysi oman virtsa voi M proteiineja, joita kutsutaan Bence Jones proteiineja, kun ne havaitaan virtsassa .; Tutkiminen luuydin. Lääkäri voi poistaa näytteen luuytimen laboratoriokokeita. Näyte kerätään pitkä neula työnnetään luuhun (luuydinaspiraationeulalla ja biopsia) .; Laboratoriossa näyte tutkitaan myeloomasolujen. Erityistesteistä, kuten fluoresenssi in situ hybridisaatio (FISH) voi analysoida myeloomasolujen ymmärtää niiden kromosomin poikkeavuuksia. Testit tehdään myös mitata nopeus, jolla myeloomasolut jakamalla .; Imaging testit. Kuvantamistutkimuksissa voidaan suositella havaita luun liittyviä ongelmia multippeli myelooma. Testit voivat sisältää röntgen-, MRI, CT tai positroniemissiotomografia (PET).

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja koska siellä on usein paljon kentällä kattamaan se hyvä olla hyvin valmisteltu. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmis ja tietää mitä odottaa lääkäriltä.

Kysyä lääkäriltä at alkuperäisen tapaaminen sisältävät

Täsmähoitoihin. Kohdennettu lääkehoito keskitytään yksittäisiin poikkeavuuksia sisällä syöpäsoluja, joiden avulla ne hengissä. Bortetsomibi (Velcade) ja carfilzomib (Kyprolis) kohdistetaan lääkkeet, jotka estävät toiminnan aineen myeloomasoluihin, jotka hajottaa proteiineja. Tämä toiminta aiheuttaa myeloomasolut kuolevat. Molemmat lääkkeitä annetaan kautta laskimoon käsivarteen .; Biologinen hoito. Biologinen hoito huumeiden käytöstä kehon immuunijärjestelmää taistelemaan myeloomasoluihin. Lääkkeet talidomidi (THALOMID), lenalidomidin (Revlimid) ja Pomalidomide (Pomalyst) tehostaa immuunijärjestelmän soluja, jotka tunnistavat ja hyökkäys syöpäsoluja. Näitä lääkkeitä otetaan pilleri muodossa .; Kemoterapiaa. Kemoterapia huumeet tappaa nopeasti kasvavien solujen, kuten myeloomasoluja. Kemoterapiaa huumeita kautta voi antaa laskimoon käsivarteen tai otetaan pilleri muodossa. Suuret annokset kemoterapiaa huumeita käytetään ennen kantasolujen siirto .; Kortikosteroideja. Kortikosteroidit, kuten prednisoni ja deksametasoni, säädellä immuunijärjestelmän kontrolloida tulehduksen elimistössä. Ne ovat myös aktiivisia myeloomasoluja. Kortikosteroidit voidaan ottaa pillerin muodossa tai antaa kautta laskimoon käsivarteen .; Kantasolusiirtoa. Kantasolusiirteen on menettely vaihtaa sairaita luuytimen terveellistä luuytimen .; Ennen kantasolujen siirto, verta muodostavien kantasolujen kerätään veren. Sitten saada suuria annoksia kemoterapiaa tuhota sairaat luuydintä. Silloin kantasolujen infuusiona kehosta, missä he matkustavat luustoa ja aloittaa uudelleenrakentaminen luuydin .; Säteilyhoito. Tämä käsittely käyttää palkit energian, kuten röntgenkuvat, vahingoittaa myeloomasoluihin ja lopettaa niiden kasvua. Sädehoitoa voidaan käyttää nopeasti kutistua myeloomasoluihin tietyllä alueella – esimerkiksi, kun kokoelma epänormaali plasma solut muodostavat kasvain (plasmasytooma-) se aiheuttaa kipua tai tuhota luun.

Testit ja diagnoosi

Kysymykset harkita, jos lääkäri viittaa teitä asiantuntija sisällyttää

Jos katsotaan ehdokkaana kantasolusiirron, alkuperäisen hoito todennäköisesti olla yhdistelmä hoitojen, kuten täsmähoitoihin, biologinen terapia, kortikosteroidit ja joskus kemoterapiaa .; Your kantasolujen todennäköisesti kerätään kun olet käynyt läpi muutaman kuukauden hoidon jälkeen. Voit käyvät läpi kantasolusiirron pian sen jälkeen, kun solut kerätään tai elinsiirron siirretään vasta, kun uusiutumisen, jos se tapahtuu. Joissakin tapauksissa lääkärit suosittelevat kaksi kantasolusiirrot ihmisille joilla on multippeli myelooma .; Kun kantasolujen siirto, saat todennäköisesti kohdennettua hoitoa tai biologinen hoito ylläpitohoitolääke hoitoa toistumisen estämiseksi myelooman .; Jos ei pidetä ehdokkaana kantasolusiirron, alkuperäisen hoito todennäköisesti sisältää kemoterapiaan yhdistettynä kortikosteroidien täsmähoitoihin tai biologista hoitoa .; Tietyissä tapauksissa, lääkärit käyttävät alennetuin intensiteetin kantasolusiirron vanhukset, jotka ovat erittäin hyvä terveys, mutta ei voi sietää vahvoja kemoterapian annoksia käytetään perinteisessä kantasolujensiirto. Alentunut-intensiteetti tai “mini” kantasolusiirron käyttää pienempiä annoksia kemoterapiaa .; Jos myelooma uusiutuu tai ei reagoi hoitoon, lääkäri voi suositella toistuva toista hoitokuuri että aluksi auttoi sinua. Toinen vaihtoehto yrittää yhden tai useamman muita hoitoja käytetään tyypillisesti ensimmäisen linjan hoito, joko yksinään tai yhdistelmänä .; Tutkimus useita uusia hoitovaihtoehtoja on meneillään, ja voit olla oikeutettu kliinisen tutkimuksen saadakseen pääsyn niille kokeellisia hoitoja. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, mitä kliinisissä tutkimuksissa, saattaa olla käytettävissä.

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä aikana nimitetty milloin tahansa, joita et ymmärrä jotain.

Joissakin tapauksissa lääkäri saattaa havaita useita myelooma vahingossa, kun tehdään verikoe joidenkin muiden kunnossa. Muissa tapauksissa lääkäri voi epäillä multippelimyelooma perustuvat oireita.

Hoidot ja huumeet

Testit ja menettelyt diagnosoida useita myelooma sisältävät

Verikokeet. Laboratory analyysi veressä voi paljastaa M tuottamat proteiinit myeloomasolut. Toinen epänormaali tuottama proteiini myeloomasolut – kutsutaan beeta-2-mikroglobuliinin – voidaan havaita veressä ja antaa lääkärille vihjeitä aggressiivisuus oman myelooma.

Luukipu. Kipulääkkeiden, sädehoito ja kirurgia saattaa auttaa luukipu .; Munuainen komplikaatioita. Ihmiset, joilla on vakava munuaisvaurio ehkä dialyysihoitoa .; Infektioita. Lääkäri voi suositella tiettyjä rokotteita infektioiden estämiseksi, kuten flunssa ja keuhkokuume .; Luukatoa. Lääkäri voi suositella lääkkeitä kutsutaan bisfosfonaatit, kuten pamidronaatti (Aredia) tai tsoledronihappo (Zometa), auttaa estämään luukatoa .; Anemia. Jos sinulla on pysyviä anemia, lääkäri voi suositella lääkitys lisätä punasolujen määrä.

Vaihtoehtoinen lääke

Lisäksi verikokeet tutkia munuaisten toimintaa, verisolujen määrän, kalsiumpitoisuutesi virtsahappoarvot voi antaa lääkärille vihjeitä diagnoosin.

Selviytyminen ja tuki

Tutkiminen luuydin. Lääkäri voi poistaa näytteen luuytimen laboratoriokokeita. Näyte kerätään pitkä neula työnnetään luuhun (luuydinaspiraationeulalla ja biopsia).

Laboratoriossa näyte tutkitaan myeloomasolujen. Erityistesteistä, kuten fluoresenssi in situ hybridisaatio (FISH) voi analysoida myeloomasolujen ymmärtää niiden kromosomin poikkeavuuksia. Testit tehdään myös mitata nopeus, jolla myeloomasolut jakamalla.

Jos testit osoittavat olet multippelimyeloomaa lääkäri käyttää tietoja kerätty diagnostisia testejä luokittelemaan taudin vaiheessa 1, vaihe 2 tai vaihe 3. Vaihe 1 tarkoittaa vähemmän aggressiivinen sairaus ja vaihe 3 osoittaa aggressiivista sairaus, joka voi vaikuttaa luun, munuaisiin ja muihin elimiin.

Lisätietoa Useita myelooma

Your multippelimyelooma voi myös johonkin riskiryhmään, joka osoittaa aggressiivisuutta sairautesi.

Your multippelimyelooma vaiheessa ja riskiluokan auttaa lääkäriä ymmärtämään ennustetta ja hoidon vaihtoehtoja.

Lisää Useita myelooma

Jos oireita, hoito voi lievittää kipua, ohjaus komplikaatioita, vakauttaa kunnossa ja hidastaa taudin etenemistä.

Jos käytössä on useita myelooman mutta eivät ilmene mitään oireita (kytevä multippeli myelooma), et välttämättä tarvitse hoitoa. Kuitenkin lääkäri säännöllisesti vointiasi merkkejä sairauden etenemisestä. Tähän voi liittyä ajoittain veren ja virtsan testejä.

Jos ilmenee merkkejä ja oireita tai multippelimyelooma osoittaa merkkejä etenemistä, sinä ja lääkärisi voi päättää aloittaa hoidon.

Vaikka ei ole parannuskeinoa multippelimyeloomaa kanssa hyviä hoitotuloksia voit yleensä palata lähes normaalia toimintaa.

Standard hoitovaihtoehtoja sisältävät

Kantasolusiirtoa. Kantasolusiirteen on menettely vaihtaa sairaita luuytimen terveellistä luuytimen.

Ennen kantasolujen siirto, verta muodostavien kantasolujen kerätään veren. Sitten saada suuria annoksia kemoterapiaa tuhota sairaat luuydintä. Silloin kantasolujen infuusiona kehosta, missä he matkustavat luustoa ja aloittaa uudelleenrakentaminen luuytimessä.

Mikä yhdistelmä hoitoja olet todennäköisesti saada riippuu siitä, olet pidetään hyvä ehdokas kantasolujensiirto. Tämä riippuu riskin sairautesi etenee, ikäsi ja yleistä terveydentilaa.

akupunktio; aromaterapia; Hieronta; Meditaatio; rentoutumista tekniikoita

Jos katsotaan ehdokkaana kantasolusiirron, alkuperäisen hoito todennäköisesti olla yhdistelmä hoitojen, kuten täsmähoitoihin, biologinen terapia, kortikosteroidit ja joskus kemoterapiaa.

Your kantasolujen todennäköisesti kerätään kun olet käynyt läpi muutaman kuukauden hoidon jälkeen. Voit käyvät läpi kantasolusiirron pian sen jälkeen, kun solut kerätään tai elinsiirron siirretään vasta, kun uusiutumisen, jos se tapahtuu. Joissakin tapauksissa lääkärit suosittelevat kaksi kantasolusiirrot ihmisille joilla on multippeli myelooma.

Oppia tarpeeksi tehdä päätöksiä oman huolellisesti. Opi tarpeeksi multippeli myelooma, jotta voit osallistua päätöksentekoon hoidoista ja hoidon. Kysy lääkäriltäsi hoitovaihtoehdoista ja niiden sivuvaikutukset .; Saatat lisäapua kerätä tietoja kautta paikalliseen kirjastoon ja verkossa. Aloita National Cancer Institute ja Kansainvälisen Myelooma Foundation .; Säilyttää vahva tukijärjestelmä. Jolla on vahva tukijärjestelmä voi auttaa selviytymään kysymyksiä ja pelkoja, joita saattaa esiintyä. Ystävien ja perheen voi olla valmis tarjoamaan tukea .; Saatat myös huomata, että tukea virallisen tukiryhmä tai muille selviytyä syöpä voi olla apua. Ystäviä tapaat tukiryhmät voivat olla halukkaita jakamaan käytännön neuvoja selviytyä ja syövän hoitoon. Tukiryhmät ovat saatavilla myös verkossa .; Asettaa kohtuulliset tavoitteet. Ottaa tavoitteita auttaa tuntemaan hallinnassa ja voi antaa sinulle päämäärä. Mutta älä valita tavoitteita ei voi enää tavoittaa. Et välttämättä pysty toimimaan 40 tunnin viikossa, esimerkiksi, mutta saatat pystyä toimimaan ainakin osan aikaa. Itse asiassa monet ihmiset kokevat, että jatkamalla aikana syövän hoitoon voi olla hyödyllistä säilyttää joitakin normaalius .; Ota aikaa itsellesi. Syö hyvin, rentouttava ja saada tarpeeksi lepoa voi auttaa torjumaan stressiä ja väsymystä syövän. Myös suunnitella tulevaisuutta varten seisonta kun ehkä levätä enemmän tai rajoittaa mitä teet.

Kun kantasolujen siirto, saat todennäköisesti kohdistettuja hoito tai biologinen hoito ylläpitohoitolääke hoito toistumisen estämiseksi myelooma.

Jos ei pidetä ehdokkaana kantasolusiirron, alkuperäisen hoito todennäköisesti sisältää kemoterapiaan yhdistettynä kortikosteroidien täsmähoitoihin tai biologinen hoito.

Tietyissä tapauksissa, lääkärit käyttävät alennetuin intensiteetin kantasolusiirron vanhukset, jotka ovat erittäin hyvä terveys, mutta ei voi sietää vahvoja kemoterapian annoksia käytetään perinteisessä kantasolujensiirto. Alentunut-intensiteetti tai “mini” kantasolusiirron käyttää pienempiä annoksia kemoterapiaa.

Jos myelooma uusiutuu tai ei reagoi hoitoon, lääkäri voi suositella toistuva toista hoitokuuri että aluksi auttoi sinua. Toinen vaihtoehto yrittää yhden tai useamman muita hoitoja käytetään tyypillisesti ensimmäisen linjan hoito, joko yksin tai yhdistelmänä.

Tutkimus useita uusia hoitovaihtoehtoja on meneillään, ja voit olla oikeutettu kliinisen tutkimuksen saadakseen pääsyn niille kokeellisia hoitoja. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, mitä kliinisissä tutkimuksissa, saattaa olla käytettävissä.

Koska multippelia myeloomaa voi aiheuttaa useita komplikaatioita, saatat tarvita hoitoa niille erityisiä edellytyksiä. Esimerkiksi

Ei vaihtoehtoisia lääkkeitä on todettu hoitoon useita myelooma. Mutta vaihtoehtoinen lääketiede voi auttaa sinua selviytymään sivuvaikutuksia myelooma ja myelooman hoitoon.

Keskustele lääkärin kanssa vaihtoehtoja, kuten

Keskustele lääkärin kanssa ennen kuin yrität mitään näistä tekniikoista varmista, että ne eivät aiheuta vaaraa sinulle.

Syöpä diagnoosi voi olla järkyttävä ja tuhoisa. Ajan löydät keinoja selviytyä stressiä ja epävarmuutta elää syöpä. Kunnes löydät mikä toimii parhaiten sinulle, harkitse yrittää

Oppia tarpeeksi tehdä päätöksiä oman huolellisesti. Opi tarpeeksi multippeli myelooma, jotta voit osallistua päätöksentekoon hoidoista ja hoidon. Kysy lääkäriltäsi hoitovaihtoehdoista ja niiden sivuvaikutuksia.

Saatat lisäapua kerätä tietoja kautta paikalliseen kirjastoon ja verkossa. Aloita National Cancer Institute ja International myelooma Foundation.

Säilyttää vahva tukijärjestelmä. Jolla on vahva tukijärjestelmä voi auttaa selviytymään kysymyksiä ja pelkoja, joita saattaa esiintyä. Ystävien ja perheen voi olla valmis tarjoamaan tukea.

Saatat myös huomata, että tukea virallisen tukiryhmä tai muille selviytyä syöpä voi olla apua. Ystäviä tapaat tukiryhmät voivat olla halukkaita jakamaan käytännön neuvoja selviytyä ja syövän hoitoon. Tukiryhmät ovat myös saatavilla verkossa.

Oireet ja hoito

1

 1

)