MULTAQ: käyttötarkoituksiin, annostus, sivuvaikutuksia

Mikä on MULTAQ?

MULTAQ auttaa pitämään sydämen sykkeen normaalisti ihmisten kanssa hengenvaarallisia sydämen rytmihäiriöt atrium (ylempi sydämen kammiot, jotka sallivat veren virtauksen sydämeen) ja riskitekijöitä kuten diabetes, korkea verenpaine, aivohalvaus , tai että yli 70-vuotias.

MULTAQ hoidetaan tiettyjä sydämen rytmihäiriöiden kutsutaan eteisvärinä tai eteislepatus. MULTAQ annetaan vähentää tarvetta sairaalahoitoon johtuen nämä sydänsairauksien.

Älä lopeta MULTAQ keskustelematta ensin lääkärin kanssa. Lopettaminen yhtäkkiä voi huonontaa tilaasi.

Tärkeää tietoa

Sinun ei tule käyttää MULTAQ jos äskettäin sairaalahoitoon sydämen vajaatoiminta tai jos sinulla on nyt sydämen vajaatoiminnan oireita (hengenahdistus, turvotus, nopea painonnousu). Et myöskään pidä käyttää tätä lääkettä, jos on “pysyvä” sydämen rytmihäiriö nimeltä eteisvärinä. MULTAQ voi tuplata kuolemanriski, jos jokin näistä sydänsairauksia.

MULTAQ voi vahingoittaa sikiötä tai aiheuttaa sikiövaurioita. Älä käytä dronedaronia jos olet raskaana.

Sinun ei pitäisi imettää lääkkeen käyttämisen.

Sinun ei tule käyttää MULTAQ jos sinulla on vaikea maksasairaus tai tiettyjen vakavien sydänsairauksia kuten “eteis” tai sairas sinus -oireyhtymä (paitsi jos on sydämentahdistin). Sinun ei tule käyttää MULTAQ jos olet ollut hyvin hidas sydämen lyöntiä, tai jos olet joskus käytetty amiodaroni ja se aiheutti teitä on keuhko-ongelmia tai maksasairaus.

Ennen lääkkeen

On monia muita lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa vakavia lääketieteellisiä ongelmia, jos otat niitä yhdessä MULTAQ. Voit joutua lopettamaan tiettyjen lääkkeiden ottamisen aikana MULTAQ. Kerro lääkärille kaikista muista lääkkeistä käytät.

MULTAQ hoidetaan ajoittainen tai “väliaikainen” sydämen rytmihäiriöt. Joissakin ihmisiä, joilla “pysyvä” eteisvärinä, MULTAQ lisääntynyt aivohalvauksen, sairaalahoitoa vaativa sydämen vajaatoiminta, ja kuolemaa. MULTAQ voi tuplata kuolemanriski, jos jokin näistä sydänsairauksien

Jos äskettäin sairaalahoitoon sydämen vajaatoiminnan

Jos nyt sydämen vajaatoiminnan oireita (hengenahdistus, turvotus, nopea painonnousu); tai

teillä on “pysyvä”, eteisvärinä, joka ei voi muuttaa takaisin normaaliin rytmiin.

Et myöskään pidä käyttää MULTAQ jos olet allerginen dronedaronille, tai jos

vaikea maksasairaus

tiettyjä vakavia sydänsairauksia, erityisesti vaikea sydämen vajaatoiminta, “eteis” tai sairas sinus -oireyhtymä (paitsi jos on sydämentahdistin)

historian hidas sydämen lyöntiä, jotka ovat aiheuttaneet teille pyörtyä

jos olet raskaana tai imetät; tai

jos olet joskus käytetty amiodaroni ja se aiheutti teitä on keuhko-ongelmia tai maksasairaus.

Jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa ei-toivottuja tai vaarallisia vaikutuksia käytettynä kanssa MULTAQ. Voit joutua lopettamaan tiettyjen lääkkeiden, kun käytät tätä lääkettä. Kerro lääkärille kaikista muista lääkkeistä käytät, erityisesti

siklosporiini

ritonaviiri

sienilääkevalmiste – ketokonatsoli, itrakonatsoli, vorikonatsoli

antibiootti – telitromysiini

masennuslääke

lääke psykiatrinen häiriö; tai

muut sydämen rytmin lääkkeitä.

Miten minun pitäisi ottaa MULTAQ?

Varmistaaksesi MULTAQ on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

munuaissairaus

maksasairaus

historia sydämen vajaatoiminta

elektrolyytin epätasapaino (esimerkiksi alhainen kaliumin tai magnesiumin veressä); tai

jos sinulla on sydämentahdistin tai defibrillaattori istutettu rintaa.

Hallitus raskauden luokka X. Tämä lääke voi vahingoittaa sikiötä tai aiheuttaa sikiövaurioita. Älä käytä MULTAQ jos olet raskaana. Kerro lääkärille heti, jos tulet raskaaksi hoidon aikana. Käyttää tehokasta ehkäisyä käyttäessäsi tätä lääkettä.

Katso myös: Raskaus ja imetys varoitukset (tarkemmin)

Ei tiedetä, onko dronedaronia joutumisesta rintamaidon tai jos se voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Sinun ei pitäisi imettää MULTAQ.

Ota MULTAQ täsmälleen lääkärin määräyksen mukaisesti. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Älä ota tätä lääkettä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositeltu.

MULTAQ toimii parhaiten, jos otat sen aamulla ja ilta-aterian.

Sydämesi toiminta saattaa joutua tarkastamaan käyttäen elektrokardiografia tai EKG (joskus kutsutaan EKG) 3 kuukauden välein. Tämä auttaa lääkäriä määrittämään, kuinka kauan sinua hoitaa MULTAQ. Maksan ja munuaisten toiminta on ehkä tarkistettava.

Käytä MULTAQ säännöllisesti, vaikka tunnet hieno tai ei ole oireita. Reseptisi ennen kuin loppuvat lääketieteen kokonaan.

MULTAQ annosteluohjeitten

Älä lopeta käyttää MULTAQ äkillisesti. Lopettaminen yhtäkkiä voi huonontaa tilaasi.

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

Säilytä huoneenlämmössä kuumuudelta ja kosteudelta.

Tavanomainen aikuisen annos Eteisvärinä

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

400 mg suun kautta 2 kertaa vuorokaudessa aterian; Käyttö: Vähentää riskiä sairastua sydän- sairaalahoidon potilailla, joilla on paroksysmaalinen tai pysyviä eteisvärinä (AF) tai eteislepatus (AFL), joille on äskettäin jakson AF / AFL ja niihin liittyviä kardiovaskulaarisia riskitekijöitä (ts ikä yli 70 vuotta, verenpainetauti , diabetes, ennen aivoverenkiertohäiriö, vasen eteisen läpimitta 50 mm tai enemmän, tai vasemman kammion ejektiofraktio [LVEF] alle 40%), jotka ovat sinusrytmi tai jotka tullaan rytmin.

Tavanomainen aikuisen annos eteislepatus

400 mg suun kautta 2 kertaa vuorokaudessa aterian; Käyttö: Vähentää riskiä sairastua sydän- sairaalahoidon potilailla, joilla on paroksysmaalinen tai pysyviä eteisvärinä (AF) tai eteislepatus (AFL), joille on äskettäin jakson AF / AFL ja niihin liittyviä kardiovaskulaarisia riskitekijöitä (ts ikä yli 70 vuotta, verenpainetauti , diabetes, ennen aivoverenkiertohäiriö, vasen eteisen läpimitta 50 mm tai enemmän, tai vasemman kammion ejektiofraktio [LVEF] alle 40%), jotka ovat sinusrytmi tai jotka tullaan rytmin.

Mitä pitäisi välttää ottaen MULTAQ?

Ota unohtunut annos heti kun muistat. Jätä unohtunut annos, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos. Älä ota ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

Greippi ja greippimehu voivat olla vuorovaikutuksessa dronedaronia ja aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia. Vältä greippi tuotteiden ottaen MULTAQ.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos jokin näistä merkeistä allergisen reaktion MULTAQ: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Soita lääkäriltä kerralla, jos olet

hengenahdistus (jopa lievä rasituksessa), turvotus, nopea painonnousu

rintakipu, hengityksen vinkumista, hengitysvaikeuksia, kuiva yskä tai yskä jopa liman

hengitysvaikeudet makuulla yrittävät nukkua

vakavia huimausta, pyörtyminen, nopea tai iskevät Sykkeiden

hidas syke, tuntuu kuin ehkä pyörryt

uusi tai paheneva epäsäännöllinen syke kuvio

merkkejä munuaisongelma – vähän tai ei virtsaaminen, kivulias tai vaikea virtsaaminen, verta virtsassa, turvotusta jalkojen tai nilkkojen, väsymys; tai

maksasairaus – pahoinvointi, ylävatsakipu, kutina, väsymys, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, savi-värinen uloste, keltaisuutta (ihon tai silmien).

Yhteinen MULTAQ haittavaikutuksia ovat

vatsakipu, ruoansulatushäiriöt, pahoinvointi, oksentelu, ripuli

uupumuksen tai väsymyksen tunne; tai

ihottuma, kutina tai punoitus.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Monet lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa dronedaronin nd joidenkin ei pitäisi käyttää samanaikaisesti. Alla on vain osittainen luettelo näistä lääkkeistä. Kerro lääkärille, jos käytät

siklosporiini (Gengraf, Neoral, Sandimmune)

MULTAQ sivuvaikutuksia

deksametasoni (Cortastat, olevalla deksasonilla, Solurex, DexPak)

n hoitoon tuberkuloosin

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat MULTAQ?

MULTAQ (dronedaroni)

siklosporiini (Gengraf, Neoral, Sandimmune), sirolimuusi (Rapamune) tai takrolimuusi (Prograf)

Mäkikuisma

teofylliini (Elixophyllin, Theo-24, Uniphyl)

antibiootti kuten klaritromysiini (Biaxin), erytromysiini (EES, EryPed, Ery-Tab, Erythrocin, Pediazole), levofloksasiini (Levaquin), moksifloksasiini (Avelox), pentamidiini (NebuPent, Pentam), rifabutiini (Mycobutin), rifampisiinin (Rifadin, Rifater, Rifamate), rifapentiini (Priftin), tai telitromysiini (Ketek)

sienilääkkeiden lääkitystä kuten itrakonatsolin (Sporanox), ketokonatsoli (Nizoral), mikonatsoli (Oravig), posakonatsoli (Noxafilia), tai vorikonatsoli (VFENDin)

masennuslääke kuten amitriptylline (Elavil, Vanatrip, Limbitrol), klomipramiini (Anafranil), desipramiini (Norpramin) tai nefatsodoni

malarian lääkkeet kuten klorokiinia (Aralen) tai meflokiini (Lariam)

barbituraattiruis- kuten butabarbitaali (Butisol), sekobarbitaali (Seconalia), pentobarbitaali (Nembutal) tai fenobarbitaali (Solfoton)

beetasalpaajaa kuten atenololi (Tenormin), bisoprololi (Zebeta, Ziac), metoprololi (Lopressor, Toprol), propranololi (Inderal, InnoPran), ja toiset

kolesterolia alentavat lääkkeet kuten kolestyramiini (Prevalite, Questran), atorvastatiini (Lipitor), simvastatiini (Zocor), lovastatiini (Mevacor), pravastatiini (Pravachol), tai fluvastatiinia (Lescol)

sydän- tai verenpaine lääkitystä kuten amlodipiini (Norvasc), digoksiini (digitalis, Lanoxin, Lanoxicaps), diltiatseemi (Cardizem, Dilacor, TIAZAC®), felodipiini (Plendil), nifedipiini (Procardia, Adalat), verapamiili (Calan, Covera, Isoptin, Verelan), ja muut; tai

sydämen rytmin lääketieteen kuten amiodaroni (Cordarone, Pacerone), dofetilidi (Tikosyn), disopyramidi (Norpace), ibutilidi (CORVERTin), nikardipiini (Cardene), prokaiiniamidi (Procan, Pronestyl), propafenoni (Rythmol), kinidiini (Quin-G) tai sotaloli (Betapace)

lääkettä estämään verihyytymien, kuten varfariinia (Coumadin, Jantoven) tai dabigatraania (Pradaxa)

ehkäisevää lääkettä tai pahoinvoinnin ja oksentelun hoitoon kuten dolasetroni (Anzemet), droperidoli (Inapsine), tai ondansetroni (Zofran)

lääkettä HIV, AIDS, tai hepatiitti C

lääkkeet psyykkisten häiriöiden hoitoon, kuten klooripromatsiini (Thorazine), klotsapiini (FazaClo, Clozaril), haloperidoli (Haldol®), pimotsidi (Orap), tioridatsiini (Mellaril), tai tsiprasidoni (Geodon)

migreeni lääkettä kuten sumatriptaani (Imitrex, Treximet) tai tsolmitriptaani (Zomig)

huume lääkitys kuten metadoni (Methadose, Diskets, Dolophine); tai

takavarikkoa lääkitystä kuten karbamatsepiinin (Carbatrol, Equetro, tegretol), fenytoiini (Dilantin), ja muut.

Tämä lista ei ole täydellinen, ja on olemassa monia muita lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa vakavia huumeiden yhteisvaikutuksia MULTAQ. Kerro lääkärille kaikista reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä käytät. Tämä sisältää vitamiinien, kivennäisaineiden, kasviperäisten tuotteiden ja lääkkeiden määräämä muiden lääkäreiden. Älä aloita uutta lääkityksen ilman kertoo lääkäriltä. Pidä lista mukanasi kaikista lääkkeistä, käyttää ja näyttää tätä listaa mihinkään lääkärin tai muun terveydenhuollon tarjoajaa, joka käsittelee voit.

11.01.2014-07-04, 10:38:15.

Raskaus Luokka X Ei käytettäväksi raskauden

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Eteisvärinä Xarelto, digoksiini, diltiatseemi, propranololi, Cardizem, sotaloli, flekainidi, Inderal, rivaroksabaania, Cartia XT, Lanoxin, propafenoni

Eteislepatus diltiatseemi, Cardizem, sotaloli, flekainidi, Cartia XT, propafenoni, Rythmol, Tambocor dronedaroni Cardizem CD, Dilt-XR