morfiini

Morfiini oraaliliuos on saatavilla 10 mg / 5 ml, 20 mg / 5 ml ja 100 mg / 5 ml (20 mg / ml) pitoisuuksia. 100 mg / 5 ml (20 mg / ml) konsentraatio on tarkoitettu käytettäväksi opioideja sietävää potilailla. Varottava annostuksen virheet johtuvat sekaannuksesta pitoisuuksien välillä mg ml, mikä saattaa johtaa yliannostuksesta ja kuolemaa. Pidä morfiini oraaliliuos poissa lasten ulottuvilta.

Morfiini sulfaatti on aikataulu II valvottavan aineen kanssa mahdollisuuksia opioidiriippuvuuden, tai väärinkäyttö, jotka voivat johtaa yliannostukseen ja kuolemaan. Arvioidaan riski ennen tutkimuksen aloittamista ja seurata merkkejä väärinkäytöstä, ja riippuvuuden hoidon aikana. Vakavia tai kuolemaan johtavaa hengityslamaa voi ilmetä, jossa suurin riski aloitettaessa ja annoksen kasvaessa. Tarkkaile merkkejä hengityslaman hoidon aikana. Potilaita nielemään kapseleita tai tabletteja kokonaan vähentämään tapaturmaisen yliannostuksen kun kapselit ovat tabletteja pureskella, murskatut tai liuennut. Vahingossa nauttiminen morfiinin voi aiheuttaa kuolemaan johtavia yliannostuksen morfiinia, erityisesti lapsilla. Pitkäaikainen käyttö raskauden aikana voi aiheuttaa vastasyntyneelle opioidien vieroitusoireita. Jos pitkäaikainen käyttö tarvitaan raskaana oleva nainen, neuvoa potilasta riskin sikiöön ja varmistaa, että asianmukainen hoito on saatavilla. Potilaita välttää alkoholin ja alkoholia sisältävien tuotteiden Alkoholin käyttö saattaa suurentaa plasman tasoja ja voi olla hengenvaarallinen yliannostus morfiinia.

Käyttää morfiini

Terapeuttinen luokka: Kipua lievittävä

Kemiallinen luokka: Opioidien

Morfiini laajennettu-release kapseleita tai tabletteja ei tulisi käyttää, jos tarvitset kipulääkitystä vain lyhyen aikaa, esimerkiksi kun toipumassa leikkauksesta. Älä käytä morfiinia lievittää lievää kipua, tai tilanteissa, joissa ei-huume lääkitys on tehokasta. morfiini ei tulisi käyttää kivun hoitoon, että sinulla on vain silloin tällöin tai “tarpeen mukaan”.

Kun morfiinia käytetään pitkään, se voi tulla tottumusta aiheuttaen henkistä tai fyysistä riippuvuutta. Kuitenkin ihmiset, joilla on jatkuva kipu ei saisi päästää pelko riippuvuus pitää niitä käyttämästä huumausaineita lievittää niiden kipua. Mental riippuvuus (riippuvuus) ei ole todennäköistä, kun huumausaineet käytetään tähän tarkoitukseen. Fyysinen riippuvuus aiheuttaa peruuttamiseen haittavaikutuksia, jos hoito lopetetaan äkillisesti. Vaikeat peruuttaminen haittavaikutuksia voidaan yleensä estää asteittain vähentämällä annosta ajanjakson ajan ennen hoito lopetetaan kokonaan.

morfiini on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Morfiini, seuraava tulee harkita

Ennen morfiini

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio morfiinia tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille morfiinin lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta morfiinin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvien keuhko-, maksa-, munuais- tai sydänvaivoja, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla potilailla morfiinin välttämiseksi mahdollisesti haitallisia sivuvaikutuksia.

Tutkimukset naisilla mukaan tämä lääkitys aiheuttaa minimaalinen lapseen kohdistuvia riskejä, kun käyttää imetyksen aikana.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät morfiinia, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä morfiini, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä morfiini, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä morfiini, joilla on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä morfiini, joilla on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät morfiinia, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön morfiinia. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota morfiini vain lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Tämä on erityisen tärkeää iäkkäillä potilailla, jotka voivat olla herkempiä vaikutuksia kipulääkkeitä. Jos liikaa morfiinin otetaan pitkään, se voi tulla tottumusta (aiheuttavat henkistä tai fyysistä riippuvuutta).

morfiini mukana Lääkitys Guide ja potilaan ohjeet. Lue ja noudata ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Avinza® otetaan 24 tunnin välein. Kadian® otetaan joka 12. tai 24 tuntia samaan aikaan joka päivä.

Voit ottaa morfiini kanssa tai ilman ruokaa.

Morfiini laajennettu vapauttavat kapselit ja tabletit tulee käyttää vain potilailla, jotka ovat jo saaneet huumausaineiden kipua lääkkeitä, joita kutsutaan myös opioideja. Nämä potilaat kutsutaan opioidien sietävä. Jos olet epävarma, onko olet opioideja sietävää, tarkistaa lääkäriltä ennen morfiini.

Niellä laajennettu versio kapselit ja tabletit kokonaisina. Älä murskaa, tauko, liukenevat tai pureskella niitä. Älä käytä laajennettu versio tabletteja, jotka ovat rikki.

Jos et pysty nielemään laajennettu versio Kapseli, voit avata sen ja kaada lääke pieneen määrään omenasosetta. Sekoita tämä seos hyvin ja niellä sen heti pureskelematta. Älä saada morfiinia kautta nenä- tai mahaletkun.

Oikea käyttö morfiinia

Tällöin otetaan laajennettu versio tabletti, osa tabletti voi kulkeutua ulosteessa. Tämä on normaalia ja mitään syytä huoleen.

Morfiini laajennettu vapauttavat kapselit tai tabletit toimivat eri säännöllisesti morfiinin oraaliliuos tai tabletteina, jopa samalla annoksella. Älä vaihtaa tuotemerkistä tai muodossa toiselle, ellei lääkäri määrää.

Mittaa suullinen neste merkitty mittalusikka, ruisku, tai lääke cup. Keskimääräinen kotitalous tl ei voi olla oikea määrä nestettä.

Annos morfiinia on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräisestä annoksia morfiinia. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos et menetä annos morfiinia, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Jos annos jää Avinza®, Kadian® tai MS ContinR, jätä unohtunut annos väliin ja ota seuraava annos tavalliseen aikaan seuraavana päivänä. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Varotoimet Vaikka käyttäminen morfiini

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Morfiini voi aiheuttaa vakavia ei-toivottuja vaikutuksia, kun aikuiset, lapset tai lemmikit, jotka eivät ole tottuneet vahva huume kipulääkkeitä. Varmista, että tallentaa lääkkeen turvallisessa paikassa estää muita saada se.

Huuhtele käyttämättömät kapselit, nestemäinen, ja tabletit alas WC.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä kun käytät morfiinia. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun tulee jatkaa sitä.

morfiini lisäävät vaikutukset alkoholin ja muiden keskushermostoa lamaavien (lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa uneliaisuutta tai valppauden). Joitakin esimerkkejä CNS alentavat aineet ovat antihistamiineja tai lääke allergioita tai vilustuminen, rauhoittavien lääkkeiden, rauhoittavien tai unilääkkeitä, muita reseptiä kipulääkitystä tai huumausaineet, lääkettä epilepsiaan tai barbituraatit, lihasrelaksantit, tai nukutusta, kuten jotkut hampaiden anestesia. Tarkista lääkärisi kanssa ennen mitään näistä lääkkeistä, kun käytät morfiinia.

morfiini Side Effects

morfiini

morfiini voi olla tottumusta. Jos tuntuu, että lääke ei toimi yhtä hyvin, älä käytä enemmän kuin on määrätty.

Huimaus, tai pyörtymistä saattaa ilmetä, kun nousta yhtäkkiä makuulta tai istuma-asennosta. Getting hitaasti voi auttaa vähentämään tätä ongelmaa. Myös makuulla jonkin aikaa saattaa vapauttaa huimausta tai.

morfiini voi aiheuttaa huimausta, uneliaisuutta, sekava tai eksyksissä. Varmista, että tiedät miten reagoit morfiinia ennen ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voisi olla vaarallista, jos et huimausta tai ei hälytys.

Käyttämällä huumausaineet pitkään voi aiheuttaa vakavia ummetus. Tämän estämiseksi lääkärisi saattaa pyytää ottamaan laksatiiveja, juoda paljon nesteitä, tai lisätä määrä kuitua ruokavalioosi. Muista noudattaa ohjeita huolellisesti, koska jatkuva ummetus voi aiheuttaa enemmän vakavia ongelmia.

morfiini voi aiheuttaa vakavan allergisen reaktion kutsutaan anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Soita lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, käheys, hengitysvaikeudet, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun kun käytät morfiinia.

Jos olet käyttänyt morfiinia säännöllisesti useita viikkoja tai pidempään, älä muuta annosta tai yhtäkkiä lopeta sitä ilman lääkärin kanssa. Lääkäri saattaa haluta sinun vähitellen vähentää käytössä ennen pysäyttämistä, kokonaan. Tämä voi auttaa estämään pahenemista kuntoa ja vähentää mahdollisuutta vieroitusoireita, kuten vatsa- tai vatsakipua, ahdistuneisuus, kuume, pahoinvointi, nuha, hikoilu, vapina, tai nukkumisvaikeuksia.

Älä ota liikaa morfiinia tai ottaa sen useammin kuin lääkärisi niin määrää. Tämä voi olla hengenvaarallinen. Yliannostuksen oireita ovat: äärimmäinen huimaus tai heikkous, hidas syke tai hengitysvaikeuksia, kouristuksia, hengitysvaikeuksia, ja kylmä, nihkeä iho. Soita heti lääkärille, jos havaitset näitä oireita.

Käyttämällä morfiini raskauden aikana voi aiheuttaa vakavia ei-toivottuja vaikutuksia vastasyntynyt vauva. Kerro lääkärille heti, jos luulet olet raskaana tai jos suunnittelet raskautta käyttäessäsi morfiini.

Älä käytä morfiini, jos käytät tai ovat käyttäneet MAO-estäjän (MAO: n) kuten Eldepryl®, Marplan®, Nardil® tai Parnate® viimeisten 14 päivän aikana.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu 2 korkea väärinkäytön mahdollisuus

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

WADA Class WADA antidopingtoimiston luokitus

Krooninen kipu tramadoli, oksikodoni, Cymbalta, Percocet, duloksetiini, fentanyyli, Dilaudid, OxyContin, metadoni, ultram, hydromorfoni, buprenorfiini

Kipu tramadoli, oksikodoni, parasetamoli, Parasetamoli, naprokseeni, asetyylisalisyylihappo, ibuprofeeni, hydrokodonin, amitriptyliini, Percocet, hydroksitsiinin klonidiinia