montelukasti (suun kautta) varotoimenpiteet

Jos tulee lääkkeen pitkään, se on hyvin tärkeää, että lääkäri tarkistaa sinun tai lapsen säännöllisiä käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja tarkistaa ei-toivottuja vaikutuksia.

Saatat olla ottaen muita astmalääkkeitä yhdessä montelukastin. Älä lopeta näiden lääkkeiden käyttöä ja eivät vähennä annosta, vaikka astma tuntuu paremmalta, ellei sinun tai lapsesi käsketään tekemään niin lääkäri.

Keskustele lääkärin tai sairaalaan hoitoa heti, jos

Montelukasti voi aiheuttaa joillekin ihmisille olla levoton, eksyksissä, ärtyneisyys, tai näyttää muita epänormaaleja käyttäytymismalleja. Se voi myös aiheuttaa joillekin ihmisille itsetuhoajatuksia ja taipumuksia tai tulla enemmän masentunut. Ilmoita kaikista epätavallisista ajatuksia tai käyttäytymistä, jotka hämmentävät teitä tai lapsesi, varsinkin jos ne ovat uusia tai pahenevat nopeasti. Varmista, että lääkäri tietää, jos sinulla tai lapsellasi on univaikeuksia, pahastua helposti, tai alkaa toimia holtiton. Kerro myös lääkärille, jos sinulla tai lapsellasi on äkillinen tai vahvoja tunteita, kuten hermostuneisuus, vihainen, levoton, väkivaltainen tai pelottaa.

Tämä lääke voi lisätä tiettyjen valkosolujen (eosinofiilien) ja saattaa aiheuttaa systeeminen vaskuliitti. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on tunne tunnottomuus käsien tai jalkojen, flunssan kaltaiset oireet, ihottuma tai kipua tai turvotusta poskionteloiden.