moeksi- ja hydroklooritiatsidi (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmista, että tämä lääke toimii kunnolla. Veren ja virtsan testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi tämän lääkkeen, kerro heti lääkärille.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia tyyppisiä allergisia reaktioita mukaan lukien anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Soita lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, käheys, hengitysvaikeudet, vaikeuksia niellä, tai kasvojen, käsien, jalkojen, silmien, huulten, kielen tai kurkun kun käytät tätä lääkettä.

Soita heti lääkärille, jos sinulla on vaikea vatsakipu (tai ilman pahoinvointia tai oksentelua). Tämä voi olla oire kutsuttu suoliston angioedeema.

Huimaus, tai pyörtymistä saattaa myös esiintyä, varsinkin kun saat ylös makuulta tai istuma-asennosta tai jos olet ollut ottaen diureetti (veden pillereiden). Varmista, että tiedät miten reagoit lääkettä ennen kuin ajaa, käyttää koneita tai tehdä muita asioita, jotka voivat olla vaarallisia, jos et huimausta tai ei hälytys. Jos tunnet huimausta, makuulle niin et heikottaa. Sitten istua hetken ennen pysyvän estää huimausta palaamasta. Jos heikko, lopeta lääkkeen käyttö ja ota heti yhteys lääkäriin.

Tarkista lääkäriltä heti jos tulet sairas hoidon aikana, varsinkin on vaikea tai jatkuva pahoinvointi, oksentelu tai ripuli. Nämä olosuhteet voivat aiheuttaa voit menettää liikaa vettä tai suolaa ja saattaa johtaa alhaiseen verenpaineeseen. Voit myös menettää vettä hikoilu, joten juoda runsaasti vettä harjoituksen aikana tai lämpimässä säässä.

Kerro lääkärille välittömästi, jos sinulla on kuumetta, vilunväristyksiä tai kurkkukipu. Nämä voivat olla oireita tartunnan johtuva alhainen valkosolujen.

Tämä lääke voi vaikuttaa veren sokeripitoisuus. Jos havaitset muutoksen tulokset veren tai virtsan sokerin testeissä tai jos sinulla on kysymyksiä, tarkistaa lääkäriltä.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on oireita maksan ongelmista, kuten virtsan tummumista tai vaalea uloste, pahoinvointi, oksentelu, ruokahaluttomuus, kipu ylä vatsassa, tai ihon tai silmien keltaisuus.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos näön hämärtyminen, vaikeuksia lukemisessa, silmäkipu tai muita muutoksia näön tapahtuu aikana tai hoidon jälkeen. Lääkäri voi haluta silmälääkäri tarkistaa silmäsi.

Hyperkalemia (korkea veren kaliumpitoisuus) voi esiintyä, kun käytät tätä lääkettä. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on seuraavia oireita: vatsan tai vatsakipu, sekavuus, hengitysvaikeudet, sydämen rytmihäiriöitä, pahoinvointia tai oksentelua, hermostuneisuus, tunnottomuus tai pistely käsien, jalkojen tai huulet, hengenahdistusta, tai heikkous tai raskaus jaloissa. Älä käytä lisiä tai kaliumia sisältävät suolan korvikkeet tai ensin lääkärin kanssa.

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät tätä lääkettä. Saatat joutua lopettamaan lääkkeen useita päiviä ennen kuin leikkausta tai lääketieteelliset tutkimukset.

Musta potilaat saattavat olla vähemmän herkkiä verenpainetta alentava vaikutus tämän lääkkeen. Lisäksi riski vakavan allergisen reaktion, jossa kasvojen, suun, käsien tai jalkojen voidaan lisätä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tähän sisältyy erityisesti over-the-counter (nonprescription) lääkkeitä ruokahalu, astma, vilustuminen, yskä, heinänuha, tai sinus ongelmia, sillä ne voivat osaltaan vaikuttaa verenpainetta.