modafiniiliä (suun kautta) varotoimenpiteet

Lääkärin tulisi tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että tämä lääke toimii oikein. Verenpaineesi saattaa joutua tarkastamaan useammin hoidon aikana.

On tärkeää kertoa lääkärille, jos tulet raskaaksi. Lääkäri saattaa haluta sinun liittyvän raskausrekisteriin potilaille lääkkeen.

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä tätä lääkettä. Lopeta tämän lääkkeen käyttö ja tarkista lääkäriltä heti, jos olet rakkuloita, kuorinta, tai irtoaminen ihoa, punainen ihomuutoksia, vaikea akne tai ihottuma; haavaumat tai haavaumia iholla tai kuume tai vilunväreet, kun käytät tätä lääketiede.

Tämä lääke voi aiheuttaa voit olla vakava allerginen reaktio nimeltä anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Lopeta lääkkeen käyttö ja ota heti yhteys lääkäriin, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, nokkosihottumaa, käheys, hengitysvaikeudet, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun, kun käytät tätä lääkettä.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita, jotka vaikuttavat useita kehon elimiin (esim., Sydän, maksa, tai verisoluja). Lopeta tämän lääkkeen käyttö ja tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on seuraavia oireita: rintakipua tai epämukavuutta, kuume ja vilunväristykset, tumma virtsa, päänsärky, ihottuma, vatsakipu, epätavallinen väsymys, epätavallinen verenvuoto tai mustelmat tai keltainen silmien tai ihon .

Jos luulet modafiniili ei toimi oikein, kun olet ottanut sen muutaman viikon, älä nosta annosta. Sen sijaan, tarkista lääkäriltäsi.

Jos käytät lääkettä raskauden ehkäisyyn (esimerkiksi ehkäisypillereitä, implantit, laukauksia, laastareita, emättimen renkaat, tai kierukkaa), se ei välttämättä toimi oikein, kun käytät modafiniilia. Jottei tulla raskaaksi, käytä toista ehkäisymenetelmää, kun käytät tätä lääkettä ja yhden kuukauden kuluttua viimeisestä annoksesta. Muut muodot syntyvyyden kuuluvat kondomit, kalvot, tai ehkäisymenetelmän vaahdot tai hyytelöitä.

Modafiniili voi aiheuttaa joillekin ihmisille huimausta, uneliaisuutta, on vaikeuksia ajatella tai liikkeitä ohjaavien tai vaikeuksia nähdä selvästi. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee muita töitä, jotka vaativat sinua olemaan hereillä, hyvin koordinoitua, tai pysty ajattelemaan tai nähdä hyvin.

Lopeta tämän lääkkeen käyttö ja tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on seuraavia oireita hoidon aikana: aggressiivinen käytös, ahdistus, masennus, hallusinaatiot, mania, itsemurha-ajatuksia tai muita mielenterveyden ongelmia.

Jos olet ollut lääkkeen pitkään tai suurina annoksina ja uskot tullut henkisesti tai fyysisesti riippuvaisia, tarkistaa lääkäriltä. Joitakin merkkejä riippuvuutta modafiniilin ovat

Kun olet lääkkeen, varo rajoittaa määrä alkoholia että juot.

Jos olet ollut lääkkeen suurina annoksina tai pitkään, älä lopeta sitä ensin lääkärin kanssa. Lääkäri saattaa haluta sinun vähitellen vähentää käytät ennen pysäyttämistä, kokonaan.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.