miten valita oikea täytteet hampaita

Jos sinun täytyy saada täyte, sinun ja hammaslääkäri on paljon materiaaleja valita. Ennen nimittämistä, päästä vauhtiin vaihtoehtoja.

Muovitäytteeseen ovat yleisimmin käytetty hampaiden täytemateriaali. Ne on valmistettu lasista tai kvartsia hartsia.

Hammaslääkäri voi valita komposiitti täyte, jos kokoa onkalo on pienten ja keskisuurten, tai jos hammas saa paljon pureskelua toiminta.

Nämä voivat myös olla hyvä vaihtoehto ihmisille, jotka pelkäävät hammashoidon, koska komposiitti voidaan liimata paikoilleen, mikä tarkoittaa vähemmän poraus.

Edut: Hammaslääkäri voi tarkasti vastaavat väri komposiitti täyttö väriä hampaita.

Miinukset: Composite täytteet voi värjätä tai värjätä ajan, aivan kuten hampaita.

Uudempi vaihtoehtoja hammaspaikkojen ovat lasi ionomeerit, akryylia happojen ja hienoksi lasijauheita.

Plussat: Ne voivat olla värillinen sulautumaan kanssa lähellä hampaita. Ne voidaan myös suunnitella vapauttamaan pieniä määriä fluoria, joka auttaa estämään reikiintymistä.

Miinukset: Nämä täytteet voi rikkoa, joten ne eivät ole hyvä valinta pinnat, jotka tekevät paljon pureskelua. Hammaslääkäri voi sen sijaan että käytät sitä pesillä lähellä ienrajassa tai täyttää hampaiden välistä.

Kun tarvitset kruunu, inlay, tai viilu, go-aine on tyypillisesti posliini, keraaminen, tai toinen lasi kaltaista ainetta.

Plussat: väri vastaa läheisesti hampaita. Nämä materiaalit kestä pitkään ja ovat erittäin kovat.

Miinukset: Tarvitset useita käyntejä hammaslääkärin saada hammas palautettu posliini, ja se voi maksaa enemmän kuin muut vaihtoehdot.

Hammaslääkärit valita posliinia viiluja koska se voidaan muodostaa ohuiksi kuoret, jotka sopivat pinnan yli hampaita.