miten käsitellä nirso syövillä: mitä vanhemmat voivat tehdä

Viime viikolla, lapsesi työnnetään pois, että levy kasvikset. Nykyään hän kieltäytyy maistaa palan oman vuoka. Tuttuja? “Pienten lasten, tietynasteista pickiness on normaali”, sanoo Angela LeMond, ravitsemusterapeutin Plano, TX. “Loppujen lopuksi he kokevat uusia elintarvikkeita ja makuja ensimmäistä kertaa.”

Tutkimus osoittaa, että noin 20% vanhemmista sanoa niiden 2- 5-vuotiaat ovat nirso syövillä. Useimmat lopulta selvitä sitä, mutta mitä vanhempi tehdä tällä välin? Ensimmäinen askel on ymmärtää, miksi lapset voivat olla kranttu, kun on ruokaa.

1. Se todella maistuu ällöttävä. “Yleensä lapset ovat Hardwired pitävän makeampi makuja”, LeMond sanoo. “Koska he kasvaa niin nopeasti, he haluavat tietenkin korkeamman kalori elintarvikkeet.” Plus, 1 4 ihmiset syntyvät geenin, joka tekee niistä herkempiä katkera makuun. Tämä saattaa selittää, miksi lapsi shuns ruusukaali tai kukkakaali.

Miten käsitellä sitä: Älä kirjoita parsakaali ruokalistan hyvää. Pidä palvelee sitä eri muodoissa, LeMond ehdottaa. “Kokeile sitä keittoa, salaattia, tai sose.” Tutkimus osoittaa, että lapset ehkä saada ruokaa lautaselleen viidestä 10 kertaa ennen kuin ne syövät enemmän sitä. Voit myös kokeilla sekoittamalla uusi erä, jossa on kokeillut ja totta suosikki. “Jos lapsi haluaa iceberg salaatteja, lisätä muutamia lehtiä romaine” LeMond sanoo. Pulahtaa sivussa voi oman onnistumismahdollisuudet, liian: Yhdessä tutkimuksessa lapset olivat kolme kertaa todennäköisemmin syödä raaka kasviksia kun he tulivat suosikki dip.

2. Hän ei ole nälkä. Sen jälkeen noin 2-vuotiaana, lasten kasvu hidastuu. “Niin se voisi olla, että lapsi ei ole paljon ruokahalu tiettynä päivänä”, sanoo Maryann Jacobsen, RD, joka on San Diego-pohjainen ravitsemusterapeutin. Niin kauan kuin hänen painon ja pituuden ovat radalla lääkärin käyntiä, älä huoli, kun nirso syöminen ponnahtaa aina silloin tällöin. Lapset voivat myös halua ateriat, jos he saavat välipaloja ja juomia liian usein, Jacobsen sanoo. “Jos lapset syövät keksejä ja mehua tunti ennen illallista, he eivät aio olla nälkä.”

Miten käsitellä sitä: Kiinni säännöllisen aikataulun, jossa kolme ateriaa ja aamulla ja iltapäivällä välipala aikaa. “Tämä auttaa lapsia saa tarpeeksi syötävää taas rakennuksen ruokahalu aterioita”, Jacobsen toteaa.

3. Lapsesi haluaa puolustaa itsenäisyyden. Monet vanhemmat tietävät, että yksi pikkulasten suosikki ilmaisu on “ei!” Aterioilla, työntää pois, että levy on toinen tapa hänen tuntea hallinnassa. “Se on luonnollinen osa kehitystä” Jacobsen toteaa.

Miten käsitellä sitä: Älä käännä aterioita osaksi valtataistelu. Vastusta kiusausta tilata lapsi syömään hänen herneitä. Hän saattaa päätyä haluavat välttää, että ruoan elämään. Sama koskee painostaa tai neuvotteluvoimaa hänen kanssaan – “voi olla vain jälkiruoka jos puhdistaa levy.”

Sen sijaan, anna hänen tehdä omat päätöksensä. “Voit keskustella eduista tiettyjen elintarvikkeiden”, LeMond sanoo. “Kun poikani, selitin miten syöminen parsakaali voisi auttaa häntä hänen tavoitteena on hyvä jalkapalloilija.”

4. Lapsesi on lääketieteellinen ongelma. Se ei ole yhteistä, mutta jotkut lapset ovat nirso syövillä takia terveydentila. “Jos lapsi näyttää liian innokas noin ruokaa tai usein kieltäytyy tulla pöytään, joka voi olla punainen lippu”, Jacobsen toteaa. Hän saattaa olla ruoka-allergiasta tai ongelma, miten hänen aivot tulkitsevat tietoja järkiinsä, kutsutaan aistien käsittelyyn häiriö.

Miten käsitellä sitä: Keskustele lastenlääkäri. Mainitse jos lapsi on taipumus kieltäytyä elintarvikkeita tiettyyn rakenne, kuten rapeita sirut ja keksejä, tai sanoo usein hän on kutiava tai on vatsavaivoja.

Yhdessä käsitellään mitään erityisiä ruoka kysymyksiä, joitakin yleisiä tapoja voi auttaa lasta ohittamaan nirso syöminen vaiheessa.

Tarjoavat vaihtoehtoja. Muutama eri ruokia pöydällä voi pitää aterioita tulossa taistelukenttä. Esimerkiksi, jos sinulla on pasta, vahvistetaan nuudelit, kastike, liha, salaattia, ja leipä, kodinomainen. “Lapsi voi vain päätyä nuudelit ja kastike, mutta se on OK”, Jacobsen toteaa.

Vähennä häiriötekijöitä. Lapset voivat olla enemmän kiinnostunut pelaamaan kuin syöminen. Joten sammuttaa, tv ja puhelin aikana aterioinnin ja pitää keskittyä ruoan.

Vältä “lyhyen järjestyksessä kokki” syndrooma. Jos lapsi ei syö mitä olet palvelee, saatat ajatella sinun lietsoa PB & J pitää hänet jatkuvasti kylläisenä. Mutta se voi luoda sykli, jossa hän käskee jokaista ateriaa kysyntään. Sen sijaan, poista ne astiat tarjoamatta toinen vaihtoehto. “Jos hän on nälkäinen, antaa hänelle joitakin hedelmiä vuorovesi hänen yli vasta seuraavana välipala tai ateria”, Jacobsen toteaa.

Hanki lapset keittiössä. Anna lasten liittyä mukaan, kun ruoanlaitto tai suunnittelevat aterioita. Se auttaa heitä tuntemaan hallinnassa ja kannustaa niitä syödä, mitä he auttoivat kokki. Ruokakauppaan, he voivat poimia hedelmiä ja vihanneksia kokeilla. Kotona jopa pikkulapset voivat auttaa pestä vihanneksia, saada kulhoja, ja auttaa isoveli kattaa pöytä.

Olla roolimalli. Lapset noudattavat yleensä vanhempiensa esimerkiksi siten tietä, mitä laitat lautasella. “Voit myös tehdä yrittää uusia elintarvikkeita hauskaa” LeMond sanoo. Esitetty useita ruokia ja maistaa testi, jossa jokainen perhe hinnat elintarvikkeiden asteikolla 1-10.

LÄHTEET

Noin; Mainostaa With U; Yleiset Us; Privacy polic; Sponsori polic; Ota meihin yhteyttä

Angela LeMond, RDN, tiedottaja, Academy of Nutrition ja ravitsemusoppi.

Zucker, N. Pediatrics, syyskuu 2015.

Maryann Jacobsen, RD, MS, kirjailija, From Nirso voimakas.

Robino, A. PLoS One, maaliskuu 2014.

Caton, S. PLoS One, toukokuu 2014.

Savage, J. Journal of Academy of Nutrition ja ravitsemusoppi, toukokuu 2013.

Batsell, W. Appetite, kesäkuu 2002.

Brown, R. Health Education Research, kesäkuussa 2004.

löytää