mirha

Yhteinen nimet: Afrikkalainen mirhamia (C. habessinica), somali Mirha (C. molmol), Arabian ja Jemenin mirhamia (C. abyssinica), myrrha, myrrhe, purukumi mirhamia, bola, bal, Bol, heerabol

Tehoa-turvaluokitus

Oo … Ethno tai muuta näyttöä tehosta.

turvallisuus luokitus

Commiphora lajeja, jotka toimivat lähteitä mirhamia ovat hankala pensaita tai pieniä puita, jotka kasvavat jopa 3 metriä korkea. Ne ovat kotoisin Afrikasta, itäisen Välimeren maissa ja Etelä-Arabiassa. Vaaleankeltainen-valkoinen viskoosi neste valuu säröjä tai halkeamia kuori tai halkeamia leikataan tahallisesti sato materiaalia. Kun ilmakuivattua, tämä eritteen kovettuu punaruskea massa, joka sisältää usein valkoisia laikkuja.

Mirha on käytetty vuosisatojen ajan suitsukkeita ja lääketieteellisiin tarkoituksiin. Lääketieteellisesti, sitä on käytetty supistava, antiseptinen, Loisten ja yskänärsytystä, emmenagogue, ja antispasmodic agentti. Se oli yleisesti mukana seoksia käytetään hoitoon matoja, haavoja, ja sepsis aikana 4.-luvulla eaa. Mirha on myös raportoitu kihdin hoitoon, päänsärky, keltaisuus, kurkun vaivoja, ruoansulatushäiriöt, väsymys, ja halvaus. Mirhamia on käytetty erilaisten tarttuvien tautien, kuten lepra ja syfilis, ja syöpien hoitoon. Kiinalaiset ovat käyttäneet mirhan hallintaan erilaisia ​​iho ja suun infektiot. Mirha ollut keskeinen rooli uskonnollisissa seremonioissa muinaisten egyptiläisten. Tänään, mirhamia käytetään osana tuoksuja ja supistava suuvesissä ja gargles.

Mirha käytetään hajusteen kosmetiikassa ja aromiaineena elintarvikkeissa ja juomissa. Sitä on myös käytetty supistava, antiseptistä voidaan soveltaa tulehtunut haavaumia kurkun ja suun, edistää kuukautiset, kuin kouristuksia, ja syövän ja tartuntatautien. Mirha on myös mahdollinen rooli hoidossa bilhartsioosia ja fassioliaasi; kuitenkin, on vähän kliinistä tietoa tukemaan näitä käyttötarkoituksia.

Mirha voidaan antaa tinktuura tai hampaiden jauheet, teetä, huuhtelee ja gargles.

Vasta ei ole tunnistettu.

Dokumentoituja haitallisia vaikutuksia. Vältä käyttöä. Mirha voivat stimuloida kuukautiset ja aiheuttaa abortin.

Mirha voi olla yhteisvaikutuksia varfariinin ja muiden kumariinijohdosten, mikä vähentää INR (INR).

Useita tapauksia ihoärsytystä on raportoitu.

Tutkimus paljastaa mitään vakavaa toksisuutta.

Viitteet