Mirena (IUD) käyttää, sivuvaikutukset ja turvallisuus info

Mikä on Mirena?

Mirena on tarkoitettu käytettäväksi nainen, joka on ollut ainakin yksi lapsi. Mirena käytetään myös naisilla, joilla on raskas kuukautisvuotoa ja päättää soveltaa kohdunsisäinen ehkäisymenetelmää.

Levonorgestrel on keltarauhashormonia hormoni eikä sisällä estrogeenia. Kohdunsisäinen laite vapauttaa levonorgestreelia kohdussa, mutta vain pieniä määriä hormoneja päästä verenkiertoon. Mirena ei tulisi käyttää hätätilanteessa syntyvyyden.

Mirena ei pitäisi käyttää raskauden aikana.

Tärkeää tietoa

Sinun ei pitäisi käyttää Mirenaa jos olet epänormaali verenvuoto emättimestä, lantion infektio, eräiden muiden ongelmia teidän kohtu tai kohdunkaula, tai jos on rinta- tai kohtusyöpä, maksasairaus tai maksan kasvain, tai heikko immuunijärjestelmä.

Älä käytä raskauden aikana.

Soita lääkäriltä kerralla, jos on oireita aivohalvaus tai sydänkohtaus, kuten äkillinen tunnottomuus tai heikkous, vaikea päänsärky tai rintakipu.

Kohdunsisäinen laite voi lisätä riskiä sairastua vakavaan lantion infektio, joka voi uhata elämääsi tai tulevaa kykyä saada lapsia. Kysy lääkäriltäsi henkilökohtaisia ​​riskejä ja noin tapoja auttaa estämään lantion infektio.

Ennen lääkkeen

Sinun ei tule käyttää Mirena jos olet allerginen levonorgestreelille, silikoni, piidioksidi, hopea, barium, rautaoksidia, tai polyeteeniä, tai jos

epänormaali verenvuoto emättimestä, jota ei ole tarkistanut lääkäri

käsittelemätön tai kontrolloimaton lantion infektio (emättimen, kohdunkaulan kohdun tai virtsarakon)

endometrioosi tai vakavan lantion infektio seuraava raskaus tai abortti sisällä viimeisten 3 kuukauden

historian sisäsynnytintulehdus (PID), ellet ole ollut normaali raskaus tartunnan jälkeen käsiteltiin ja selvitetty

kohdun fibroid kasvaimia tai muita ehtoja, jotka vaikuttavat muoto kohtu

tai on ollut rintasyöpä, tiedetään tai epäillään kohdunkaulan tai kohdun syöpä

maksasairaus tai maksan kasvain (hyvän- tai pahanlaatuinen)

Tuoreen poikkeava Papa joka ei ole vielä diagnosoitu tai hoidettu

sairaus tai tila, joka heikentää immuunijärjestelmää, kuten AIDS, leukemia tai IV huumeiden väärinkäyttö; tai

Jos sinulla on toinen kierukka (IUD) paikoilleen.

Voit joutua erityisiä testejä käyttää turvallisesti Mirena jos olet

korkea verenpaine, sydänsairaus tai sydämen läppävika

aiemmin sydänkohtaus tai aivohalvaus

verenvuoto tai veren hyytymistä häiriö

migreeni päänsärkyä

emättimen infektio, lantion infektio tai sukupuolitauti; tai

diabetes.

Älä käytä Mirena raskauden aikana. Tämä laite voi aiheuttaa vakava infektio, keskenmeno, ennenaikainen synnytys tai kuolema äiti jos jätetään paikalleen raskauden aikana. Kerro lääkärille heti, jos tulet raskaaksi. Jos haluat jatkaa raskautta, joka tapahtuu, kun käytät Mirena kierukka, tarkkaile infektion oireita, kuten kuume, vilunväristykset, flunssan oireet, kouristukset, verenvuoto emättimestä tai eritettä.

Miten Mirena käytetään?

Jos olet äskettäin ollut vauva ja imetät, odota kunnes vauva on vähintään 6 viikkoa vanha, ennen kuin alat käyttää kohdunsisäinen järjestelmä.

Mirena on T-muotoinen muovinen laite, joka on asetettu emättimen kautta ja sijoitetaan kohtuun lääkäri. Laite on yleensä asetettu 7 päivän kuluessa alkamisesta kuukautiset.

Saatat tuntea kipua tai huimausta työntämisen aikana on kierukka. Saatat myös olla vähäinen emätinverenvuoto. Kerro lääkärille, jos sinulla on vielä tällaisia ​​oireita pidempään kuin 30 minuuttia.

MIRENA Laite ei pitäisi puuttua yhdyntää, päällään tamponit, tai käyttämällä muita emättimen lääkkeitä suositellut lääkäri.

Jokaisen kuukautiset, varmista, että voit silti tuntea poistaminen jouset. Pese kädet saippualla ja vedellä, ja aseta puhdas sormia emättimeen. Sinun pitäisi tuntea jouset avajaisissa kohdunkaula. Soita lääkäriltä kerralla, jos et voi tuntea jouset, tai jos luulet, että laite on livahtanut alhaisempi kohtu tai ulos kohtuun. Äkillinen nousu vuotoon saattaa olla merkki siitä, että laite on pudonnut pois paikaltaan.

Jos luulet Mirena laite ei ole kunnolla paikallaan, käyttää ei-hormoni ehkäisymenetelmää (kondomia tai kalvoon ehkäisyaine) raskauden ehkäisyyn, kunnes lääkäri pystyy korvaamaan levonorgestreelia laite.

Lääkäri tulee nähdä muutaman viikon kuluttua laitteen asettamista varmista, että se on vielä paikallaan oikein. Tarvitset myös säännöllisesti vuosittain lantion tentit ja papa-kokeilla.

Jos tarvitset MRI (magnetic resonance imaging), kerro omaishoitajat etukäteen, että olet kierukka paikallaan.

Saatat olla epäsäännöllisiksi ensimmäisten 3-6 kuukautta käytön. Omat virtaus voi olla kevyempi tai raskaampi, ja voit lopulta lopettaa kuukautiset useita kuukausia. Soita lääkärillesi, jos unohdat ajan tai epäilet olevasi raskaana.

Mirena Laite voidaan poistaa milloin tahansa päättää lopettaa syntyvyyden. Jota Mirenasta kierukka on poistettava lopussa 5 vuoden käyttöaika. Vain lääkärin on poistaa Mirena kierukka. Älä yritä poistaa laitteeseen itse.

Poistamisen jälkeen Mirena kierukka, että voit tulla raskaaksi heti.

Tavanomainen aikuisen annos Ehkäisy

Ehkäisy; Mirena: Yksi 52 mg kierukka asetettu seitsemän päivän kuluessa kuukautisten alkamiseen tai välittömästi sen jälkeen ensimmäisen kolmanneksen aikana abortin. Yksi laite on tehokas 5 vuotta .; Mirena on tarkoitettu myös käsittelemällä raskasta kuukautisvuoto naisilla, jotka haluavat käyttää kohdunsisäinen ehkäisyä niiden ehkäisymenetelmää.

Mirena annosteluohjeitten

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

Koska Mirena kierukka jatkuvasti vapauttaa pienellä annoksella levonorgestreelin, puuttuu annos ei ilmene, kun tällä lomakkeella Levonorgestreelin.

Yliannostus levonorgestreelia vapautuu Mirena kierukka on hyvin epätodennäköistä.

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

Vältä enemmän kuin yksi seksuaalisen kumppani. Kohdunsisäinen laite voi lisätä riskiä sairastua vakavaan lantion infektio, joka johtuu usein sukupuolitauti. Mirena ei suojaa sinua sukupuolitaudeilta, kuten HIV ja AIDS. Kondomia on ainoa tapa auttaa suojautua näitä tauteja. Ota yhteyttä lääkäriin, jos seksuaalinen kumppani kehittää HIV tai sukupuolitauti, tai jos sinulla on muutoksia parisuhteessa.

Kiireellisten lääkärin apua, jos sinulla on vaikea kipu alavatsan tai puolelle. Tämä voi olla merkki munanjohtimien raskaus (raskaus, joka implantit munanjohtimeen sijasta kohtuun). Munanjohtimien raskaus on hätätapaus.

MIRENA kierukka voi tulla upotettu seinän kohtuun, tai voi rei’ittää (muodostaa reikä) kohtuun. Jos näin tapahtuu, laite ei voi enää raskauden ehkäisyyn, tai se voi siirtää kohdun ulkopuolella ja aiheuttaa arpia, infektio, tai vaurioita muihin elimiin. Lääkäri voi joutua kirurgisesti poistaa laitteen.

Mitä minun pitäisi välttää kun käytät Mirena?

Soita lääkäriltä kerralla, jos olet

vakavia kramppeja tai lantion kipu, kipu yhdynnän aikana

äärimmäinen huimaus tai pyörryttää tunne

vaikea migreeni

raskas tai jatkuvaa verenvuotoa emättimestä, emättimen haavaumia, valkovuoto joka on vetinen, epämiellyttävä hajuisia vastuuvapauden, tai muuten epätavallisia

kalpea iho, heikkous, helposti mustelmia tai verenvuotoa, kuume, vilunväristykset, tai muita infektion merkkejä

äkillinen tunnottomuus tai heikkous (erityisesti toisella puolella kehoa), sekavuus, ongelmat visio, valonarkuus

keltaisuus (ihon tai silmien); tai

merkkejä allergisen reaktion: rakenteiden; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Yhteinen Mirena haittavaikutuksia ovat

lantion kipu, emättimen kutina tai infektio, epäsäännölliset kuukautiset, muutokset vuotomallit tai virtausta

vatsakipu, pahoinvointi, oksentelu, vatsan turvotus

päänsärky, masennus, mielialan muutokset

selkäkipu, rintojen arkuus ja kipu

painonnousu, akne, muutokset hiusten kasvua, kiinnostuksen menetys sukupuoli; tai

turvotusta kasvojen, käsien, nilkkojen tai jalkojen.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa levonorgestreelia, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat kaikista lääkkeistä käytät nyt ja minkään lääkkeen aloitat tai lopetat.

6.01.2015-04-29, 07:38:07.

Raskaus Luokka X Ei käytettäväksi raskauden

Mirena sivuvaikutuksia

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Mirena?

Mirena (levonorgestreelia)

Epänormaali kohtuverenvuoto Premarin, Megace, Depo-Provera, megestroli medroksiprogesteroni, Provera, noretisteroni, levonorgestreeli, Ortho Tri-Cyclen, Sprintec, Ortho Tri-Cyclen Lo, Microgestin Fe 1/20

Ehkäisy Depo-Provera, medroksiprogesteroni, Provera, Ehkäisykapseli, NuvaRingiä, Yaz, noretisteroni, levonorgestreeli, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, Sprintec, Aviane