minosykliinille: käyttötarkoituksiin, annostus, sivuvaikutuksia

Mikä on minosykliinille?

Minocycline hoidetaan monia eri bakteeri-infektiot, kuten virtsatietulehdukset, hengitysteiden infektiot, ihotulehduksia, vaikea akne, tippuri, rasti kuume, klamydia, ja toiset.

Minocycline voidaan myös käyttää muihin tarkoituksiin ei lääkitystä oppaassa.

Älä käytä minocycline jos olet raskaana. Se voisi vahingoittaa sikiötä tai aiheuttaa pysyviä hampaiden värjäytyminen myöhemmin elämässä.

Tärkeää tietoa

Minocycline voi tehdä ehkäisypillereitä tehottomampi. Kysy lääkäriltäsi käyttämällä ei hormoni ehkäisymenetelmä (kuten kondomia, pallean spermisidi) raskauden ehkäisyyn, kun lääkkeen käyttämisen.

Minocycline erittyy äidinmaitoon ja saattaa vaikuttaa luuston ja hampaiden kehitystä hoitokodissa vauva. Älä ota tätä lääkettä ilman kertoo lääkäriltä ovat rintaruokinnan vauva. Lasten ei tule ottaa tätä lääkettä. Minocycline voi aiheuttaa pysyviä kellastumista tai harmaantumista hampaiden lapsilla alle 8-vuotias.

Älä rautalääkitystä, multivitamins sekä kalsiumia antasideja tai laksatiiveja sisällä 2 tuntia ennen tai jälkeen ottaen minocycline. Nämä tuotteet voivat tehdä tämän lääkkeen tehoa.

Hävitä käyttämättä jäänyt lääke voimassaoloajan jälkeen etiketissä on kulunut. Käyttämällä lakkaa minosykliinille voi vaurioittaa munuaisia.

Ennen lääkkeen

Sinun ei pitäisi ottaa tätä lääkettä, jos olet allerginen minosykliinille tai vastaavia antibiootteja kuten demeklosykliini, doksisykliini tai tetrasykliiniä.

Jos käytät minocycline hoitoon tippuri, lääkäri voi testata voit varmistaa et myös kuppa, toinen sukupuolitauti.

Varmistaaksesi minocycline on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

maksasairaus

munuaissairaus; tai

astma tai sulfiitti allergia.

Sinun ei tule käyttää minocycline jos olet raskaana. Se voisi vahingoittaa sikiötä tai aiheuttaa pysyviä hampaiden värjäytyminen myöhemmin elämässä. Kerro lääkärille heti, jos tulet raskaaksi hoidon aikana.

Minocycline voi tehdä ehkäisypillereitä tehottomampi. Kysy lääkäriltäsi käyttämällä ei hormoni ehkäisymenetelmä (kuten kondomia, pallean spermisidi) raskauden ehkäisyyn, kun käytät minosykliinille.

Minocycline erittyy äidinmaitoon ja saattaa vaikuttaa luuston ja hampaiden kehitystä hoitokodissa vauva. Sinun ei pitäisi imettää, kun käytät tätä lääkettä.

Älä anna tätä lääkettä lapselle ilman lääkärin. Minocycline voi aiheuttaa pysyviä kellastumista tai harmaantumista hampaiden lapsilla alle 8-vuotias.

Toteutettava minosykliinille täsmälleen lääkärin määräyksen mukaisesti. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Älä ota tätä lääkettä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositeltu.

Ota lääke täysi lasillinen vettä.

Voit ottaa minosykliinille kanssa tai ilman ruokaa.

Älä murskata, pureskella tai katkaista laajennettu-release tabletti. Niele se kokonaisena.

Käytä tätä lääkettä koko määrätyn ajan. Oireet saattavat parantaa ennen infektio on tyhjennettävä. Ohittaminen annostusta lisätä riskiä edelleen infektio, joka on resistentti antibiooteille. Minocycline ei kohdella virusinfektio, kuten flunssa tai flunssan.

Jos tätä lääkettä pitkäaikainen, ehkä usein lääketieteelliset testit.

Tämä lääke voi aiheuttaa poikkeavia tuloksia tiettyjen lääketieteellisten kokeiden. Kerro mitään lääkäri, joka käsittelee voit, että käytät minosykliinille.

Säilytä huoneenlämmössä kosteudelta, lämmön ja valon.

Hävitä minocycline ei käytetä ennen viimeistä lääkkeestä etiketissä. Käyttämällä lakkaa minosykliinille voi vaurioittaa munuaisia.

Miten minun pitäisi ottaa minosykliinille?

Tavanomainen aikuisen annos Akne

Välittömästi vapauttavia formulaatioita; Alkuannos: 50-100 mg suun kautta kahdesti päivässä 3-6 viikkoa tai kunnes paranemista tapahtuu; Ylläpitoannos 50 100 mg suun kautta kerran päivässä; Laajennettu vapautuvaa tablettia; 45-49 kg: 45 mg suun kautta kerran päivässä; 50-59 kg: 55 mg suun kautta kerran päivässä; 60-71 kg: 65 mg suun kautta kerran päivässä; 72-84 kg: 80 mg suun kautta kerran päivässä; 85-96 kg: 90 mg suun kautta kerran päivässä; 97-110 kg: 105 mg suun kautta kerran päivässä; 111-125 kg: 115 mg suun kautta kerran päivässä; 126-136 kg: 135 mg suun kautta kerran päivässä; Kesto: 12 viikkoa

Tavanomainen aikuisen annos aktinomykoosi

100 mg suun kautta tai IV 12 tunnin välein; Kesto: Alustava parentaaliterapian varten 2-6 viikkoa, jonka jälkeen oraalinen kestää yhteensä 6-12 kuukautta; Kliininen vaste tulee seurata CT tai MRI.

Tavanomainen aikuisen annos bakteeritartunta

Suun kautta: 200 mg aluksi ja sen jälkeen 100 mg suun kautta 12 tunnin välein, tai vaihtoehtoisesti, 100-200 mg aluksi ja sen jälkeen 50 mg suun kautta 4 kertaa päivässä on käytetty; IV: 200 mg aluksi sen jälkeen 100 mg laskimoon 12 tunnin välein (maksimiannos: 400 mg / 24 tuntia)

Tavanomainen aikuisen annos aivokalvontulehdus – meningokokki

Poistaminen Neisseria meningitidis kantajavaihe: 100 mg suun kautta 12 tunnin välein 5 päivän ajan; Rifampisiinin, siprofloksasiini tai keftriaksoni pidetään ensilinjan aineita.

Tavanomainen aikuisen annos ihon tai pehmytkudoksen infektio

Mycobacterium Marinum: 100 mg suun kautta tai IV 12 tunnin välein vähintään 3 kuukautta; Vibrio vulnificus: 100 mg IV tai suun kautta joka 12. tunti plus kefotaksiimille 2 g IV 8 tunnin välein tai keftatsidiimin 1-2 g IV 8 tunnin välein

Tavanomainen aikuisen annos Iho ja rakenne Infection

Mycobacterium Marinum: 100 mg suun kautta tai IV 12 tunnin välein vähintään 3 kuukautta; Vibrio vulnificus: 100 mg IV tai suun kautta joka 12. tunti plus kefotaksiimille 2 g IV 8 tunnin välein tai keftatsidiimin 1-2 g IV 8 tunnin välein

Tavanomainen Pediatric annos Akne

Minocycline annosteluohjeitten

12 vuotta tai vanhempi; Laajennettu vapautuvaa tablettia; 45-49 kg: 45 mg suun kautta kerran päivässä; 50-59 kg: 55 mg suun kautta kerran päivässä; 60-71 kg: 65 mg suun kautta kerran päivässä; 72-84 kg: 80 mg suun kautta kerran päivässä; 85-96 kg: 90 mg suun kautta kerran päivässä; 97-110 kg: 105 mg suun kautta kerran päivässä; 111-125 kg: 115 mg suun kautta kerran päivässä; 126-136 kg: 135 mg suun kautta kerran päivässä; Kesto: 12 viikkoa

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

Tavanomainen Pediatric annos bakteeritartunta

Yli 8-vuotiaat: 4 mg / kg suun kautta tai IV aluksi sen jälkeen 2 mg / kg 12 tunnin välein; Tavallinen aikuisten annos ei saa ylittää.

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

Ota unohtunut annos heti kun muistat. Jätä unohtunut annos, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos. Älä ota ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

Mitä pitäisi välttää ottaen minosykliinille?

Yliannostus oireet voivat olla huimaus, pahoinvointi tai oksentelu.

Tämä lääke voi heikentää ajattelua tai reaktioita. Ole varovainen, jos asema tai tehdä mitään, joka vaatii sinua olla valppaana.

Antibiootti lääkkeet voivat aiheuttaa ripulia, joka voi olla merkki uusi tartunnan. Jos sinulla on ripuli, joka on vetistä tai verinen, ota yhteyttä lääkäriin. Älä käytä anti-ripuli lääkettä, ellei lääkäri määrää.

Vältä auringonvaloa tai solariumia. Minocycline voi tehdä sinulle auringonpolttama helpommin. Suojavaatteita ja käyttää aurinkovoidetta (SPF 30 tai korkeampi), kun olet ulkona.

2 tuntia ennen tai jälkeen ottaa minosykliinille välttää antasideja, laksatiiveja, multivitamins, tai lisäravinteet, jotka sisältävät kalsiumia tai rautaa. Nämä muut lääkkeet voivat vaikeuttaa kehon imeä minosykliinille.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allergisen reaktion minosykliinille: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Soita lääkäriltä kerralla, jos olet

munuaisvaivoja – vähän tai ei lainkaan virtsaamista; kivulias tai vaikea virtsaaminen; turvotusta jalkojen tai nilkkojen; väsymystä tai hengenahdistusta

maksa- tai haiman – pahoinvointi, oksentelu, ylävatsakipu, jotka saattavat levitä selkää, väsymyksen tunne, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, savi-värinen uloste, keltaisuutta (ihon tai silmien)

lisääntynyt paine kallon – kova päänsärky, korvien soiminen, huimaus, näön ongelmia, kipua takana silmäsi

merkkejä tulehduksesta elimistössä – imusolmukkeiden turpoaminen, flunssan oireet, helposti mustelmia tai verenvuotoa, vakava pistely tai puutuminen, lihasheikkous, rintakipu, uusi tai paheneva yskä ja kuume, hengitysvaikeuksia; tai

vaikea ihoreaktio – kuume, kurkkukipu, turvotusta kasvoissa tai kielessä, polttamalla silmiin, iholle kipua, jonka jälkeen punainen tai violetti ihottuma että leviää (erityisesti kasvojen tai ylävartalon) ja syyt rakkuloita ja kuorinta.

Yhteinen minosykliinille haittavaikutuksia ovat

pahoinvointi, ripuli, ruokahaluttomuus

huimaus, pyörrytys

päänsärky

turvonnut kieli, yskä, vaivaa nielemisvaikeuksia

lihas- tai nivelkipu

ihottuma; tai

värjäytyminen teistä ihon tai kynsien.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Minocycline sivuvaikutuksia

Kerro lääkärin kaikki nykyiset lääkkeet ja mahdolliset aloitat tai lopetat, erityisesti

isotretinoin

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat minosykliinille?

minosykliinille

penisilliini antibiootti – amoksisilliini, ampisilliini, dicloxacillin, oksasilliinille, penisilliiniä, tikarsilliini, Amoxil, Moxatag, Augmentin, Principen ja muut

verenohennuslääkettä – varfariinia, Coumadin, Jantoven; tai

torajyvä lääketiede – dihydroergotamiini, ergotamiini, ergonoviini, metyyliergonoviini.

Tämä lista ei ole täydellinen. Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa minocycline, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kaikkia mahdollisia yhteisvaikutuksia lääkitystä oppaassa.

13.01.2015-04-09, 09:27:49.

Raskaus Luokka D positiivinen todiste riski

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Akne doksisykliini, klindamysiini ajankohtainen, erytromysiini ajankohtainen, tetrasykliini ajankohtainen, Accutane

Bakteeritartunta siprofloksasiini, amoksisilliini, doksisykliini, atsitromysiini, metronidatsoli, Augmentin

Iho ja rakenne infektio siprofloksasiini, atsitromysiini, Augmentin, Zithromax, kefdiniiriksi

Bartonelloosi doksisykliini, Atsitromysiini, Zithromax, erytromysiini, rifampisiinin