mikrobit ennaltaehkäisy

Käsien pesu

lääkkeet

Käsienpesu on yksi yksinkertaisin, helpoin ja tehokkain tapa estää saada tai siirtää monet bakteerit. Hämmästyttävää, se on myös yksi unohdettu. Terveydenhuollon asiantuntijat suosittelevat pesee kädet voimakkaasti vähintään 15 sekunnin ajan saippualla ja vedellä, noin niin kauan kuin se kestää lausumaan Englanti aakkoset. Tämä huuhtoo pois kylmä ja flunssa viruksia ja staph ja streptokokki bakteerit sekä monia muita tautia aiheuttavia mikrobeja. On erityisen tärkeää pestä kädet

Terveydenhuollon tarjoajien pitäisi olla erityisen tunnollisesti käsien pesemiseen ennen tutkittuaan kenelläkään. Työntekijät lastenhoitoon ja vanhustenhoidossa asetuksia, myös pitäisi olla valppaana Käsienpesualtaiden ympärille niiden hoitoon.

rokotteet

On lääkkeitä markkinoille, jotka estää sinua saada tartunnan bakteereita. Esimerkiksi, voit estää saada flunssan ottamalla viruslääke. Rokotteet ovat kuitenkin paras puolustus flunssa viruksia.

Erityistapauksissa, terveydenhuollon palveluntarjoajat voivat määrätä antibiootteja suojella sinua saamasta tiettyjä bakteereja, kuten Mycobacterium tuberculosis, joka aiheuttaa tuberkuloosia. Terveydenhuollon asiantuntijat yleensä neuvoo ihmisiä matkustaa alueille, joilla malaria on, toteuttavat Loisten estäviä lääkkeitä mahdollisen tartunnan.

Vuonna 1796, Edward Jenner loivat perustan nykyaikaisen rokotteiden löytämällä yksi perusperiaatteista immunisaation. Hän oli käyttänyt suhteellisen harmiton mikrobin, lehmärokkovirukselle, saada aikaan immuunivasteen, joka auttaisi suojelemaan ihmisiä saada tartunnan siihen liittyvän mutta tappava isorokkovirusta.

Dr. Jenner löytö auttoi tutkijoita löytämään keinoja helpottaa ihmisten sairauksien kärsimystä kaikkialla maailmassa. Alkuun mennessä 20-luvulla, lääkärit olivat immunisoimalla potilaita rokotteilla kurkkumätää, lavantauti, ja isorokko.

Tänään, turvallisia ja tehokkaita rokotteita ehkäistä lapsuusiän sairauksien, kuten tuhkarokko, hinkuyskä, vesirokko, ja muoto aivokalvontulehdus Haemophilus influenzae tyyppi B tai HIB, virus.

Rokotteet eivät kuitenkaan ole hyödyllisiä vain pienille lapsille. Nuorten ja aikuisten tulisi rokottaa säännöllisesti jäykkäkouristus ja kurkkumätä. Rokote estää meningokokki aivokalvontulehdus suositellaan kaikille nuorille. Lisäksi aikuiset, jotka koskaan ollut sairauksia, kuten tuhkarokon tai vesirokon lapsuudessa tai jotka eivät koskaan saaneet rokotteita, jotta ne olisi harkittava immunisoitavalle. Lapsuusiän sairaudet voivat olla paljon vakavampi aikuisilla.

Jos matkustat tai aikovat matkustaa Yhdysvaltojen ulkopuolella, saada immunizations, joita suositellaan määränpäähän (t) on erittäin tärkeä. Rokotteet voivat estää keltakuume, polio, lavantauti, hepatiitti A, kolera, rabies, ja muita sairauksia, jotka ovat yleisempiä ulkomailla kuin Yhdysvalloissa.