migreeni tauti

Migreeni voi aiheuttaa voimakasta throbbing tai sykkivä tunne jollakin alueella pään ja yleisesti liittyy pahoinvointia, oksentelua, ja äärimmäinen herkkyys valolle ja äänen.

Migreenikohtauksen voi aiheuttaa merkittävää kipua tuntikausia päivää ja olla niin vakavia, että kaikki mitä voi ajatella on löytää pimeässä, rauhallinen paikka makuulle.

oireet

Jotkut migreeni edeltää tai liittyy aisti- aiheuttamia oireita (aura), kuten valon välähdykset, kuolleet kulmat, tai pistely oman käden tai jalan.

Ummetus; Masennus; Ruoka mielihaluja; ylivilkkaus; ärtyneisyys; Niskan jäykkyys; hallitsematon haukottelu

Lääkkeet voivat auttaa harventaa ja vakavuus migreeni. Jos hoito ei ole toiminut sinulle aiemmin, keskustele lääkärisi kanssa yrittää eri migreeni lääkitys. Oikea lääkkeet yhdistettynä omatoimisuus korjaustoimenpiteitä ja elintapojen muutoksia, voi olla suuri merkitys.

Migreeni päänsärkyä usein alkaa lapsuudessa, nuoruudessa tai varhaisessa aikuisiässä. Migreeni voi edetä läpi neljä vaihetta, kuten esioireita, aura, päänsärky ja postdrome, vaikka et välttämättä huomaa kaikissa vaiheissa.

Yksi tai kaksi päivää ennen migreeni, saatat huomata hienoisia muutoksia, jotka merkitsevät vastaantulevan migreeni, mukaan lukien

Visual ilmiöitä, kuten nähdä eri muotoja, kirkkaita tai valon välähdykset; Näön menetys; Pistely tuntemuksia käsivarren tai jalan; Puhe tai kieliongelmien (afasia)

Aura voi tapahtua ennen tai sen aikana migreeni päänsärkyä. Auroja ovat hermosto-oireita, jotka ovat yleensä näköhäiriöitä, kuten valon välähdykset. Joskus auroja voi myös olla koskematta tuntemuksia (aisti-), liike (moottori) tai puhe (sanallinen) häiriöitä. Useimmat ihmiset kokevat migreeniin ilman aura. Kukin näistä oireet yleensä alkaa vähitellen, kerääntyy useita minuutteja, ja sitten yleisesti kestää 20-60 minuuttia. Esimerkkejä aura sisältävät

Kipu toisella puolella tai molemmilla puolilla päätä; Kipu, joka on sykkivä, sykkivä laatua; Herkkyys valolle, ääniä ja joskus hajuja; Pahoinvointi ja oksentelu; Näön hämärtyminen; Huimaus, joskus seuraa pyörtyminen

syyt

Harvemmin, aura saattaa liittyä raajojen heikkous (hemipleginen migreeni).

Kun Hoitamattomana migreeni kestää yleensä neljästä 72 tuntia, mutta taajuus, jolla päänsärkyä esiintyy vaihtelee henkilöittäin. Saatat olla migreeni useita kertoja kuukaudessa tai vähemmän usein. Aikana migreeni, saattaa ilmetä seuraavia ongelmia

Viimeinen vaihe, joka tunnetaan postdrome, tapahtuu sen jälkeen migreenikohtauksen. Tänä aikana saatat tuntea valutettu ja pestään pois, vaikka jotkut ihmiset raportti tunne lievästi euforinen.

Migreeni päänsärkyä ovat usein diagnosoimatta ja hoitamatta. Jos säännöllisesti ilmenee oireita migreenikohtausten, pitää kirjaa hyökkäyksiä ja miten kohdellaan niitä. Sitten tehdä ajanvarauksen kanssa lääkärille keskustelemaan päänsärkyä.

Vaikka sinulla on ollut päänsärkyä, ota yhteyttä lääkäriin, jos kuvio muuttuu tai päänsärkyä yhtäkkiä tuntuu erilaiselta.

Riskitekijät

Katso lääkäriltä välittömästi tai mene päivystyspoliklinikalle, jos jokin seuraavista oireita, jotka voivat viitata muihin, vakavia lääketieteellisiä ongelmia

Äkillinen, vaikea päänsärky kuin ukkosenjyrinän; Päänsärky ja kuume, jäykkä niska, sekavuus, kouristukset, kahtena näkeminen, heikkous, tunnottomuus tai vaikeuksia puhua; Päänsärky jälkeen pään vamma, varsinkin jos päänsärky pahenee; Krooninen päänsärky, joka on huonompi jälkeen yskää, rasituksen, siivilöinti tai äkillinen liike; Uusi päänsärkyä jos olet yli 50

komplikaatiot

Vaikka paljon syy migreeni ei ymmärretä, genetiikan ja ympäristötekijät vaikuttavat osansa.

Hormonaaliset muutokset naisilla. Vaihtelut estrogeeni näyttävät laukaista päänsäryn monilla naisilla tiedetään migreeni. Naiset, joilla on ollut migreeni usein raportti päänsärkyä välittömästi ennen tai kuukautisten aikana, kun heillä on merkittävä lasku estrogeeni .; Toiset on lisääntynyt taipumus kehittää migreenin raskauden tai vaihdevuosien .; Hormonaaliset lääkkeet, kuten oraaliset ehkäisyvalmisteet ja hormonikorvaushoito, voi myös pahentaa migreenin. Jotkut naiset saattavat kuitenkin löytää migreeni esiintyy harvemmin, kun näitä lääkkeitä .; Foods. Kypsytetyt juustot, suolaisia ​​ruokia ja jalostettuja elintarvikkeita voi laukaista migreenin. Ohita aterioita tai paasto voi myös laukaista hyökkäyksiä .; Lisäaineet. Makeutusaine aspartaami ja säilöntäaine natriumglutamaatti, monissa elintarvikkeissa, voivat laukaista migreenin .; Juomia. Alkoholi, erityisesti viini, ja erittäin kofeiinia juomat voivat laukaista migreenin .; Stressi. Stressi työpaikalla tai kotona voi aiheuttaa migreenin .; Ärsykkeen. Kirkkaat valot ja auringon häikäisyn voi aiheuttaa migreenin, kuten myös kovia ääniä. Epätavalliset hajut – myös hajusteiden, tinneriä, tupakansavu ja muut – voivat laukaista migreenin joillekin ihmisille .; Muutokset herätys Unityypin. Puuttuvat nukkua tai saada liian paljon unta voi laukaista migreenin joillekin ihmisille, kuten tölkin jet lag .; Fyysiset tekijät. Voimakas fyysinen rasitus, kuten seksuaalinen aktiivisuus, voi aiheuttaa migreeniä .; Ympäristön muutoksiin. Muutos sään tai ilmanpaineen voi kehottaa migreeni .; Lääkehoito. Ehkäisytabletit ja vasodilataattorit, kuten nitroglyseriini, voi pahentaa migreenin.

Migreeni voi johtua muutoksista aivorungon ja sen vuorovaikutusta kolmoishermon, suuri kipu polku.

Perhehistoria. Jopa 90 prosenttia ihmisistä, joilla migreeni on suvussa migreenikohtausten. Jos jompikumpi tai molemmat vanhempasi ovat migreeni, niin sinulla on hyvät mahdollisuudet ottaa migreenin liian .; Ikä. Migreeni voi alkaa missä tahansa iässä, vaikka useimmat ihmiset kokevat ensimmäisen migreenin murrosiässä. Iän 40, useimmat ihmiset, jotka ovat migreenit ovat saaneet ensimmäisen hyökkäyksen .; Sex. Naiset ovat kolme kertaa todennäköisemmin migreenin. Päänsärkyä tapana vaikuttaa poikia enemmän kuin tyttöjä lapsuudessa, mutta kun murrosikä ja sen jälkeen enemmän tyttöjä vaikuttaa .; Hormonaaliset muutokset. Jos olet nainen, joka on migreenin, saatat huomata, että päänsäryt aloittaa juuri ennen tai heti sen jälkeen kuukautisten alkamiseen .; Ne voivat myös muuttaa raskauden aikana tai vaihdevuodet. Yleensä migreeni parantaa vaihdevuosien jälkeen .; Jotkut naiset raportoivat, että migreenikohtausten alkaa raskauden aikana, tai iskut saattavat pahentua. Kuitenkin monet, iskujen parannettava tai ei tapahtunut myöhemmissä vaiheissa raskauden.

Valmistautuminen varaamiseksi

Epätasapaino aivojen kemikaalien – kuten serotoniinin, joka auttaa säätelemään kipua hermostoon – voi myös olla mukana. Tutkijat tutkimaan edelleen rooli serotoniinin migreenin.

Serotoniini vähentyessä migreenikohtauksen aikana. Tämä saattaa aiheuttaa kolmoishermon järjestelmä vapauttaa kutsuttujen aineiden neuropeptides, joka matkustaa aivojen ulkokuoren (verenkierrossa). Tuloksena on päänsärky tuskaa.

Vatsan ongelmia. Tietyt kipulääkkeiden kutsutaan steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID), kuten ibuprofeeni (advil, Motrin IB, muut), voi aiheuttaa vatsakipua, verenvuotoa, haavaumia ja muita komplikaatioita, varsinkin jos se toteutetaan suuria annoksia tai pitkäksi ajaksi .; Lääkitys-liikakäyttöä päänsärky. Jos ottaa over-the-counter tai reseptiä päänsärkylääkkeiden yli 10 päivää kuukaudessa kolmen kuukauden ajan, tai suurina annoksina, saatat asettamalla itsesi vakava komplikaatio kutsutaan lääkitys-liikakäyttö päänsärkyä .; Lääkitys-liikakäyttö päänsärkyä esiintyy, kun lääkitys ei vain lopeta lievittää kipua, mutta myös aiheuttaa päänsärkyä. Sitten käyttää enemmän kipulääkettä, joka jatkaa sykli .; Serotoniinioireyhtymä. Serotoniinioireyhtymä on harvinainen, mahdollisesti hengenvaarallinen tila, joka ilmenee, kun elimistö on liian paljon serotoniinin, joka on kemiallinen löytyy hermostoon. Se voi ilmetä, jos ottaa migreeni lääkkeitä kutsutaan triptaanit ja masennuslääkkeet tunnetaan selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät (SSRI) tai serotoniinin ja noradrenaliinin takaisinoton estäjien (SNRI) .; Nämä lääkkeet luontaisesti nostaa serotoniinin. Kun yhdistetään, ne lisäävät serotoniinin määrää järjestelmässä, enemmän kuin jos olit ottamalla yksi näistä lääkkeistä .; Triptaanit sisältävät lääkkeet kuten sumatriptaani (Imitrex) tai tsolmitriptaani (Zomig). Joitakin yleisiä SSRI kuuluvat sertraliini (Zoloft), fluoksetiini (Sarafem, Prozac) ja paroksetiini (Paxil). SNRI sisältävät duloksetiinia (Cymbalta) ja venlafaksiini (Effexor XR).

Riippumatta tarkkaa mekanismia päänsärkyä, monia asioita voi laukaista ne. Yhteinen migreenin laukaisee sisältävät

Kroonisesta migreenistä. Jos migreeni kesti 15 tai useamman päivän kuukaudessa yli kolme kuukautta, teillä oli krooninen migreeni .; Status migrainosus. Ihmiset, joilla tämä komplikaatio on migreenikohtausten, jotka kestävät yli kolme päivää .; Pysyvät aura ilman infarkti. Yleensä aura menee pois, kun migreenikohtauksen. Kuitenkin jotkut ihmiset ovat aura, joka kestää yli viikon kuluttua migreenikohtauksen on päättynyt. Pitkittynyt aura saattaa olla samankaltaisia ​​oireita aivoverenvuoto (aivohalvaus). Tässä tilassa kuitenkin, sinun on pitkittynyt aura ilman merkkejä verenvuotoja aivoissa tai muita ongelmia .; Migreenityyppinen infarkti. Jotkut ihmiset, joilla on migreeni kanssa aura voi olla aura oireita, jotka kestävät kauemmin kuin tunnin. Tämä voi olla merkki verenvuoto aivoissa (aivohalvaus). Jos sinulla on migreeni aura, ja aura oireet kestää yli tunnin, sinun pitäisi olla se arvioitava. Lääkärit voivat suorittaa neuroimaging testejä määrittää, jos olet aivoverenvuoto.

Useat tekijät tehdä sinulle enemmän altis ottaa migreenin.

Joskus pyrkimyksiä valvoa kipua aiheuttavat ongelmia.

Kirjoita oireet sinulla on, vaikka ne eivät näytä liittyvän migreenin .; Merkitse muistiin tärkeitä henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten asioita, kuten viime elämä muuttuu, tai suuria jännityksiä .; Tee lista kaikista lääkkeistä, vitamiinit tai lisäravinteet, että olet ottaen. On erityisen tärkeää luetella kaikkia lääkkeitä, sekä annokset olet käyttänyt hoitoon päänsärkyä .; Ota perheenjäsen tai ystävä pitkin, mikäli mahdollista. Joskus voi olla vaikea muistaa kaikki tiedot sinulle aikana nimityksen. Joku, joka liittyy muistat jotain, olet jäänyt tai unohtunut .; Kirjoita lista kysymyksiä kysyä lääkäriltä.

Testit ja diagnoosi

Myös jotkut ihmiset kokevat komplikaatioita migreenistä kuten

Mikä on todennäköisesti laukaisee minun migreeni päänsärkyä ?; Onko muita mahdollisia syitä minun oireet ?; Millaisia ​​testejä tarvitsen ?; Onko tilani todennäköisesti tilapäistä tai kroonista ?; Mikä on paras tapa toimia ?; Mitä vaihtoehtoja ensisijainen lähestymistapa, että olet viittaa ?; Mitä muutoksia minun elämäntapa tai ruokavalio ehdotat teen ?; Olen nämä muut sairaudet. Miten voin parhaiten hoitaa heidät yhteen ?; Onko yleinen vaihtoehto lääke olet määrättäessä minua ?; Onko esitteitä tai muissa painotuotteissa että voin ottaa kotiini? Mitä sivustot suosittelette?

Olet todennäköisesti aloittaa nähdä ensihoidon tarjoaja, mutta voidaan kutsua lääkäri koulutettu arviointiin ja hoitoon päänsärky (neurologi).

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja koska siellä on usein paljon puhua, se on hyvä idea olla hyvin valmistautunut varaamiseksi. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä, ja mitä odottaa lääkäriltä.

Hoidot ja huumeet

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Listaa kysymyksiin tärkein vähiten tärkeä, jos aika loppuu. Migreeni päänsärkyä, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä kysymyksiä aikana varaamiseksi.

Milloin alkaa ensiksi oireita ?; Ovatko oireesi ollut jatkuvaa tai satunnaista ?; Kuinka vakavia oireita ?; Mitä, jos mitään, tuntuu parantaa oireita ?; Mitä, jos mitään, ilmeisesti pahentaa oireesi ?; Onko kukaan suvustasi kokenut migreeni?

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi varata aikaa käydä läpi kaikki kohdat haluat viettää enemmän aikaa. Lääkäri voi pyytää

Vaihtoehtoinen lääke

Jos sinulla on migreeni tai suvussa migreeni päänsärkyä, lääkärisi koulutettu hoidossa päänsärkyä (neurologi) todennäköisesti diagnosoida kunnon perusteella sairaushistoria, tarkistaa oireesi, ja fyysinen ja neurologinen tutkimus.

Lääkäri voi myös suositella erilaisia ​​testejä sulkea pois muita mahdollisia syitä kipua, jos ehto on epätavallinen, monimutkaisia ​​tai yhtäkkiä muuttuu vaikeaksi.

Migreeni ei voida parantaa, mutta lääkärit toimivat voit avulla voit hallita kunnossa.

ennaltaehkäisy

Erilaisia ​​lääkkeitä on suunniteltu erityisesti migreenin hoitoon. Lisäksi jotkut lääkkeet yleisesti käytetään muita ehtoja myös saattaa lievittää tai estää migreenin. Lääkkeitä käytetään torjumaan migreenin jakaa kahteen pääryhmään

Valitsemalla strategia hallita migreenin riippuu taajuudesta ja vakavuus teidän päänsärkyä, aste vamma päänsärkyä aiheuttaa, ja muita sairauksia.

Lue lisää Migreeni

Joitakin lääkkeitä ei suositella, jos olet raskaana tai imetät. Jotkut lääkkeet eivät antaa lapsille. Lääkäri voi auttaa löytämään oikea lääkitys sinulle.

Jotta tehokkaimpia tuloksia, ota kipua lievittävää lääkkeiden heti koet merkkejä tai oireita migreeni. Se voi auttaa, jos levätä tai nukkua pimeässä huoneessa niiden ottamisen jälkeen. Lääkehoito sisältää

Saatat olla ehdokkaana ennalta ehkäisevää hoitoa, jos sinulla on neljä tai enemmän heikentäviä hyökkäyksiä kuukaudessa, jos iskut kestää yli 12 tuntia, jos kipua lievittävää lääkkeiden eivät auta, tai jos migreenin merkkejä ja oireita ovat pitkittynyt aura tai tunnottomuus ja heikkous.

Lisää Migreeni

Ehkäisevä lääkitys voi harventaa, vakavuus ja kesto migreeni ja saattaa lisätä tehokkuutta oire lievittävää käytettävät lääkkeet migreenikohtauksen aikana.

Lääkäri voi suositella ottamaan ennaltaehkäiseviä lääkkeitä päivittäin tai vain silloin, kun ennakoitavissa liipaisin, kuten kuukautiset, lähestyy.

Useimmissa tapauksissa ennaltaehkäisevä lääkitys älä lopeta päänsärkyä kokonaan, ja jotkut lääkkeet aiheuttaa vakavia sivuvaikutuksia. Jos sinulla on ollut hyviä tuloksia sairauksien ehkäisy ja migreenit ovat hyvin hallinnassa, lääkäri voi suositella kartiomaisia ​​pois lääkitys, onko migreeni palauttaa ilman sitä.

Ehkäistä tai vähentää taajuus migreenit, ota näitä lääkkeitä kuin lääkäri suosittelee

Omahoidon toimenpiteet voivat auttaa helpottaa kipua migreeni.

Pidä päänsärky päiväkirjaa. Päiväkirja voi auttaa ja lääkäri päättää, mitä laukaisee migreenin. Huomaa kun päänsärkyä aloittaa, kuinka kauan ne kestävät ja mitä, jos mitään, tarjoaa helpotusta .; Muista tallentaa vastaus mitään päänsärky lääkkeitä otat. Huomaa myös elintarvikkeet söi sisään 24 tuntia ennen hyökkäyksiä, kaikki epätavalliset stressiä, ja mitä tunnet ja mitä teet, kun päänsärkyä lakko .; Vähentää stressiä. Koska stressi laukaisee migreenin monille ihmisille, yritä välttää liian stressitilanteissa tai käyttää stressin vähentämiseen tekniikoita, kuten meditaatio .; Saada tarpeeksi unta. Pyri säännöllisen unen aikataulu ja saada riittävä määrä unta.

Muuta kuin perinteistä hoitoja voi olla hyödyllistä, jos sinulla on krooninen migreeni kipu

Yrttejä, vitamiineja ja kivennäisaineita. On olemassa jonkin verran näyttöä siitä, että yrtti butterbur voi estää migreenin tai vähentää niiden vakavuutta.

Verikokeet. Lääkäri voi määrätä verikokeita testata verisuonten ongelmia, infektiot selkäydintäsi tai aivoissa, ja toksiinien järjestelmään .; Tietokonetomografia (CT) skannaus. CT käyttää useita röntgenkuvat luoda yksityiskohtainen poikkileikkauskuva kuvia aivoihin. Tämä auttaa lääkäriä diagnosoimaan kasvaimet, infektiot, aivovaurioita, verenvuoto aivoissa ja muut mahdolliset sairaudet, jotka voivat aiheuttaa päänsärkyä .; Magneettikuvaus (MRI). MRI käyttää voimakkaan magneettikentän ja radioaaltojen tuottaa yksityiskohtaisia ​​kuvia aivojen ja verisuonten .; MRI auttaa lääkäreitä diagnosoimaan kasvaimia, aivohalvauksia, verenvuoto aivoissa, infektiot ja muut aivojen ja hermoston (neurologiset) olosuhteet .; Spinal Tap (lumbaalipunktio). Jos lääkäri epäilee taustalla kunnossa, kuten tulehduksia tai verenvuoto aivoissa, hän voi suositella Spinal Tap (lumbaalipunktio) .; Tässä menettelyssä, ohut neula asetetaan kahden nikaman alaselässä poimia näyte selkäydinnesteen laboratoriossa analysoitavaksi.

Toinen yrtti, feverfew, voi auttaa ehkäisemään migreenin, mutta se on osoittanut ristiriitaisia ​​tuloksia tutkimuksissa.

Suuri annos riboflaviini (vitamiini B-2) myös voi estää migreenin tai harventaa päänsärkyä.

Koentsyymi Q10 täydentää voi vähentää taajuus migreenin, mutta niillä on vain vähän vaikutusta vakavuudesta päänsärky.

Alhaisen magnesiumin tasot jotkut migreeni, magnesium lisäravinteet on käytetty migreenin hoitoon, mutta vaihtelevin tuloksin.

Kysy lääkäriltä, ​​jos nämä hoidot ovat oikea valinta. Älä käytä feverfew, riboflaviini tai butterbur jos olet raskaana tai keskustelematta ensin lääkärin kanssa.

Kipua lievittävää lääkkeitä. Tunnetaan myös nimellä akuutti tai abortive hoitoa, nämä tyypit lääkkeitä otetaan migreenikohtausten aikana ja niiden tarkoituksena on pysäyttää oireita, jotka ovat jo alkaneet .; Ennaltaehkäisevä lääkitys. Tämäntyyppiset lääkkeet otetaan säännöllisesti, usein päivittäin, lievittää tai taajuus migreenin.

Vai et ehkäiseviin lääkkeitä, saatat hyötyä elämäntapojen muutoksia, jotka voivat auttaa vähentämään ja vakavuus migreeni. Yksi tai useampi näistä ehdotuksista voi olla apua sinulle

Vältä laukaisee. Jos tiettyjen elintarvikkeiden tai hajuja näyttävät laukaista migreenin menneisyydessä, välttää niitä.

Lääkäri voi suositella voit vähentää kofeiinin ja alkoholin nauttiminen ja välttää tupakan.

Yleensä luoda päivittäinen rutiini säännöllisesti nukkua malleja ja säännölliset ateriat. Lisäksi yrittävät kontrolloida stressiä.

Kipulääkkeiden. Aspiriini tai steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID) kuten ibuprofeeni (advil, Motrin IB, muut), saattaa lievittää lievä migreenin .; Kipulääkkeiden, kuten parasetamoli (Parasetamoli, muut), myös saattaa lievittää lieviä migreenin joillekin ihmisille .; Lääkkeet markkinoidaan erityisesti migreenin, kuten yhdistelmä parasetamolia, aspiriinia ja kofeiinia (Excedrin Migreeni), voivat myös helpottaa kohtalaista migreeni kipua, mutta eivät ole tehokkaita yksin vaikean migreenin .; Jos otetaan liian usein tai pitkiä aikoja, nämä lääkkeet voivat aiheuttaa haavaumat, ruoansulatuskanavan verenvuoto ja lääkitys-liikakäyttö päänsärkyä .; Reseptiä kipulääkettä indometasiinia voi auttaa estämään migreeni ja on saatavana peräpuikko muodossa, joka voi olla hyödyllistä, jos olet pahoin .; Triptaanit. Monet ihmiset migreenikohtauksiin käyttää triptaanit kohdella migreenin. Triptaanit työtä edistämällä verisuonten supistumista ja esto kipu polkuja aivoissa .; Triptans tehokkaasti lievittää kipua ja muita oireita, jotka liittyvät migreenin .; Lääkkeitä ovat sumatriptaani (Imitrex), ritsatriptaanin (MAXALT), almotriptaanin (Axert), naratriptaania (Amerge), tsolmitriptaani (Zomig), frovatriptaani (Frova) ja eletriptaanin (RELERT). Jotkut triptans ovat saatavilla nenäsuihkeet ja injektiot, lisäksi tablettien .; Haittavaikutuksia triptaanit ovat pahoinvointi, huimaus, uneliaisuus ja lihasheikkous. Niitä ei suositella henkilöille vaarassa aivohalvauksia ja sydänkohtauksia .; Yksittäinen-tabletti yhdistelmä sumatriptaanin ja naprokseeni natriumia (Treximet) on osoittautunut tehokkaammaksi lievittää migreenin oireita kuin joko lääkitystä omasta .; Torajyvät. Ergotamiini ja kofeiinin yhdistelmä huumeet (Migergot, Cafergot) ovat vähemmän tehokkaita kuin triptaanit. Torajyvät näyttää tehokkain joiden kipu kestää yli 48 tuntia .; Ergotamiini saattaa aiheuttaa huonontunut pahoinvoinnin ja oksentelun liittyvät migreenit ja muita sivuvaikutuksia, ja se voi myös johtaa lääkityksen-liikakäyttöä päänsärky .; Dihydroergotamiini (D.H.E. 45, Migranal) on torajyvä johdannainen, joka on tehokkaampi ja on vähemmän sivuvaikutuksia kuin ergotamiini. Se on saatavilla nenäsumutteena ja injektio muodossa. Tämä lääkitys saattaa aiheuttaa vähemmän sivuvaikutuksia kuin ergotamiini ja on vähemmän todennäköisesti johtaa lääkityksen-liikakäyttöä päänsärky .; Anti-pahoinvointi lääkkeitä. Koska migreeni liittyy usein pahoinvointia, johon saattaa liittyä oksentelua, lääkitys pahoinvointi on tarkoituksenmukaista ja on yleensä yhdistetty muita lääkkeitä. Usein määrätty lääkitys ovat klooripromatsiini, metoklopramidi (Reglan) tai proklooriperatsiinilla (Compro) .; Opioidien lääkitys. Opioidien sisältävien lääkkeiden huumausaineiden, erityisesti kodeiini, joskus käytetään migreenin hoitoon päänsärkyä kipua ihmisille, jotka eivät voi ottaa triptaanit tai torajyvä. Huumausainevalvontalautakunta ovat tottumusta ja yleensä käytetään vain viimeisenä keinona .; Glukokortikoidit (prednisoni, deksametasoni). Glukokortikoidi voidaan käyttää yhdessä muiden lääkkeiden parantaa kivunlievitystä. Koska riski steroidi toksisuuden, glukokortikoidit ei tulisi käyttää usein.

Harjoittele säännöllisesti. Säännöllinen aerobinen liikunta vähentää jännitteitä ja voivat estää migreenin. Jos lääkäri suostuu, valita minkä tahansa aerobinen liikunta nautit, kuten kävely, uinti ja pyöräily. Lämmetä hitaasti, mutta koska äkillinen, voimakas liikunta voi aiheuttaa päänsärkyä.

Liikalihavuus on myös ajateltu olevan tekijä migreeniin, ja säännöllinen liikunta voivat auttaa ylläpitämään tervettä painon tai laihtua.

Vähennä vaikutukset estrogeenin. Jos olet nainen, joka on migreeni ja estrogeenin näyttää laukaisevan tai tehdä päänsärkyä huonompi, haluat ehkä välttää tai vähentää lääkkeitä otat, jotka sisältävät estrogeenia.

Näitä lääkkeitä ovat syntyvyyden säännöstely pillereitä ja hormonikorvaushoitoa. Keskustele lääkärisi sopivia vaihtoehtoja tai annokset sinulle.

Cardiovascular huumeita. Beetasalpaajia, joita yleisesti käytetään kohonneen verenpaineen ja sepelvaltimotauti, voi harventaa ja vakavuus migreeni .; Beeta-salpaajat propranololi (Inderal La, Innopran XL, muut), metoprololitartraatti (Lopressor) ja timololia (Betimol) ovat osoittautuneet tehokkaiksi estämiseksi migreenin. Muut beetasalpaajat joskus myös käytetään migreenin hoidossa. Et välttämättä huomaa oireiden paranemista useita viikkoja sen jälkeen, kun näitä lääkkeitä .; Jos olet yli 60-vuotiaana, käytä tupakkaa tai tiettyjä sydämen tai verisuonten olosuhteet, lääkärit voivat suositella otat vaihtoehtoinen lääkitys sijasta beetasalpaajia .; Toinen luokka sydän- lääkkeitä (kalsiumkanavan salpaajat) käytetään kohonneen verenpaineen ja pitää verisuonet tulemasta kapea tai leveä, voi myös olla hyödyllistä ehkäistä migreeni ja lievittää oireita migreeni. Verapamiili (Calan, Verelan, muut) on kalsium-kanavan esto, joka voi auttaa .; Lisäksi angiotensiinikonvertaasin estäjä lisinopriili (Zestril) voivat olla käyttökelpoisia lyhentää ja vakavuus migreeni .; Tutkijat eivät ymmärrä, miksi nämä sydän- lääkkeet estävät migreenikohtausten .; Masennuslääkkeet. Tietyt masennuslääkkeet estää joidenkin päänsärkyä, mukaan lukien migreeni. Trisykliset masennuslääkkeet voivat tehokkaasti ehkäistä migreenin. Sinun ei tarvitse olla masennus hyötyä näiden lääkkeiden .; Trisyklisiä masennuslääkkeitä voi harventaa migreeni päänsärkyä vaikuttamalla tasoa serotoniinin ja muiden aivojen kemikaaleja. Amitriptyliini on ainoa trisyklisiä masennuslääkkeitä osoittautuneet tehokkaasti estää migreeni päänsärkyä. Muut trisykliset masennuslääkkeet ovat joskus käytetään, koska ne voivat olla vähemmän sivuvaikutuksia kuin amitriptyliini .; Nämä lääkkeet voivat aiheuttaa suun kuivuminen, ummetus, painonnousu ja muita sivuvaikutuksia .; Toinen luokka masennuslääkkeitä kutsutaan selektiivisten serotoniinin takaisinoton estäjien ei ole osoittautunut tehokkaaksi migreeni ehkäisy .; Kuitenkin tutkimus viittaa siihen, että yksi serotoniinin ja noradrenaliinin takaisinoton estäjä, venlafaksiini (Effexor XR), voi olla hyödyllistä ehkäisyssä migreeni .; Kohtauslääkkeillä. Jotkut anti-helat lääkkeitä, kuten natriumvalproaatti (Depacon) ja topiramaatti (Topamax), näyttävät harventamaan migreeni päänsärkyä .; Suurina annoksina, mutta nämä kouristuksenestotehoon lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia. Natriumvalproaatti voi aiheuttaa pahoinvointia, vapinaa, painonnousu, hiustenlähtö ja huimaus. Valproaattia tuotteita ei tule käyttää raskaana olevilla naisilla ehkäisy migreeni päänsärkyä. Topiramaatti saattaa aiheuttaa ripulia, pahoinvointia, laihtuminen, muistin ongelmia ja keskittymisvaikeuksia .; OnabotulinumtoxinA (Botox). OnabotulinumtoxinA (Botox) on osoitettu olevan hyödyllinen hoidettaessa kroonista migreeniä päänsärkyä aikuisilla .; Tämän prosessin aikana, injektiot tehdään lihaksia otsa ja niska. Kun tämä on tehokasta, hoito yleensä on toistettava 12 viikon välein .; Kipulääkkeiden. Kun NSAID-lääkkeiden, erityisesti naprokseeni (Naprosyn), voi auttaa ehkäisemään migreenin ja vähentää oireita.

Oireet ja hoito

1

Kokeile lihasrelaksaation harjoituksia. Rentoutuminen voi auttaa helpottaa kipua migreeni .; Rentoutumista tekniikoita voi kuulua progressiivinen lihasten rentoutumista, meditaatio tai jooga .; Nuku tarpeeksi, mutta älä nukkua liian pitkään. Hanki riittävä määrä unta joka yö. On parasta mennä nukkumaan ja herätä säännöllisin kertaa, samoin .; Levätä ja rentoutua. Jos mahdollista, levätä pimeässä, hiljaisessa huoneessa, kun tunnet päänsärky tulossa. Laita jään kiedottu takana niskan ja kevyesti ja kivuliaita alueita päänahka .; Pidä päänsärky päiväkirjaa. Jatka pitää päänsärky päiväkirjaa, vaikka näet lääkärille. Se auttaa sinua oppimaan lisää, mitä laukaisee migreenin ja mikä hoito on tehokkainta.

 1

Alert: Zecuity (sumatriptaani) Migreeni Patch: Drug Safety Communication – FDA Arvioidaan vaara Burns ja Scars

)

Akupunktio. Tässä käsittelyssä lääkäri lisää monien ohut, kertakäyttöneulojen useisiin alueille ihosi määrätyn pisteen. Kliiniset tutkimukset ovat havainneet, että akupunktio voi olla apua päänsärky kipu .; Biofeedback. Biofeedback näyttää olevan tehokas lievittää migreenin kipua. Tämä rentoutumisen tekniikka käyttää erikoislaitteita opettaa kuinka seurata ja valvoa tiettyjä fyysisiä vasteet liittyvät stressiin, kuten lihasten jännitystä .; Hierontaa. Hieronta hoito voi auttaa harventamaan migreeni. Tutkijat tutkimaan edelleen tehokkuutta Hierontaterapia ehkäisyssä migreeni .; Kognitiivinen käyttäytymisterapia. Kognitiivinen käyttäytymisterapia voi hyödyttää joitakin ihmisiä migreeni .; Yrttejä, vitamiineja ja kivennäisaineita. On olemassa jonkin verran näyttöä siitä, että yrtti butterbur voi estää migreenin tai vähentää niiden vakavuutta .; Toinen yrtti, feverfew, voi auttaa ehkäisemään migreenin, mutta se on osoittanut ristiriitaisia ​​tuloksia tutkimuksissa .; Suuri annos riboflaviini (vitamiini B-2) myös voi estää migreenin tai harventaa päänsärkyä .; Koentsyymi Q10 täydentää voi vähentää taajuus migreenin, mutta niillä on vain vähän vaikutusta vakavuudesta päänsärky .; Alhaisen magnesiumin tasot jotkut migreeni, magnesium lisäravinteet on käytetty migreenin hoitoon, mutta vaihtelevin tuloksin .; Kysy lääkäriltä, ​​jos nämä hoidot ovat oikea valinta. Älä käytä feverfew, riboflaviini tai butterbur jos olet raskaana tai keskustelematta ensin lääkärin kanssa.

Vältä laukaisee. Jos tiettyjen elintarvikkeiden tai hajuja näyttävät laukaista migreenin menneisyydessä, välttää niitä .; Lääkäri voi suositella voit vähentää kofeiinin ja alkoholin nauttiminen ja välttää tupakan .; Yleensä luoda päivittäinen rutiini säännöllisesti nukkua malleja ja säännölliset ateriat. Lisäksi yrittävät kontrolloida stressin .; Harjoittele säännöllisesti. Säännöllinen aerobinen liikunta vähentää jännitteitä ja voivat estää migreenin. Jos lääkäri suostuu, valita minkä tahansa aerobinen liikunta nautit, kuten kävely, uinti ja pyöräily. Lämmetä hitaasti, mutta koska äkillinen, voimakas liikunta voi aiheuttaa päänsärkyä .; Liikalihavuus on myös ajateltu olevan tekijä migreeniin, ja säännöllinen liikunta voivat auttaa ylläpitämään tervettä painon tai laihtua .; Vähennä vaikutukset estrogeenin. Jos olet nainen, joka on migreeni ja estrogeenin näyttää laukaisevan tai tehdä päänsärkyä huonompi, haluat ehkä välttää tai vähentää lääkkeitä otat jotka sisältävät estrogeenia .; Näitä lääkkeitä ovat syntyvyyden säännöstely pillereitä ja hormonikorvaushoitoa. Keskustele lääkärisi sopivia vaihtoehtoja tai annokset sinulle.