mielisairauden hoidot ja lääkkeet

Hoitoa riippuu mielisairautta teillä, sen vakavuudesta ja mikä toimii parhaiten. Monissa tapauksissa yhdistelmä hoitoja toimii parhaiten.

Jos sinulla on lievä psyykkinen sairaus, jossa on hyvin hallinnassa oireet, hoito yhdeltä terveydenhuollon tarjoaja voi riittää. Kuitenkin usein joukkue lähestymistapa on aiheellista varmistaa, että kaikki psykiatriset, lääketieteelliset ja sosiaaliset tarpeet täyttyvät. Tämä on erityisen tärkeää vakava mielenterveyden sairauksia, kuten skitsofreniaa.

Hoitoa joukkue voi sisällyttää

Vaikka psykiatristen lääkitys ei paranna mielisairaus, ne voivat usein merkittävästi parantaa oireita. Psykiatriset lääkkeet voivat myös auttaa tekemään muita hoitoja, kuten psykoterapia, tehokkaampia. Paras lääkitys sinulle riippuu sinun tilanteeseen ja miten kehosi reagoi lääkitystä.

Hoitoa joukkue

Lääkehoito

Jotkut yleisimmin käytetty luokat reseptillä psykiatristen lääkkeitä ovat

Psykoterapia, jota kutsutaan myös puhua terapiassa, liittyy puhu kunnon ja siihen liittyviä kysymyksiä mielenterveyden tarjoaja. Aikana psykoterapia, opit ehdon ja tunnelmia, tunteita, ajatuksia ja käyttäytymistä. Kanssa oivalluksia ja tietoa saat, voit oppia selviytymään ja stressin hallinta taitoja.

Psykoterapia

On olemassa monia erilaisia ​​psykoterapian, joilla kullakin on oma lähestymistapa parantaa henkistä hyvinvointia. Psykoterapia usein voidaan onnistuneesti päätökseen muutaman kuukauden, mutta joissakin tapauksissa pitkäaikainen hoito saattaa olla tarpeen. Se voi tapahtua yhden-on-one, ryhmässä tai perheenjäsenten kanssa.

Brain-stimulaatio hoitoja

Valitessaan terapeutti, sinun pitäisi tuntea mukava ja luottaa siihen, että hän pystyy kuunnella ja kuulla, mitä sinulla on sanottavaa. Lisäksi se on tärkeää, että terapeutti ymmärtää elämän matka, joka on auttanut muoto, kuka olet ja miten asut maailmassa.

Sairaala ja asuntojen hoito-ohjelmia

Brain-stimulaatio hoitoja käytetään joskus masennuksen ja muiden mielenterveyden häiriöt. He yleensä varattu tilanteissa, joissa lääkkeitä ja psykoterapiaa eivät ole toimineet. Niihin kuuluvat sähköhoidon, transkraniaalinen magneettinen stimulointi, kokeellista hoitoa kutsutaan DBS-hoito ja Kiertäjähermo stimulaatiota.

Päihdehuolto

Varmista, että ymmärrät kaikki riskit ja hyödyt suositellut hoidon.

Osallistuvat oman hoidon

Joskus mielisairauden tulee niin vakavia, että tarvitset hoitoa psykiatrisessa sairaalassa. Tämä on yleensä suositeltavaa, jos et voi hoitaa itse oikein tai jos olet välittömässä vaarassa vahingoittaa itseäsi tai joku muu.

Vaihtoehdot ovat 24-tunnin laitoshoitoa osittaista tai päivä sairaalahoitoa tai asuin- hoito, joka tarjoaa tilapäistä tukeva paikka elää. Toinen vaihtoehto voi olla intensiivinen avohoidon.

Päihteiden yleensä tapahtuu pitkin mielisairauteen. Usein se häiritsee hoitoa ja pahenee mielisairautta. Jos et voi lopettaa huumeiden tai alkoholin omaa, tarvitset hoitoa. Keskustele lääkärisi kanssa hoitovaihtoehdoista.

Työskentely yhdessä, sinun ja terveydenhuollon tarjoaja voi päättää, mikä hoito voi olla parasta, riippuen oireista ja niiden vakavuus, henkilökohtaisen p, lääkityksen sivuvaikutukset, ja muista tekijöistä. Joissakin tapauksissa, psyykkinen sairaus voivat olla niin vakavia, että lääkäri tai rakastettusi ehkä ohjaamaan hoitoon kunnes olet tarpeeksi hyvin osallistua päätöksentekoon.