Mevacor

Terapeuttinen luokka: antihyperlipideeminen

Käyttää Mevacor

Farmakologiset luokka: HMG-CoA-reduktaasin estäjän

Lovastatin kuuluu lääkeryhmään HMG-CoA-reduktaasin estäjien, tai statiinit. Se toimii vähentää kolesterolin määrää veressä estämällä entsyymi, jota tarvitaan laitoksen asettavan kolesterolia.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta lovastatiinin säännöllisesti tablettien lapset 10 17 vuoden iässä. Kuitenkin turvallisuus ja tehokkuus lapsilla alle 10-vuotiailla ei ole osoitettu.

Teinityttöjen ottaen lovastatiini säännöllisesti tabletteja tulee neuvotella asianmukaisista ehkäisymenetelmää raskauden ehkäisyyn.

Ennen Mevacor

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille lovastatiinin laajennettu vapautuvaa tablettia lapsipotilailla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta lovastatiinin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvä munuaissairaus, joka voi vaatia oikaisua annoksen saavilla lovastatiinin.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät tätä lääkettä, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Tässä osassa on tietoja asianmukaisen käytön useita tuotteita, jotka sisältävät lovastatiini. Se ei voi olla nimenomaan Mevacor. Lue huolellisesti.

Ota lääke vain lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä ota enemmän tai vähemmän sitä, ja älä ota enemmän tai vähemmän usein kuin lääkäri määräsi.

Tämän lisäksi lääkettä, lääkäri saattaa muuttaa ruokavalio, joka on vähärasvainen, sokeria ja kolesterolia. Huolellisesti noudata lääkärin tilaukset mitään erityistä ruokavaliota.

Ota säännöllinen tabletti ruoan kanssa. Ota laajennettu-release tabletti ilman ruokaa.

Nielemään koko. Älä murskata, halkaista tai pureskella.

Jos käytät danatsolia (Danocrine®), diltiatseemi (Cardizem®), dronedaroni (Multaq®) tai verapamiilin (tuotteeseen Calan®, Isoptin®, Verelan®) yhdessä lovastatiinin, sinun lovastatiinin annos ei saa olla suurempi kuin 20 milligrammaa (mg ) vuorokaudessa, ellei toisin ohjannut lääkäriltä. Älä käytä enempää kuin 40 mg vuorokaudessa lovastatiinin kanssa amiodaroni (Cordarone®). Kun käytetään yhdessä suurempia annoksia lovastatiinia, nämä lääkkeet saattavat lisätä riskiä lihas ja voi aiheuttaa munuaisvaivoja.

Kerro lääkärille, jos juot greippimehua. Juominen suuria määriä greippimehu (yli 1 quart päivässä), kun taas lääkkeen saattaa lisätä lihas- ja voi aiheuttaa munuaisvaivoja.

Älä juo suuria määriä alkoholia lovastatiinin. Tämä voi aiheuttaa ei-toivottuja vaikutuksia maksassa.

Oikea käyttö lovastatiinin

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla alentaa kolesterolia ja triglyseridien taso ja päättää, jos tulee jatkaa sitä. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Varotoimet Vaikka käyttäminen Mevacor

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Älä käytä lovastatiini, jos käytät myös jotakin seuraavista lääkkeistä: boceprevir (Victrelis®), kobisistaatti sisältäviä tuotteita (Stribild®), siklosporiini (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®), gemfibrotsiili (Lopid®), nefatsodoni ( Serzone®), telaprevir (Incivek®), tietyt antibiootit (kuten klaritromysiini, erytromysiini, itrakonatsoli, ketokonatsoli, posakonatsoli, telitromysiini, vorikonatsoli, Nizoral®) tai lääkkeitä HIV / aIDS (kuten atatsanaviiri, indinaviiri, nelfinaviiri, ritonaviiri , sakinaviiri, Crixivan®, Kaletra®, Lexiva®, Norvir®, Prezista®, Reyataz®). Käyttämällä näitä lääkkeitä yhdessä lovastatiinin saattaa lisätä lihas- ja voi aiheuttaa munuaisvaivoja.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on selittämättömiä lihaskipuja, arkuus tai heikkous, varsinkin jos sinulla on myös poikkeuksellinen väsymys tai kuumetta. Nämä voivat olla oireita vakava lihaksen ongelmia, kuten myopatiaa tai immuunivälitteistä nekrotisoiva myopatia (IMNM).

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet tumma virtsa, ripuli, kuume, lihaskrampit tai kouristukset, lihaskipu tai jäykkyyttä, tai tuntea hyvin väsynyt tai heikko. Nämä voivat olla oireita vakava lihas ongelma nimeltä rabdomyolyysi, joka voi aiheuttaa munuaisvaivoja.

Soita heti lääkärille, jos saat päänsärkyä, vatsakipua, oksentelua, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, laihtuminen, yleinen tunne väsymys tai heikkous, vaalea uloste, ylhäällä oikealla vatsakipu, tai keltainen silmien tai ihon . Nämä voivat olla oireita maksavauriosta.

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät tätä lääkettä. Saatat joutua lopettamaan tätä lääkettä, jos suuri leikkaus, loukkaantunut vakavasti, tai jos saat muita vakavia terveysongelmia.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Mevacor Side Effects

Mevacor (lovastatiini)

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka X Ei käytettäväksi raskauden

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Korkea kolesteroli atorvastatiini, simvastatiini, Crestor, Lipitor, Zocor, Zetia

Hyperlipopro- atorvastatiini, simvastatiini, Crestor, Lipitor, pravastatiini, fenofibraatti

Korkea kolesteroli, familiaalinen Heterozygous atorvastatiini, simvastatiini, Crestor, Lipitor, pravastatiini, Zocor

Hyperlipoproteinemia Type II, Kohonnut LDL atorvastatiini, simvastatiini, Crestor, Lipitor, pravastatiini, fenofibraatti