metotreksaatti (injektio reitti, ihonalainen reitti) kuvaus ja tuotenimiä

Metotreksaatti injektio käytetään yksin tai yhdessä muiden lääkkeiden hoitoon useiden syöpätyyppien, kuten rinta-, pään ja kaulan, keuhko-, veri, luu, imusolmuke, ja kohtu syövät.

Metotreksaatti on myös hoitoon aikuisilla, joilla on vaikea nivelreuma ja lasten idiopaattinen juveniili polyartriitti, joilla oli muita hoitoja, jotka eivät toimi hyvin. Sitä käytetään myös oireiden vaikean psoriaasin aikuisilla, jotka eivät ole saaneet apua muista hoidoista.

Metotreksaatti kuuluu ryhmään lääkkeitä kutsutaan antineoplastiset (syöpälääkkeitä). Se estää entsyymin, jota tarvitaan solujen elää. Tämä häiritsee syöpäsolujen kasvua, mikä lopulta keho tuhoaa. Potilaille, joilla on niveltulehdus tai psoriasis, metotreksaatti voi toimia parantamalla immuunijärjestelmää.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka näitä käyttötarkoituksia ei sisälly tuotemerkintöjen, metotreksaatti käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairauksia

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Ratkaisu, aine, liuosta; Injektoitava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

allergiat

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä metotreksaatin injektio syövän ja lastenreumaa sairastavalle lapsilla. Kuitenkin turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu lapsilla psoriasis.

pediatrinen

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä metotreksaatin injektion vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisesti on maksa- tai munuaisongelmia, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saaneilla potilailla metotreksaattia injektio.

geriatrinen

Tutkimukset naisilla imettävät ovat osoittaneet haitallisia lapsen vaikutuksia. Vaihtoehtona tälle lääkitystä tulisi määrätä tai lopeta imetyksen aikana lääkkeen käyttämisen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun saat tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut vuorovaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut sairaudet

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

annostelu

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät tätä lääkettä, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Hoitaja tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle tätä lääkettä sairaalassa tai syövän hoitoon keskus. Tämä lääke annetaan laukaus ihon alla, lihakseen, laskimoon, tai selkärankaasi (selkä tai niska).

Jos käytät Otrexup ™ tai Rasuvo ™ injektio kotona

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Tämä lääke on annettava kiinteän aikataulun. Jos annos jää tai unohda käyttää lääkettä, ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin ohjeita.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Laita käytetty ruisku läpäistä kerta-.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmista, että tämä lääke toimii kunnolla ja tarkistaa toivottuja vaikutuksia. Verikokeet ja rintakehän röntgenkuvat voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Lääke voi myös aiheuttaa sikiövaurioita, jos sitä käytetään isä, kun hänen seksuaalinen kumppani tulee raskaaksi. Miesten tulisi käyttää syntyvyyden aikana ja vähintään 3 kuukauden ajan viimeisen annoksen jälkeen. Naisten pitäisi käyttää ehkäisyä hoidon aikana ja ainakin yhden kuukautiskierto viimeisen annoksen jälkeen. Kerro lääkärille heti, jos raskaus ilmenee, kun käytät tätä lääkettä.

Vastaamaton annos

Keskustele lääkärin kanssa ennen lääkkeen käyttöä, jos aiot olla lapsia. Jotkut miehet ja naiset, jotka käyttävät tätä lääkettä on tullut hedelmättömiä (voi saada lapsia).

varastointi

Rajoittaa alkoholin käyttöä tämän lääkkeen. Alkoholi voi lisätä riskiä maksasairaus.

Tämä lääke voi aiheuttaa elinjärjestelmän myrkyllisyys. Soita heti lääkärille, jos sinulla on seuraavia oireita: kuume, sekavuus, ripuli, kuiva yskä, ärtyneisyys, niskan jäykkyys, kouristukset, vakava ihottuma, uneliaisuus, hengitysvaikeudet, heikkous, oksentelu, tai ongelmia koordinointiin.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua tai arkuus ylä vatsassa, vaalea uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, oksentelu, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

Metotreksaatti voi alentaa määrä valkosolujen veressä, mikä lisää mahdollisuuksia saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrää, jotka ovat tarpeen asianmukaista veren hyytymistä. Jos näin tapahtuu, on olemassa tiettyjä varotoimia voit ottaa, varsinkin kun verenkuva on alhainen, vähentää infektioriskiä tai verenvuotoa

Samalla kun hoidetaan metotreksaattia, ja hoidon lopettamisen jälkeen sen kanssa, ei ole mitään immunisointia (rokotteet) ilman lääkärin hyväksyntää. Metotreksaatti saattaa alentaa elimistön vastustuskykyä ja rokote ei ehkä toimi yhtä hyvin tai saatat saada tartunnan rokotteen on tarkoitus estää. Lisäksi sinun ei pitäisi olla noin muita henkilöitä asuu taloudessanne, jotka saavat elävän rokotteen, koska on olemassa mahdollisuus ne voisivat siirtää viruksen sinulle. Joitakin esimerkkejä elävien rokotteiden kuuluvat tuhkarokko-, sikotauti, influenssa (nenän flunssa rokote), poliovirus (suullista), rotavirus, ja vihurirokko. Älä päästä lähelle niitä ja eivät pysy samassa huoneessa niiden kanssa kovin pitkään. Jos sinulla on kysyttävää, keskustele lääkärin.

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä tätä lääkettä. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet rakkuloita, kuorinta, tai irtoaminen ihoa, punainen ihovaurioita, vaikea akne tai ihottumaa, haavoja tai haavaumia iholla, tai kuume tai vilunväreet, kun käytät tätä lääkettä.

Tämä lääke voi aiheuttaa ihon herkempiä auringonvaloa. Käytä aurinkovoidetta, kun olet ulkona. Vältä sunlamps ja solariumia.

Tämä lääke voi aiheuttaa huimausta tai väsymystä. Älä aja tai tee mitään muuta, joka voisi olla vaarallista ennen kuin tiedät, miten tämä lääke vaikuttaa sinuun.

Tämä lääke voi lisätä riskiä, ​​joilla on lymfooma (imusuoniston). Keskustella näistä mahdollisista vaikutuksista lääkärin kanssa.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia reaktio nimeltä tuumorilyysioireyhtymän. Kerro lääkärille heti, jos sinulla on muutos virtsan määrä, nivelkipu, jäykkyys tai turvotus, alaselän, sivu- tai vatsakipu, nopea painonnousu, jalkojen turvotus tai sääret, tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Tämän lääkkeen käyttäminen sädehoitoon saattaa lisätä riskiä kudoksen tai luun ongelmia, kuten kudoksen tai luun ei saa tarpeeksi verta. Kerro lääkärille, jos saat muita hoitoja, kuten sädehoito, kun lääkkeen käyttämisen.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.