metotreksaatti

Vain hengenvaarallinen kasvainsairaus tai vaikea nivelreuma ja psoriaasi reagoimatta muihin hoitoihin. Kuolema, sikiökuolemia ja / tai synnynnäisiä epämuodostumia, keuhkosairaus, tuumorilyysioireyhtymä, kohtalokas ihoreaktioita, ja Pneumocystis carinii keuhkokuume on raportoitu. Tarkkaile luuytimen, maksan, keuhkojen ja munuaisten toksisuutta. Yllättäen vaikea (joskus kuolemaan johtava) luuydinsuppressio, aplastinen anemia, ja ruoansulatuskanavan toksisuutta on raportoitu samanaikaisen metotreksaatin (yleensä suuria annoksia) yhdessä joidenkin steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID). Maksatoksisuus, fibroosi ja kirroosi esiintyä pitkäaikaisessa käytössä. Ripuli ja haavainen stomatiitti vaadi hoidon keskeyttämistä. Metotreksaatin eliminaatio on hitaampaa potilailla, joilla on heikentynyt munuaisten toimintoja, askites, tai Pleuraeffuusiot. Suurentunut pehmytkudoksen kuolion ja osteonekroosi kanssa samanaikaisesti sädehoitoa. Maligni lymfooma voi esiintyä.

Käyttää metotreksaattia

Terapeuttinen luokka: Antineoplastiset Agent

Farmakologiset Class: antimetaboliitti

Metotreksaatti hoidetaan aikuisia, joilla on vaikea nivelreuma ja lasten idiopaattinen juveniili polyartriitti, joilla oli muita hoitoja, jotka eivät toimi hyvin. Sitä käytetään myös oireiden vaikean psoriaasin aikuisilla, jotka eivät ole saaneet apua muista hoidoista.

Metotreksaatti kuuluu ryhmään lääkkeitä kutsutaan antineoplastiset (syöpälääkkeitä). Se estää entsyymin, jota tarvitaan solujen elää. Tämä häiritsee syöpäsolujen kasvua, mikä lopulta keho tuhoaa. Potilaille, joilla on niveltulehdus tai psoriasis, metotreksaatti voi toimia parantamalla immuunijärjestelmää.

metotreksaattia on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka näitä käyttötarkoituksia ei sisälly tuotemerkintöjen, metotreksaatti käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairauksia

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Metotreksaatin, seuraava tulee harkita

Ennen metotreksaatti

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio metotreksaattia tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä metotreksaatin syövän ja lastenreumaa sairastavalle lapsilla. Kuitenkin turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu lapsilla psoriasis.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta metotreksaatin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla on todennäköisemmin on munuaissairaus, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen.

Tutkimukset naisilla imettävät ovat osoittaneet haitallisia lapsen vaikutuksia. Vaihtoehtona tälle lääkitystä tulisi määrätä tai lopeta imetys käytettäessä metotreksaattia.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun olet metotreksaattia, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä metotreksaatin kanssa jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä metotreksaatin kanssa jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä metotreksaatin kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttäen metotreksaatin kanssa on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä joissakin tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät metotreksaattia, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa metotreksaatin. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota metotreksaattia vain lääkärin ohjeiden mukaan. Älä käytä enemmän sitä, älä käytä sitä useammin, ja älä käytä sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

Annoksen metotreksaatin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräisestä metotreksaattiannoksella. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

metotreksaatti on annettava kiinteän aikataulun. Jos annos jää tai unohda käyttää lääkettä, ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin ohjeita.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Oikea käyttö metotreksaatin

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja varmistaa metotreksaatti toimii kunnolla ja tarkistaa toivottuja vaikutuksia. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä metotreksaatin raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Lääke voi myös aiheuttaa sikiövaurioita, jos sitä käytetään isä, kun hänen seksuaalinen kumppani tulee raskaaksi. Miesten tulisi käyttää syntyvyyden aikana ja vähintään 3 kuukauden ajan viimeisen annoksen jälkeen. Naisten pitäisi käyttää ehkäisyä hoidon aikana ja ainakin yhden kuukautiskierto viimeisen annoksen jälkeen. Kerro lääkärille heti, jos raskaus ilmenee, kun käytät metotreksaattia.

Keskustele lääkärin kanssa ennen metotreksaattia jos aiot olla lapsia. Jotkut miehet ja naiset, jotka käyttävät metotreksaatti ovat hedelmättömiä (voi saada lapsia).

Rajoita alkoholin käyttö metotreksaatin kanssa. Alkoholi voi lisätä riskiä maksasairaus.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua tai arkuus ylä vatsassa, vaalea uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, oksentelu, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

Metotreksaatti voi alentaa määrä valkosolujen veressä, mikä lisää mahdollisuuksia saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrää, jotka ovat tarpeen asianmukaista veren hyytymistä. Jos näin tapahtuu, on olemassa tiettyjä varotoimia voit ottaa, varsinkin kun verenkuva on alhainen, vähentää infektioriskiä tai verenvuotoa

Samalla kun hoidetaan metotreksaattia, ja hoidon lopettamisen jälkeen sen kanssa, ei ole mitään immunisointia (rokotteet) ilman lääkärin hyväksyntää. Metotreksaatti saattaa alentaa elimistön vastustuskykyä ja rokote ei ehkä toimi yhtä hyvin tai saatat saada tartunnan rokotteen on tarkoitus estää. Lisäksi sinun ei pitäisi olla noin muita henkilöitä asuu taloudessanne, jotka saavat elävän rokotteen, koska on olemassa mahdollisuus ne voisivat siirtää viruksen sinulle. Joitakin esimerkkejä elävien rokotteiden kuuluvat tuhkarokko-, sikotauti, influenssa (nenän flunssa rokote), poliovirus (suullista), rotavirus, ja vihurirokko. Älä päästä lähelle niitä ja eivät pysy samassa huoneessa niiden kanssa kovin pitkään. Jos sinulla on kysyttävää, keskustele lääkärin.

Varotoimet Vaikka käyttäminen metotreksaattia

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä metotreksaatin kanssa. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet rakkuloita, kuorinta, tai irtoaminen ihoa, punainen ihovaurioita, vaikea akne tai ihottumaa, haavoja tai haavaumia iholla, tai kuume tai vilunväreet, kun käytät metotreksaattia.

metotreksaatti voi aiheuttaa vakavan reaktio nimeltä tuumorilyysioireyhtymän. Kerro lääkärille heti, jos sinulla on muutos virtsan määrä, nivelkipu, jäykkyys tai turvotus, alaselän, sivu- tai vatsakipu, nopea painonnousu, jalkojen turvotus tai sääret, tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

metotreksaatti Side Effects

metotreksaatti

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka X Ei käytettäväksi raskauden

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Nivelreuma Humiran, Plaquenil, hydroksiklorokiini, sulfasalatsiini, Enbrel, Remicade

Nivelpsoriaasin prednisoni, Humiraa, triamcinolone, deksametasoni, Decadron, Enbrel

Dermatomyosiitti prednisoni, Plaquenil, hydroksiklorokiini, kortisoni, Deltasone, Trexall

Rintasyöpä tamoksifeeni, anastrotsoli, letrotsoli, Arimidex, Taxol, Xeloda