metoksaleenia (suun kautta) kuvaus ja tuotenimiä

Metoksaleenille kuuluu lääkeryhmään psoraleenien. Sitä käytetään yhdessä ultraviolettivalolla (löytyy auringonvalossa ja joitakin erityisiä lamput) on hoitoa kutsutaan PUVA hoitoon vitiligo, sairaus, jossa ihonvärin katoaa, ja psoriaasi, ihosairaus liittyvät punaiset ja hilseileviä laikkuja.

Metoksaleenille käytetään myös ultraviolettivalolla hoidossa valkosolujen. Tämä hoito on nimeltään photopheresis ja hoidetaan ihon liittyvät ongelmat Mycosis fungoides, joka on eräänlainen lymfooma.

Metoksaleenille voidaan käyttää myös muiden sairauksien kuin lääkärisi määrää.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka näitä käyttötarkoituksia ei sisälly tuotemerkintöjen, metoksaleenia käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairauksia

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kapseli; Kapseli, nesteellä täytettyjä

Metoksaleenille on erittäin vahva lääke, joka lisää ihon herkkyys auringonvalolle. Lisäksi aiheuttaa vakavia sunburns jos sitä ei käytetä, se on raportoitu lisätä mahdollisuus ihosyövän ja harmaakaihin. Myös kuten liian paljon auringonvaloa, PUVA voi aiheuttaa ennenaikaista ihon vanhenemista. Siksi metoksaleenille tulisi käyttää vain ohjeiden mukaisesti ja sitä ei pitäisi käyttää pelkästään ruskettavat. Ennen lääkkeen käyttämisen, varmista, että olet keskustellut sen käytöstä lääkärin kanssa.

allergiat

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

pediatrinen

Jotkut haittavaikutukset ovat todennäköisempiä lapsilla korkeintaan 12-vuotiaille lapsille, koska nämä lapset voivat olla herkempiä vaikutuksia metoksaleenia.

geriatrinen

Monet lääkkeet ei ole tutkittu erityisesti ikääntyneiden. Siksi se ei voi olla tiedossa, ovatko ne toimivat täsmälleen samalla tavalla he tekevät nuoremmilla tai jos ne aiheuttavat erilaisia ​​sivuvaikutuksia tai ongelmia vanhukset. Ei ole mitään erityistä tietoa vertaamalla käytön metoksaleenia vanhuksilla kanssa käytettäväksi muissa ikäryhmissä.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut vuorovaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut sairaudet

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

annostelu

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Syöminen tietyissä elintarvikkeissa, kun käytät metoksaleenia saattaa lisätä ihon herkkyyttä auringonvalolle. Tämän estämiseksi, välttää syömistä lehmukset, viikunat, persilja, palsternakka, sinappi, porkkanat, ja selleri kun hoidetaan tällä lääkkeellä.

Metoksaleenille yleensä tulee potilaan suuntiin. Lue ne huolellisesti ennen tämän lääkkeen.

Tämä lääke voi kestää 6-8 viikkoa todella auttaa kunnossa. Älä lisätä määrää metoksaleenia käytät tai käyttää ylimääräistä aikaa auringonvalossa tai ultraviolettilamppua. Tämä ei tee lääke toimimaan yhtään nopeammin ja saattaa johtaa vakavaan palovammoja.

Jos tätä lääkettä häiritsevät vatsaa

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Soita lääkäriltä tai apteekista ohjeita.

Jos olet myöhässä ottoon, tai neiti ottamiseen, annos tätä lääkettä, ota yhteyttä lääkäriin niin Valohoidon voidaan pelattavaksi. Muista, että altistuminen auringonvalolle ja UV-valossa on tapahduttava tietty määrä tunnin kuluttua lääkityksen tai se ei toimi. Potilailla, ottaen kovat gelatiinikapselit, tämä on 2-4 tuntia. Potilailla, ottaen pehmeät gelatiinikapselit, tämä on 1 ½ 2 tuntia. Jos sinulla on kysyttävää tästä, tarkistaa lääkäriltä.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Lääkärin tulisi tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja varmistaa lääkkeen toimii ja että se ei aiheuta ei-toivottuja vaikutuksia. Silmätarkastuksia olisi sisällytettävä.

Tämä lääke herkkyys kasvaa ihon ja huulet auringonvalolle. Siksi altistuminen auringon, vaikka ikkunalasin läpi tai pilvisenä päivänä, saattaa aiheuttaa vakavia palovammoja. Jos sinun täytyy mennä ulos aikana päiväsaikaan

Vastaamaton annos

Jos sinulla on kysyttävää tästä, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

varastointi

Iho voi edelleen herkkä auringonvalolle jonkin aikaa sen jälkeen, kun tämän lääkkeen kanssa. Ole erityisen varovainen vähintään 48 tuntia jokaisen hoitoa, jos aiot viettää tahansa auringossa. Lisäksi älä aurinkoa milloin tahansa aikana hoitokuuri metoksaleenia.

24 tunnin kuluttua sen ottamisesta jokaisen annoksen metoksaleenia Silmien pitäisi suojata päiväsaikaan erityistä kaareva aurinkolasit että kokonaan estää tai absorboivat ultraviolettivaloa (tavalliset aurinkolasit eivät ole riittäviä). Tämä estää kaihia. Lääkäri kertoo, millainen aurinkolasit käyttää. Nämä lasit on käytettävä myös epäsuoraa valoa, kuten tulevan valon läpi ikkunalasi tai pilvisenä päivänä.

Tämä lääke voi aiheuttaa ihon tulee kuiva tai kutiseva. Kuitenkin tarkistaa lääkäriltä ennen kuin mitään ihoon käsitellä tätä ongelmaa.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Tämän lääkehoidon yleensä aiheuttaa lievää punoitusta iholle 24-48 tuntia käsittelyn jälkeen. Tämä on odotettu vaikutus ja ei ole syytä huoleen. Kuitenkin tarkistaa lääkäriltä heti, jos iho muuttuu kipeä ja punainen tai rakkuloita.

On suurentunut riski sairastua ihosyöpään käytön jälkeen metoksaleenia. Tarkista kehon säännöllisesti ja näyttää lääkärille mitä tahansa ihon haavaumia, jotka eivät parane, uusi iho kasvaimet, ja ihon kasvaimet, jotka ovat muuttuneet niin kuin ne näyttävät tai tuntea.

Ennenaikaista vanhenemista ihon voi johtua pitkittynyt metoksaleenia hoidon. Tämä vaikutus on pysyvä ja on samanlainen kuin, mitä tapahtuu, kun henkilö sunbathes pitkiä aikoja.

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.