metoksaleenia (injektio reitti) kuvaus ja tuotenimiä

Methoxsalenbelongs että lääkeryhmään psoraleenien. Sitä käytetään yhdessä ultraviolettivalolla (löytyy auringonvalossa ja joitakin erityisiä lamput) hoitoon valkosolujen verestä prosessi nimeltä photopheresis. Käsiteltyjen valkosolujen palautetaan kehon ohjata iho-ongelmat, jotka liittyvät ihon T-solu lymfooma, syöpä imusuoniston.

Metoksaleenille on tarkoitus antaa vain tai valvonnassa lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilainen.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Tutkimukset tätä lääkettä on tehty vain aikuisilla potilailla, ja ei ole olemassa erityisiä tietoja verrataan käytöstä metoksaleenia lapsilla käytettäväksi muissa ikäryhmissä.

Monet lääkkeet ei ole tutkittu erityisesti ikääntyneiden. Siksi se ei voi olla tiedossa, ovatko ne toimivat täsmälleen samalla tavalla he tekevät nuoremmilla tai jos ne aiheuttavat erilaisia ​​sivuvaikutuksia tai ongelmia vanhukset. Ei ole mitään erityistä tietoa vertaamalla käytön metoksaleenia vanhuksilla kanssa käytettäväksi muissa ikäryhmissä.

Ratkaisu; Injektoitava

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

allergiat

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

pediatrinen

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

geriatrinen

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Muut vuorovaikutukset

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Muut sairaudet

Syöminen tietyissä elintarvikkeissa, kun saat metoksaleenia hoito saattaa lisätä ihon herkkyyttä auringonvalolle. Tämän estämiseksi, välttää syömistä lehmukset, viikunat, persilja, palsternakka, sinappi, porkkanat, ja selleri kun hoidetaan tällä lääkkeellä.

annostelu

Lääkärin tulisi tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja varmistaa hoidon tehoa ja että se ei aiheuta ei-toivottuja vaikutuksia. Sinun olisi myös oltava silmäsi säännöllisesti.

Tämä lääke lisää herkkyyttä ihon auringonvalolle ja voi myös aiheuttaa ennenaikaista ihon vanhenemista. Siksi altistuminen auringon, vaikka ikkunalasin läpi tai pilvisenä päivänä, saattaa aiheuttaa vakavia palovammoja. Jos sinun täytyy mennä ulos aikana päiväsaikaan

24 tunnin kuluttua metoksaleenia hoidon Silmien pitäisi suojata päiväsaikaan erityistä kaareva aurinkolasit että kokonaan estää tai absorboivat ultraviolettivaloa (tavalliset aurinkolasit eivät ole riittäviä). Tämä estää kaihia. Lääkäri kertoo, millainen aurinkolasit käyttää. Nämä lasit on käytettävä myös epäsuoraa valoa, kuten tuleva valo ikkunan läpi, tai pilvisenä päivänä.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Tämän lääkehoidon yleensä aiheuttaa lievää punoitusta iholle 24-48 tuntia käsittelyn jälkeen. Tämä on odotettu vaikutus ja ei ole syytä huoleen. Kuitenkin tarkistaa lääkäriltä heti, jos iho muuttuu kipeä ja punainen tai rakkuloita.

On suurentunut riski sairastua ihosyöpään käytön jälkeen metoksaleenia. Tarkista kehon säännöllisesti ja näyttää lääkärille mitä tahansa ihon haavaumia, jotka eivät parane, uusi iho kasvaimet, tai ihon kasvaimet, jotka ovat muuttuneet niin kuin ne näyttävät tai tuntea.

Ennenaikaista vanhenemista ihon voi johtua pitkittynyt metoksaleenia hoidon. Tämä vaikutus on pysyvä ja on samanlainen kuin, mitä tapahtuu, kun henkilö sunbathes pitkiä aikoja.

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.