methadose

Käyttö metadonin hydrokloridi riskiä opiaattiriippuvuuden, tai väärinkäyttö, joka voi aiheuttaa yliannostuksen ja kuoleman. Arvioidaan jokaisen potilaan riski opioidien riippuvuus, tai väärinkäyttö ennen määräämistä metadonia ja seurata merkkejä näistä käyttäytymismalleista hoidon aikana. Hengityslama, mukaan lukien kuolemaan johtaneita tapauksia on raportoitu, erityisesti hoidon aikana alussa ja annoksen kasvaessa. QT-ajan pidentyminen ja vakavia rytmihäiriöitä (esim kääntyvien kärkien) on esiintynyt hoidon aikana, yleensä suuret, useita kertoja vuorokaudessa, mutta myös yleisesti käytetty annoksia ylläpitohoitoon opiaattiriippuvuuden. Tarkkaile hengitysteiden masennus ja QT-ajan pitenemisen hoidon alkuvaiheessa ja annoksen titrausta. Vahingossa, etenkin lapsilla, voi johtaa yliannostuskuoleman. Pitkäaikainen käyttö raskauden aikana voi aiheuttaa vastasyntyneelle opioidivieroitusoireita oireyhtymä, joka voi olla hengenvaarallinen, jos huomaamatta ja hoitamatta. Jos pitkäaikainen käyttö tarvitaan raskaana oleva nainen, neuvoo äidin sikiön riskejä ja varmistaa hoidon saatavuuden. Annostele metadoni mukaan hoitonormien vieroitus ja ylläpito opioidiriippuvuus.

Kuolemista johtuu liian nopeasta annosta, lääkeaineinteraktioita tai sydämen ja hengityselinten haittavaikutuksia on esiintynyt metadonin käyttöä opioidiriippuvuus. Hengityslama on suurin riski liittyy metadonin annon. QT-ajan pidentyminen ja vakavia rytmihäiriöitä (kääntyvien kärkien) on havaittu metadonilla. Vain hyväksytty sairaaloiden ja apteekkien voi annostella suun metadoni hoitoon huume riippuvuus.

Käyttää Methadose

Terapeuttinen luokka: Kipua lievittävä

Kemiallinen luokka: Opioidien

Metadoni on opioidi (huume) kipulääke (kipulääkitystä). Se vaikuttaa keskushermostoon (CNS) lievittää kipua.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Ennen Methadose

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille metadonin lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta metadonin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvien sydän, munuaiset, maksa, tai keuhko-ongelmia, jotka saattavat edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla metadonia.

Tutkimukset naisilla mukaan tämä lääkitys aiheuttaa minimaalinen lapseen kohdistuvia riskejä, kun käyttää imetyksen aikana.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista voi aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjen sivuvaikutuksia, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät tätä lääkettä, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Tässä osassa on tietoja asianmukaisen käytön useita tuotteita, jotka sisältävät metadonia. Se ei voi olla nimenomaan Methadose. Lue huolellisesti.

Ota lääke vain lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Tämä on erityisen tärkeää iäkkäillä potilailla, jotka voivat olla herkempiä vaikutuksia kipulääkkeitä.

Tämä lääke tulee Lääkitys Guide. Lue ja noudata ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Tabletti niellään kokonaisena. Älä murskaa, tauko, pureskella tai se liuotetaan.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Jos lääkkeen opioidien riippuvuus ja jää annos, ota seuraava annos seuraavana päivänä aikataulun.

Oikea käyttö metadonin

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Metadoni voi aiheuttaa vakavia ei-toivottuja vaikutuksia, kun niitä aikuisia, jotka eivät ole tottuneet vahva huume kipulääkkeet, lapsia, tai kotieläimiä. Varmista, että tallentaa lääkkeen turvallisessa paikassa estää muita saada se.

Huuhtele kaikki käyttämättömät tabletit alas WC.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä, kun käytät tätä lääkettä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun tulee jatkaa sitä.

Tämä lääketieteen lisäävät vaikutukset alkoholin ja muiden keskushermostoa lamaavien (lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa uneliaisuutta tai valppauden). Joitakin esimerkkejä CNS alentavat aineet ovat antihistamiineja tai lääke allergioita tai vilustuminen, rauhoittavien lääkkeiden, rauhoittavien tai unilääkkeitä, muita reseptiä kipulääkitystä tai huumausaineet, lääkettä epilepsiaan tai barbituraatit, lihasrelaksantit, tai nukutusta, kuten jotkut hampaiden anestesia. Tarkista lääkärisi kanssa ennen mitään muita edellä lueteltujen lääkkeiden, kun käytät tätä lääkettä.

Varotoimet Vaikka käyttäminen Methadose

Tämä lääke voi olla tottumusta (aiheuttavat henkistä tai fyysistä riippuvuutta). Jos tuntuu, että lääke ei toimi yhtä hyvin, älä käytä enemmän kuin on määrätty. Soita lääkäriltä ohjeita.

Käyttämällä huumausaineet pitkään voi aiheuttaa vakavia ummetus. Tämän estämiseksi lääkärisi saattaa pyytää ottamaan laksatiiveja, juoda paljon nesteitä, tai lisätä määrä kuitua ruokavalioosi. Muista noudattaa ohjeita huolellisesti, koska jatkuva ummetus voi aiheuttaa enemmän vakavia ongelmia.

Älä käytä lääkettä enemmän tai ottaa sen useammin kuin lääkäri on määrännyt. Tämä voi olla hengenvaarallinen. Yliannostuksen oireita olla paha huimaus tai heikotus, hengitysvaikeudet, hidas syke, kouristuksia, ja kylmä, nihkeä iho. Soita heti lääkärille, jos havaitset näitä oireita.

Ota yhteyttä lääkäriin heti, jos sinulla on muutoksia sydämen rytmihäiriöitä. Saatat tuntea huimausta, heikotusta tai saatat olla nopea, jytinä, tai epätasainen syke. Varmista, että lääkäri tietää, jos sinä tai joku perheessäsi on joskus ollut sydämen rytmin ongelmia, kuten QT-ajan pidentymistä.

Huimaus, tai pyörtymistä saattaa ilmetä, kun nousta yhtäkkiä makuulta tai istuma-asennosta. Getting hitaasti voi auttaa vähentämään tätä ongelmaa. Myös makuulla jonkin aikaa voi lievittää huimausta tai.

Jos olet käyttänyt tätä lääkettä säännöllisesti useita viikkoja tai enemmän, älä yhtäkkiä lopeta sitä ensin lääkärin kanssa. Saatat ohjataan asteittain vähentää käytössä ennen hoidon lopettamista kokonaan, tai ottaa toisen huume jonkin aikaa, jotta vähennetään peruuttamisen sivuvaikutuksia.

Ennen kuin mitään lääketieteellistä testit, kerro lääkäri vastuussa, että käytät tätä lääkettä. Tulokset joitakin testejä voi vaikuttaa tätä lääkettä.

Methadose Side Effects

Methadose (metadoni)

Tämä lääke voi aiheuttaa huimausta, uneliaisuutta tai pyörrytystä. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voisi olla vaarallista ennen kuin tiedät, miten tämä lääke vaikuttaa sinuun.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi aiheuttaa vastasyntyneelle vieroitusoireita vastasyntyneelle lapselle. Kerro lääkärille heti, jos lapsella on seuraavia oireita: epänormaali Unityypin, ripuli, kimeä huuto, ärtyneisyys, vapina tai vapina, laihtuminen, oksentelu, tai epäonnistuminen lihoa.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu 2 korkea väärinkäytön mahdollisuus

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

WADA Class WADA antidopingtoimiston luokitus

Opioidivieroitusoireita metadoni, klooripromatsiini, Thorazine, Dolophine

Krooninen kipu tramadoli, oksikodoni, Cymbalta, Percocet, duloksetiini, fentanyyli, morfiini, Dilaudid

Kipu tramadoli, oksikodoni, parasetamoli, Parasetamoli, naprokseeni, asetyylisalisyylihappo, ibuprofeeni, hydrocodone