metformiini

Fortamet (R), Glucophage (R), Glucophage XR (R), Riomet (R): Maitohappoasidoosi on harvinainen, mutta vakava, aineenvaihdunnallinen häiriö, joka voi aiheutua metformiinin kertymisestä hoidon aikana metformiinihydrokloridi, kun se tapahtuu, se johtaa kuolemaan noin 50%: ssa tapauksista. Maitohappoasidoosi voi myös esiintyä yhdessä patofysiologisia ehtoja, kuten diabetes, ominaista huomattava kudosten hypoperfuusioon ja hypoksemia. Riski Maitohappoasidoosin kasvaa munuaisten vajaatoiminta, kohonnut ikä, sydämen vajaatoiminta, ja maksan vajaatoiminta. Metformiinin kanssa ei tulisi aloittaa potilailla 80-vuotias tai vanhempi, ellei mittausta kreatiniinipuhdistuma osoittaa, että munuaisten toiminta on normaalia. Hoito tulee tilapäisesti lopettaa ennen mitään suonensisäinen radiocontrast tutkimusta tai kirurgisen. Liiallinen alkoholin käyttöä tulee välttää, koska alkoholi voimistaa vaikutuksia metformiinin laktaatin aineenvaihduntaan. Keskeytä hoito välittömästi ja aloittaa tukihoito viipymättä epäiltyjen maitohappoasidoosi.

Glumetza (R): Maitohappoasidoosi on harvinainen, mutta vakava, komplikaatio, joka voi aiheutua metformiinin kertymisestä. Riski Maitohappoasidoosin lisääntyy munuaisten tai maksan vajaatoiminta, akuutti sydämen vajaatoiminta, sepsis, kuivuminen, ja liiallinen alkoholin nauttiminen. Onset voi olla hienovarainen ja sisältää epäspesifisiä oireita, kuten pahoinvointia, lihaskipua, hengitysvaikeudet, uneliaisuus, ja vatsan kärsimystä; laboratoriopoikkeamat tarjoaa alhaiset pH, lisääntynyt anionivaje ja kohonnut veren laktaatti. Jos maitohappoasidoosi epäillään, Glumetza (R) on lopetettava ja potilas välittömästi sairaalaan.

Käyttää metformiini

Terapeuttinen luokka: Hypoglycemic

Kemiallinen luokka: Metformiini

Monet ihmiset voivat tyypin 2 diabeteksen hoitoon ruokavalion ja liikunnan. Sen jälkeen on erityisesti suunniteltu ruokavalio ja liikunta on aina tärkeää, kun on diabetes, vaikka käytät lääkkeitä. Toimiakseen kunnolla, määrä metformiinin otat on verrattava määrä ja tyyppi ruokaa syöt ja määrä liikuntaa teet. Jos muutat ruokavaliota tai liikuntaa, haluat testata verensokerisi löytää, jos se on liian alhainen. Lääkäri opettaa sinulle, mitä tehdä, jos näin tapahtuu.

Metformiini ei auta potilaita ei auta potilaita, joilla on insuliinista riippumaton tai tyypin 1 diabetes, koska he eivät voi tuottaa insuliinia niiden haima rauhanen. Verensokerin parhaiten hallinnassa insuliinipistoksilla.

metformiini on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka tämä käyttö ei sisälly tuotemerkintöjen, metformiinia käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairauksia

Ennen metformiini

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä metformiini, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio metformiinia tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta metformiinin oraaliliuos ja tabletit lapset 10 ja 16 vuoden iässä. Kuitenkin tehoa ja turvallisuutta metformiinin laajennettu vapautuvaa tablettia lapsipotilailla ei ole vahvistettu.

Vaikka asianmukaisten tutkimusten suhteesta iän vaikutuksille metformiinin ei ole suoritettu geriatrisen väestöstä, geriatrisen-erityisongelmia ei odoteta rajoittavan hyödyllisyyttä metformiinin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvä munuaissairaus, jotka saattavat edellyttää varovaisuutta, jos potilas metformiinia. metformiini ei suositella potilaille 80-vuotiaat ja vanhemmat, joilla on munuaissairaus.

Tutkimukset naisilla mukaan tämä lääkitys aiheuttaa minimaalinen lapseen kohdistuvia riskejä, kun käyttää imetyksen aikana.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun olet metformiinia, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttäminen metformiinin kanssa jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttäminen metformiinin kanssa jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttäminen metformiinin kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käyttöä metformiinin. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

metformiini yleensä mukana potilastietoja insertti. Lue tiedot huolellisesti ja varmista, että ymmärrät sen ennen metformiinia. Jos sinulla on kysymyksiä, käänny lääkärin puoleen.

Noudata huolellisesti erityinen ateriasuunnitelma lääkärisi antoi sinulle. Tämä on erittäin tärkeä osa valvoa ehdon, ja on välttämätöntä, jos lääke on toimii toivotusti. Myös käyttää säännöllisesti ja testi verensokerin tai virtsaan suunnattu.

Metformiini tulee ottaa aterioiden vähentää maha-suolikanavan haittavaikutuksia, joita saattaa esiintyä ensimmäisten hoitoviikkojen.

Niellä laajennettu vapauttava tabletti kokonaisena vesilasillisen. Älä murskata, halkaista tai pureskella.

Tällöin otetaan laajennettu versio tabletti, osa tabletti voi kulkeutua jakkara kun elimistö on imenyt lääkettä. Tämä on normaalia ja mitään syytä huoleen.

Mittaa suullinen neste merkitty mittalusikka, ruisku, tai lääke cup. Keskimääräinen kotitalous tl ei voi olla oikea määrä nestettä.

Käytä vain merkki metformiinin että lääkäri määrännyt. Eri merkit eivät välttämättä toimi samalla tavalla.

Oikea käyttö metformiinin

Saatat huomata parannusta verensokerin säätelyssä 1-2 viikkoa, mutta täysi vaikutus Verensokeritasapainon voi kestää jopa 2-3 kuukautta. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysyttävää tästä.

Annos metformiinia on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta metformiinia. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää metformiinin, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Varotoimet Vaikka käyttäminen metformiinin

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja, varsinkin ensimmäisten viikkojen että otat metformiinia. Veren ja virtsan testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

metformiini voi vuorovaikutuksessa väriaine käytetä röntgen- tai CT. Lääkärisi neuvoo sinua lopettamaan sen, ennen kuin mitään lääketieteellistä kokeita tai diagnostisia testejä, jotka saattavat aiheuttaa vähemmän virtsaneritystä kuin tavallisesti. Saatat olla suositeltavaa aloittaa hoito lääke uudelleen 48 tunnin kuluttua kokeita tai testejä, jos munuaisten toiminta on testattu ja havaittu normaaliksi.

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät metformiinia. Saatat joutua lopettamaan metformiinia useita päiviä ennen kuin leikkausta tai lääketieteelliset tutkimukset.

On erittäin tärkeää ottaa huomioon noudata ohjeita terveydenhuollon joukkue noin

Tietyissä olosuhteissa liikaa metformiini voi aiheuttaa maitohappoasidoosia. Oireita Maitohappoasidoosin ovat vakavia ja nopeita näkyvän, ja yleensä tapahtuu, kun muita terveysongelmia, jotka eivät liity lääkkeen ovat läsnä ja ovat hyvin vakavia, kuten sydänkohtaus tai munuaisten vajaatoiminta. Oireina sisältävät vatsaontelon tai mahavaivat, ruokahaluttomuus, ripuli, nopea tai pinnallinen hengitys, yleinen epämukavuuden tunne; vakavaa lihaskipua tai kouristelua, ja epätavallinen uneliaisuus, väsymys tai heikkous.

Jos maitohappoasidoosin oireista esiintyy, sinun pitäisi saada välittömästi ensiapuun.

Metformiini voi aiheuttaa matalaa verensokeria (hypoglykemia). Tämä voi kuitenkin ilmetä myös, jos viivyttää tai menetä aterian tai välipalan, alkoholia, liikut tavallista enemmän, voi syödä, koska pahoinvointia tai oksentelua, käyttämään tiettyjä lääkkeitä, tai metformiinia toisen tyyppinen diabeteslääke. Oireita alhainen verensokeri on käsiteltävä ennen niiden johtaa tajuttomuuteen (ohimennen). Eri ihmiset tuntevat erilaisia ​​oireita alhainen veren sokeria. On tärkeää, että opit joka oireita matalan verensokerin sinun on yleensä niin, että voit käsitellä sitä nopeasti.

metformiini Side Effects

metformiini

Oireita hypoglykemia (matala verensokeri) ovat ahdistuneisuus, käyttäytyminen muuttuu samanlainen Humalajuomisen, näön hämärtyminen, kylmä hiki, sekavuus, viileä, kalpea iho; vaikeuksia ajattelua, uneliaisuus, kova nälkä, nopea syke, päänsärky (jatkuvat), pahoinvointi; hermostuneisuus, painajaiset, levoton uni, vapina, puheen puuroutuminen tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Jos oireita alhainen verensokeri ilmetä, nauti glukoositabletteja tai geeliä, maissisiirappia, hunaja, tai sokeripaloja tai juoda mehua, ei-ruokavalio virvoitusjuoma, tai sokeria liuotetaan veteen. Myös tarkistaa veren alhaisen verensokerin. Glukagoni käytetään hätätilanteissa, jos vakavia oireita kuten kouristuksia (kouristuksia) tai tajuttomuus esiintyä. Onko glukagonin kit saatavilla, sekä ruiskulla tai neula, ja osaa käyttää sitä. Jäsenet oman kotitalouden tulisi myös tietää, miten sitä käytetään.

Korkea verensokeri (hyperglykemia) on toinen ongelma liittyy kontrolloimaton diabetes. Oireita lievä korkea verensokeri näyttävät hitaammin kuin alhaista verensokeria. Nämä voivat sisältää muutoksia näkökentässä, uneliaisuus, suun kuivuminen, punoitus, kuiva iho, hedelmiä muistuttava hengityksen haju; lisääntynyt virtsaaminen (taajuus ja tilavuus), ketoaineita virtsassa, ruokahaluttomuus, uneliaisuus, vatsakipu, pahoinvointi tai oksentelu, väsymys, levoton hengitys (nopea ja syvä), tajuttomuuden tai epätavallinen jano.

Korkea verensokeri voi ilmetä, jos et käytä niin paljon kuin tavallista, on kuumetta tai infektio, älä ota tarpeeksi tai ohittaa annos oman diabeteslääke, tai syödä liikaa tai eivät noudata aterian suunnitelma.

Jos oireita korkea verensokeri esiintyy, tarkista verensokerisi ja sitten soittaa lääkäriltä ohjeita.

metformiini on vain osa täydellinen ohjelma ohjaukseen diabetes. On tärkeää, että aina syödä terveellistä ruokavaliota, katsella paino, ja saada säännöllinen liikunta.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka B Ei todistettu riski ihmisten

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Diabetes, tyyppi 2 aspartinsuliinille glipitsidi, Januvia, glimepiridi, Victoza, Lantus, glyburide, pioglitatsoni, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet, Actos, Levemirin Novolog, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyza, Welchol, Glucotrol, Trulicity, sitagliptiini , Bydureon, Jardiance