metastaattinen aivokasvaimet opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Metastasoitunut aivokasvain on syöpä, joka on levinnyt (etäispesäkkeitä) toisesta osa kehon aivoihin. Sitä kutsutaan myös toissijainen kasvain, vaurion tai aivometastaasi (monikko: etäpesäkkeitä). Sen sijaan ensisijainen aivokasvain alkaa aivoissa, ei toisessa kehon osassa .; Kasvain on epänormaali kudoksen massan. Se syntyy, kun solut jakautuvat enemmän kuin pitäisi tai eivät kuole kun ne pitäisi .; Syöpiä, jotka levinnyt aivoihin voi peräisin tahansa kehon osassa. Alkuperäisestä kasvaimesta kutsutaan primaarikasvaimen. Metastaattinen aivokasvainten yleisimmin peräisin keuhko-, rinta-, iho-, paksusuolen ja munuaisissa. Erittäin aggressiivinen muoto ihosyöpä kutsutaan melanooma usein leviää aivoihin .; Aivometastaasien ilmetä syöpäsolut irtautumaan ensisijainen kasvain. He matkustavat aivoihin, yleensä kautta verenkiertoon. Nämä syöpäsolut voivat asettua aivoissa ja edelleen kasvavan. Joskus vain yksi toissijainen aivokasvain tapahtuu. Mutta monissa tapauksissa on useita vaurioita .; Aivot on monimutkainen elin suljettu kallo. Muun muassa se toimii kehon keskus; ajatus; muisti; tunteet; puheen; näkemys; kuulo; liikettä.

oireet

Oireita johdetun aivokasvainten riippuu niiden koosta ja sijainnista. Tämä johtuu siitä, että eri osissa aivoja ohjata eri toimintoja .; Koska kasvain kasvaa, se painaa vasten tai tuhota normaali aivokudokseen. Se voi myös lisätä painetta sisällä kallo .; Merkkejä ja oireita aivometastaasit kuuluu; päänsärkyä; kouristukset; visuaalisia muutoksia, kuten kahtena näkeminen; energian puute ja / tai uneliaisuutta; oksentelu; mielialan muutokset, käyttäytymisen tai persoonallisuuden; heikkous ruumiinosat; vaikeuksia puhua tai kuulon; muisti- ja henkinen kyky; tasapainon menetys tai koordinointi.

Diagnoosi

Ensimmäinen vaihe diagnoosi on yleensä fyysinen tentti. Lääkäri tarkistaa yleistä taudin oireita. Hän myös kysyä oman terveyden tavat ja viime sairauksista ja hoidoista.

Kuinka kauan se kestää?

Primaarisyöpien levinnyt aivoihin eri tahtiin. Esimerkiksi, keuhkosyöpä taipumus levitä aivoihin paljon nopeammin kuin monet muut syövät. Kasvaimet jatkaa kasvuaan, kunnes ne käsitellään.

Miten estää tämän terveydentila

Jotkut metastaattinen aivojen kasvaimia kehittyä yleisimmistä syövistä, jotka alkavat elimissä. Kirurgit ehkä poistamaan kokonaan tai osittain tällaisista kasvaimista. Näin ollen, leikkaus on yksi tapa estää syövän leviämistä aivoihin.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Standardi hoidot metastaattisen aivokasvaimia kuuluvat leikkaus ja / tai sädehoito. On vaikea poistaa toissijainen aivokasvaimia kokonaan. Mutta hoito voi auttaa kutistua tai hallita kasvaimia ja lievittää oireita.

Kun vierailla lääkäri

Ota yhteys lääkäriin, jos sinulla ilmenee metastaattisen aivokasvaimia, mukaan lukien

Ennuste

Näkymät potilaiden aivojen etäpesäkkeitä riippuu