meningokokkipolysakkaridirokotteelle, kurkkumätä konjugaatti (lihakseen) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa sinun tai lapsen säännölliset vierailut varmistaa tätä rokotetta toimii kunnolla ja tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Ota yhteys lääkäriin välittömästi, jos sinulla tai lapsellasi on äkillinen heikkous tai pysty liikkumaan käsien tai jalkojen. Tämä voi olla merkki vakavasta kutsuttu Guillain-Barrén oireyhtymä (GBS).

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on yskää, nielemisvaikeuksia, huimausta, nopea syke, nokkosihottuma, kutina, turvotusta tai turvotus silmäluomien tai silmien ympärillä, kasvojen, huulten tai kielen, hengenahdistus, ihottuma, puristava tunne rinnassa, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai hengityksen vinkumista. Nämä voivat olla oireita allerginen reaktio rokotteen.

Pyörtyminen (pyörtymistä) voi esiintyä saatuaan tätä rokotetta. Lääkäri saattaa haluta sinun tai lapsen tarkkailla 15 minuutin kuluttua saat pistoksen ehkäisyyn ja hallintaan pyörtyminen.

Tämä rokote voi aiheuttaa uniapnea (hengitys pysähtyy lyhytaikaisesti) joissakin keskosilla. Keskustele lapsesi lääkäriin, jos olet huolestunut.

On tärkeää, että lääkäri pitäisi tietää kaikki muut rokotteet sinä tai lapsesi ovat viime aikoina saaneet, kuten flunssa ammuttu.

Varmista, että lääkäri tietää, jos käytät lääkkeitä, jotka heikentävät immuunijärjestelmää, kuten syövän lääkkeitä, sädehoitoa tai steroideja.

On tärkeää kertoa lääkärille, jos tulet raskaaksi. Lääkäri saattaa haluta sinun liittyvän raskausrekisteriin potilaille saa tätä rokotetta.

Tämä rokote ei estä kurkkumätä, eikä oireiden hoitoon meningokokki-infektion jos sinulla on jo sairaus.