Meningeooma hoidot ja lääkkeet

Hoito saat varten Meningeooma riippuu monista tekijöistä, kuten kokoa Meningeooma, missä se sijaitsee ja miten aggressiivista se uskotaan olevan. Lääkäri ottaa huomioon myös yleistä terveydentilaa ja tavoitteesi hoitoon.

Välitön hoito ei ole tarpeen kaikille kanssa Meningeooma. Pieni, hitaasti kasvavia Meningeooma joka ei aiheuta merkkejä tai oireita ei voi vaatia hoitoa.

Jos suunnitelma ei ole tarkoitettu käsiteltäviksi oman Meningeooma, saat todennäköisesti olla Aivokuvien säännöllisesti arvioimaan Meningeooma ja etsiä merkkejä, että se kasvaa.

Odottaa ja katsoa -lähestymistapa

Jos lääkärisi määrittää oman Meningeooma kasvaa ja on hoidettava, on useita hoitovaihtoehtoja.

Jos Meningeooma aiheuttaa oireita tai merkkejä, että se kasvaa, lääkäri voi suositella leikkausta. Kirurgit työtä poistaa meningeooma kokonaan. Mutta koska Meningeooma voi esiintyä monia herkkiä rakenteita aivoissa tai selkäytimessä, se ei aina ole mahdollista poistaa koko kasvain. Näissä tapauksissa kirurgit poistaa niin paljon meningeooma kuin mahdollista.

Leikkaus

Hoitomuoto, jos lainkaan, tarvitset leikkauksen jälkeen riippuu useista tekijöistä.

Säteilyhoito

Leikkaus voi aiheuttaa riskejä myös infektio ja verenvuotoa. Erityiset riskit oman kirurgian riippuu missä Meningeooma sijaitsee. Esimerkiksi leikkaus poistaa Meningeooma joka tapahtuu noin näköhermon voi johtaa näön menetykseen. Kysy kirurgi erityisiä riskejä leikkausta.

radiosurgery

Jos Meningeooma ei voida kokonaan poistaa, lääkäri voi suositella sädehoitoa leikkauksen jälkeen. Tavoitteena sädehoidon on tuhota kaikki jäljellä Meningeooma solujen ja vähentää mahdollisuutta, että Meningeooma voi uusiutua. Sädehoitoa käytetään suuri kone tähdätä suuritehoinen säteiden on syöpäsoluja.

fraktioitu säteily

Edistysaskeleet sädehoito suurentamisesta säteilyn meningeooma ja vähentää säteilyn terveeseen kudokseen. Näitä ovat fraktioitu stereotaktisten sädehoito (SRT) ja intensiteetti-moduloitua sädehoitoa (IMRT). Proton sädehoito voi olla vaihtoehto, mutta onko tämä on ylivoimainen standardi säteily on epäselvä.

Drugs

Radiosurgery on eräänlainen sädehoitoa, jonka tavoitteena useat palkit tehokkaita säteilyn tarkka kohta. Toisin kuin sen nimi, radiosurgery ei liity scalpels tai viillot. Radiosurgery tyypillisesti tehdään avohoidossa muutamassa tunnissa. Radiosurgery voi olla vaihtoehto ihmisille, joilla meningiomas, joita ei voida poistaa tavanomaisilla leikkaus tai meningiomas toistuvat hoidosta huolimatta.

Kasvainten liian suuri radiosurgery tai niille alueella, joka ei voi sietää korkean intensiteetin radiosurgery – kuten lähellä näköhermon – mahdollinen vaihtoehto on fraktioitu säteilyä. Tämä edellyttää tuottaa säteilyä pieninä osina ajan. Esimerkiksi, tämä lähestymistapa voisi vaatia yhden hoitoa päivässä 30 päivää.

Henkilöille, joilla meningiomas jotka uusiutuvat tai eivät vastaa leikkausta ja säteilyä, lääkärit yrittävät eri järjestelmän hoitoja. Valitettavasti useimmat kemoterapia ei ole osoittanut arvokasta, mutta jotkut lääkkeet, kuten hydroksiurean (Droxia, Hydrea), käytetään joskus. Muut lääkkeet testataan samoin, kuten ne, jotka estävät kasvuhormonien vapautumista (somatostatiinianalogit). Viime aikoina lääkkeitä, jotka estävät kasvaimen kykyä rekrytoida verisuonten (angiogeneesiestäjät) ovat osoittaneet joitakin lupaus, mutta tiedot ovat alustavia. Paljon tutkimusta tarvitaan.