mekvinolia ja tretinoiinia (paikallista reittiä) haittavaikutuksia

Joissakin Eläinkokeissa mekvinolia ja tretinoiinia on osoitettu aiheuttavan ihon kasvaimia kehittää nopeammin, jos hoidetulla alueella altistuu ultraviolettivalolle (auringonvalo tai keinotekoinen auringonvaloa sunlamp). Muut tutkimukset eivät ole osoittaneet samaa tulosta useammat tutkimukset on tehtävä. Ei tiedetä, jos mekvinolia ja tretinoiinia ajankohtainen ratkaisu aiheuttaa ihon kasvaimia kehittyä nopeammin ihmisellä.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä mahdollisimman pian, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.