mefenamiinihappo (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun tulee jatkaa sitä. Veren ja virtsan testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Tämä lääke voi nostaa riskiä saada sydänkohtaus tai aivohalvaus. Tämä on todennäköisempää henkilöillä, jotka jo sydänsairaus. Ihmiset, jotka käyttävät tätä lääkettä pitkään voi olla suurempi riski.

Tämä lääke voi aiheuttaa verenvuotoa vatsassa tai suolistossa. Nämä ongelmat voivat tapahtua ilman varoitusta merkkejä. Tämä on todennäköisempää, jos olet ollut mahahaava aikaisemmin, jos poltat tai alkoholia säännöllisesti, jos olet yli 60-vuotiaita, ovat huonossa kunnossa, tai jos käytät tiettyjä muita lääkkeitä (kuten steroidi lääke tai verenohennuslääkettä).

Maksan ongelmia saattaa ilmetä, kun käytät tätä lääkettä. Lopeta tämän lääkkeen käyttö ja tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista: vatsakipu tai arkuus, savi-värinen uloste, tumma virtsa, vähentynyt ruokahalu, kuume, päänsärky, kutina, ruokahaluttomuus, pahoinvointi ja oksentelu, ihottuma, jalkojen turvotus tai sääret, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon.

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä hoidon aikana tätä lääkettä. Tarkista lääkäriltä heti, jos jokin seuraavista oireista hoidon aikana: rakkuloita, kuorinta, tai irtoaminen ihoa, vilunväristykset, yskä, ripuli, kuume, kutina, nivel- tai lihaskipu; punainen ihovaurioita; kurkkukipu ; haavaumat, haavaumat, valkoiset täplät suussa tai huulilla tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Mahdollisia varoitusmerkeistä joitakin vakavia haittavaikutuksia, jotka voivat ilmetä tämän lääkkeen kanssa voi kuulua kasvojen, sormet, jalat, ja / tai säärien; vaikeaa vatsakipua, musta, tervainen ulosteet, ja / tai oksentelua verta tai materiaalin joka näyttää kahvia syistä, epätavallinen painonnousu, keltainen ihon tai silmien, heikentynyt virtsaaminen, verenvuotoa tai mustelmia ja / tai ihottuma. Myös merkkejä vakavista sydämen ongelmat voivat ilmetä esimerkiksi rintakipua, puristava tunne rinnassa, nopea tai epäsäännöllinen syke, epätavallinen punoitus tai lämpöä iho, heikkous, tai slurring puheen. Lopeta lääkkeen ja tarkista lääkäriltä välittömästi, jos huomaat mitään näistä varoitusmerkeistä.

Tämä lääke saattaa myös aiheuttaa vakavia allerginen reaktio nimeltä anafylaksia. Vaikka tämä on harvinaista, se voi esiintyä usein potilaille, jotka ovat allergisia aspiriinia tai muita steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden. Anafylaksian vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Vakavin merkkejä tästä reaktion ovat hyvin nopea tai epäsäännöllinen hengitys, haukkomaan henkeään, vinkuva hengitys, tai pyörtyminen. Muita merkkejä voivat olla ihon värimuutoksia kasvojen, erittäin nopea, mutta epäsäännöllinen syke tai pulssi, kihelmöivä paukamia iholla, ja turvotusta tai turvotus silmäluomien tai silmien ympärillä. Jos näitä vaikutuksia ilmenee, saada hätätilanteessa apua heti.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Jos uskot raskaaksi tämän lääkkeen, kerro heti lääkärille.

Kerro lääkärille, jos sinulla on selittämätön painon nousua ja turvotusta (nesteen kertyminen tai elimen turvotus) tätä lääkettä.

Ennen kuin minkäänlaista leikkausta tai lääketieteelliset tutkimukset, kerro lääkärille, että käytät tätä lääkettä. Se voi olla tarpeen voit lopettaa hoidon hetkeksi tai vaihtaa eri tulehduskipulääkkeet ennen menettelyn.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.